Imorgon är det dags!

Imorgon är det 1 september och då kör Septemberpeppen igång! Ni är några stycken som hakat på det hela och jag hoppas att fler vill vara med längs resans gång! Septemberpeppen innebär att vi hjälps åt och peppar varandra att göra den förändring vi vill göra i vårt liv.
 
Mitt stora mål är att få en sundare inställning till mat, kakor och godis. I maj och juni var jag med i Beach 2014 hos World of Shape och lyckades genom träning och kost gå ner 6,5 kilo och minska 12 cm runt midjan. Jag hann börja tycka att träning var kul och jag orkade springa flera kilometer utan att stanna. Dessutom minskade mitt sockerbegär rejält och jag åt nästan inget onyttigt. Tyvärr tog jag "semester" från både träning och kosthållning efter det och i dagsläget kan jag trycka i mig en dubbel sats chokladbollar på två dagar. Det innebär 200 gram margarin... Ni hör ju, något är fel. Så därför vill jag nu hitta tillbaka till där jag var i slutet på juni och fortsätta på den banan.
 
Så imorgon är det dags! Slut på frossandet, mer träning och inget småätande. Rent konkret i siffror vill jag gå ner 5 kilo, orka springa 5 kilometer och kunna ta en kaka utan att stoppa i mig 9 till. Där har ni mina mål. Dela gärna med er av era? Kanske är det någon av er som vill gästblogga om era mål?
 
Idag har jag börjat ladda mentalt och jag har sett till att det finns frukt och grönsaker här hemma, även keso och kvarg då det är något jag gärna äter till mellanmål. Men mer om det i kommande inlägg.
 
 

Nu är det igenbommat!

Har haft en hård dag. Jag och min mamma for ut till stugan på ön för att stänga inför vintern. Vi hade en hel del att hinna med och timmarna var inte alltför många innan vi skulle behöva ta oss till hamnen för att hinna med färjan till fastlandet. Gräset skulle klippas, bilen skulle tankas och förberedas för vintern, utedasset tömmas, vattnet stängas av, huset städas... Mitt i allt gick den nya grästrimmern sönder! What! Det började ryka som tusan om den så jag tryckte på off-knappen, då flög den i bitar! Har aldrig varit med om något liknande! Tur vi har garanti kvar på den, gissa om jag ska gnälla när jag kommer till butiken där den är inköpt!

Men vi hann allting!! Yes box! Tack och lov kunde en granne komma över och hjälpa oss då jag inte lyckades få till alla detaljer med vattnet (fattade inte hur jag skulle tömma varmvattenberedaren och få loss vattenmätaren). Så nu är det igenbommat för i år. Tyvärr har vi inte varit där så många gånger den här sommaren då det varit så varmt och det hade inte riktigt funkat med lillan därute. Men nästa år hoppas jag kunna vara där betydligt mer!

Nu är jag helt slut, hoppas lillan sover bra inatt för jag behöver verkligen ett gäng sömntimmar.
Så, godnatt på er!

 
Färjan som tog oss dit och hit idag.
 

Pao de queijo

Om du någonsin åker till Brasilien kan du räkna med att äta pao de queijo, ett gudomligt gott ostbröd! Jag hade sådan tur att mina gäster tog med sig det speciella mjöl man behöver från Brasilien och de ställde sig och bakade en kväll. Mmm, så gott! De fyllde bröden med västerbottensost och vi åt alla som galningar!
 
De lämnade några påsar tapiokamjöl (går även att finna i Sverige), så på söndag ska vi själva baka dessa underbara bröd! Mmmm! Jag längtar redan!
 
 
 
 

The Return of The AKO-Kola!

Look who's back! AKO-kolan!
 
Snacka om nostalgi! Dessa vräkte man ju i sig i massor när man var yngre. Så goda! Har fått hem tre påsar AKO-kola med smakerna Mint, Grädd och Choc, kan inte vänta med att få mumsa i mig dessa! De är tillverkade efter samma recept som de använde förr, så det ska inte vara någon skillnad på smaken. Låter lovande!
 
Vill du själv proppa dig full med goda kolor så kommer de ut i butik vecka 37. Yey!
 
Vilken är din favorit?
 

Coolaste brallorna i stan!

Spana in de här tuffa byxorna från NP Kids! Så fina! Lillan älskar dem, hon verkar helt fascinerad av tyget! Kan verkligen rekommendera kläderna från NP Kids, de är fina, gulliga, tuffa och välsydda!
 
 
 
 

Septemberpeppen

Jag verkar inte vara ensam om att ha tappat sugen/orken för allt vad träning och bra kosthållning heter. Kan det vara för att hösten håller på att smyga sig på som energin börjat dala?

Men allt blir lättare när man hjälps åt och peppar varandra! Därför tänkte jag under september månad köra Septemberpeppen i min blogg! Den som vill vara med och jobba för ett bättre mående är välkommen att vara med! Planen är alltså att komma med tips och råd på bloggen och det bästa är att alla som vill får bidra! Så har du nyttiga recept, tips på hur man tar sig ur soffan eller bara vill komma med hejarop så är du varmt välkommen att dela med dig! Lämna kommentarer eller maila mig via mailformuläret här på sidan i bloggen, så gör jag inlägg med ditt innehåll och givet följer en länk till dig om du har en egen blogg.
 
Så, vi tutar och kör från och med 1 september så att vi hinner ladda både mentalt och kylskåpet med nyttigheter! Och tömma godisskåpet...
 
Vilka är med och vad vill du fokusera på? Mat? Träning? Något annat?
 
 

Skolstart

Nu har sonen gått i skolen en hel vecka och han tycker det är fantastiskt roligt! Det värmer mitt hjärta att se honom så glad när jag hämtar honom om dagarna. Jag hoppas innerligt att han kommer fortsätta att tycka om skolan, även om jag redan nu vet att det kommer finnas perioder då skolan är pest.
 
Bjuder på två bilder från första skoldagen. Han ville gå till skolan med solglasögon, men dem fick han lämna hemma (därav den muntra minen). Solbrillor när det regnar, nja.. :P
 
 
 
 

Tappat sug

Senaste månaden har jag nästan inte tränat något alls och jag har frossat i mat, godis och kakor. Känner att kläderna sitter lite mer tight och att jag tappat flås. Men det är inte det värsta, utan att jag mår sämre. Jag är inte alls lika pigg och jag har börjat tycka att allt känns tungt och motigt. Inte bara fysiskt, utan även psykiskt. Så jag måste rycka upp mig och ta tag i träningen igen.
 
Brukar må toppen efter ett träningspass, en härlig känsla! Vill hitta tillbaka till träningssuget.
 
Det har blivit lite för mycket av det goda senaste tiden...
 

BIC Kids - nybörjarpennor

Via Buzzador har jag haft turen att få genomföra en kampanj med pennor från BIC Kids learnersortiment! Eller, ja, det är sonen som har fått testa dem. Grejen med dem är att de är anpassade till barnens små händer och passar såväl höger- som vänsterhänta. Pennorna hjälper även barnen att få rätt grepp om pennan, både med gula markeringar och med en stödkant.
 
Vi fick testa en blyertspenna, en bläckpenna och en stiftpenna.
 
Sonens favorit blev genast bläckpennan. Han tyckte den var bekväm att hålla i samt att den var härlig att skriva med. Han har hunnit göra otaliga teckningar med den pennan! Tack och lov följer det med en refill till pennan, så när bläcket är slut är det bara att byta. Toppen! Den kladdar inte heller då det inte kommer mer bläck än vad man behöver för att skriva/rita.
 
Själv tyckte jag att stiftpennan var bra. Detta då stiftet var rejält, så man riskerar inte att det ska gå i 30 bitar så fort man använder pennan. Dessutom var det en stödkant på pennan som hjälper till att få ett bra och korrekt grepp.
 
Men blyertspennan var inte heller fy skam, lätt att vässa och det lossnar inte flisor från den som det annars kan göra från vanliga blyertspennor. Den är triangelformad och på så sätt håller barnet pennan på ett bra sätt.
 
Betyg: 5 pennor av 5 möjliga! Kommer nog ge sådana pennor i födelsedagspresent till sonens kompisar!
 
Du kan hitta dessa pennor hos Coop, Willys och ICA. Priset ligger mellan 19,90 - 29,90 kr.
 
 
#biclearnersortiment #bickidsblog #buzzador

Bärplockning

Förutom att klappa älgar fick mina vänner från Brasilien plocka lite blåbär och hallon ute i det fria. Det verkar helt klart ha varit en annorlunda upplevelse för dem. Tänk att något vi tar för en självklarhet är så främmande för någon annan.
 
Självklart skulle blåbären dokumenteras :)

Märkeskopior

Jag är med i några grupper på Facebook där man kan länka och marknadsföra sin blogg tillsammans med andra bloggare. I en av grupperna såg jag att en av administratörerna (antar jag) gjorde reklam för en tjej som säljer märkeskopior. Jag skrev en kommentar där jag upplyste henne om att det är olagligt att sälja sådant, att det handlar om varumärkesintrång och att det kan leda till böter men även fängelse. Är inte alla som känner till det, så jag tyckte det var bäst att informera om det då det är tusentals personer med i den här gruppen.
 
Vad hände? Jag blev utkastad ur gruppen! Så jag inser att tjejen vet gott och väl vad hon pysslar med...
 
Jag förstår att det är frestande att köpa billiga märkeskopior, men mitt råd är att undvika sådant. Beställ absolut inte kopior från utlandet! För några år sedan köpte en kille 6 par skor som var kopierade från Nike. Han åkte fast i tullen och Nike stämde honom och krävde att skorna skulle förstöras samt att han skulle betala rättegångskostnaderna! Ops!
 
 
Intressant att någon som heter Lisette Carolin har namnet Fernando i sin fb-adress...
Inte finns det heller någon med det namnet enligt Birthday.se.

Älgens Hus

Om du någonsin är i krokarna av Umeå så kan jag rekommendera ett besök på Älgens Hus som finns i Bjurholm. Att få klappa en älg är verkligen en upplevelse! Dessutom kan man äta en underbart god älggryta där, mmm!
 
Vi for dit med brassarna och det var riktigt roligt! Förutom älgarna och maten så är miljön i sig fantastisk, så detta kan jag verkligen rekommendera! Personalen är även trevlig och hjälpsam. Dock var ingen så imponerad av bildspelet man kan få se, så det kan du nog hoppa över om du åker dit någon dag.
 
 
 
 

Brassar, älgar och glädje!

OJojoj, intensiva dagr! Har haft så roligt med mina brasilianska gäster och jag har inte skrattat så mycket på bra länge! Har inte hunnit med bloggen alls, har haft noll prio på den dessa dagar. Men ska uppdatera lite om vad vi gjort och så. Bland annat har vi klappat älgar, så spännande!
 
 

Lilla julafton

Mina vänner tog med massor av presenter! Det är dock bara en bråkdel av dem på bilden. I'm so happy!!
 
 

Brassarna kommer!

Imorgon får jag besök och det är ett väldigt speciellt besök! En vän kommer hela vägen från Sao Paulo, Brasilien! Med sig har han sin flickvän och det ska bli roligt att träffa henne! De stannar i några dagar och därför har jag de senaste dagarna bakat och pysslat på här hemma för att kunna ge dem en härlig upplevelse. Bland annat ska vi besöka Älgens Hus och förhoppningsvis får vi sitta på en älg. Jösses, jag kommer vara jätteskraj!

Detta ska bli SÅ kul, jag längtar mig sönder och samman!

Här står jag uppe på Sockertoppen i Brasilien och ser nöjd ut!
 

Bullar med hallon och vit choklad

Bakade bullar igår och kände för att testa något nytt. Så jag gjorde en omgång med kanel som vanligt och en omgång med hallon och vit choklad. Det blev inte dumt alls måste jag säga! Fast nästa gång kommer jag nog öka på mängden med vit choklad för att få fram den smaken ytterligare. Om man vill kan man även använda lite strösocker som fyllning, om man vill dämpa hallonens syrlighet.
 
Vad säger man?! Härligt, härligt, men farligt, farligt!
 
Du behöver
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 50 g smör eller margarin
  • 250 gr hallon
  • 100 gr vit choklad
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
 
Tillsätt  socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt degen jäsa ca 30 minuter under bakduk.
 
Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Mosa hallonen och bred ut moset över degen, riv vit choklad över det hela och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar.
 
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Om man vill kan man pensla bullarna med uppvispat ägg innan man  gräddar dem mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
 
 
I
 
 
 

Mums, mums med Kärleksmums!

Jag får besök om några dagar, något jag ser fram emot otroligt mycket! Så idag har jag pysslat med att fylla frysen med gott att bjuda på under dagarna som mitt besök är här. Bland annat har jag bakat kärleksmums, en kaka som jag tror de flesta gillar!

Du behöver
 
150 gr smör
3 ägg
1,5 dl mjölk
0,75 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Glasyr
75 gr smör
0,5 dl kaffe (starkt)
5 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
 
riven kokos
 
Klä en långpanna (30*40 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt svalna med mjölken.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt övriga ingredienser tillsammans med smöret och mjölken, vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
 
Glasyren gör du genom att smälta smöret och blanda ner övriga ingredienser, se till att det blandas väl. Det kan lätt bli klumpar av florsockret. När kakan är klar kan du låta den svalna en stund innan du lägger på glasyren och strör över kokos.
 
När allt svalnat och stelnat kan du skära upp kakan i lämpliga bitar.
 
 
 

RIP Robin Williams

När jag vaknade möttes jag av nyheten att skådespelaren Robin Williams misstänks har tagit livet av sig. Så ledsamt. Att vara framgångsrik leder uppenbarligen inte alltid till lycka. Själv tyckte jag att han var en underbar skådespelare och har njutit av många utav hans filmer.
 
Robin Williams blev bara 63 år.
 
 http://www.disneydreaming.com/wp-content/uploads/2012/01/Good-Morning-Vietnam-Blu-ray.jpg

Var är paus-knappen!?

Idag blir min lilla tjej 11 månader. Helt galet.
Sonen börjar skolan nästa vecka. Helt galet.
 
Tiden rusar, hjälp!
 
 
 

Surdegsbröd från Kronjäst

Jag har aldrig testat att baka surdegsbröd, har aldrig orkat ge mig i kast med att starta upp en surdeg och vänta i flera dagar på att den ska bli redo att använda. Men häromdagen kom sambon hem med surdeg, färdig att baka med! Klart jag ville testa, så igår bakades det!
 
Jag följde receptet som följde med surdegen och jag måste erkänna att brödet blev väldigt gott! Det tog tid att baka, mest för att det var så lång jästningstid på brödet. Närmare 3 timmar ägnades åt den delen av bakandet. Tack och lov kan man ju sysselsätta sig med annat under tiden! Både jag och sambon var ense om att brödet skulle passa bra till en gryta, så idag blev det faktiskt gryta till middag. Men den fick sambon stå för.
 
Du behöver
 
1 burk vetesurdeg
13 dl vetemjöl special
0,5 pkt jäst för matbröd
5 dl kallt vatten
2,5 tsk flingsalt
1 msk rapsolja
 
Skaka surdegsburken innan du öppnar den. Blanda sedan surdeg, vatten och jäst. Tillsätt sedan olja och vetemjöl. Knåda degen smidig och tillsätt saltet på slutet av knådningen. Täck sedan bunken med plast och låt degen jäsa minst två timmar (jag lät min jäsa 2,5 timmar).
 
Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2-4 delar (4 om du vill göra baguetter). Forma degbitarna till limpor och lägg på bakplåtsklädd plåt. Pudra mjöl över limporna och täck med plast. Låt dem jäsa ytterligare en timme.
 
Värm upp ugnen till 260 grader och samtidigt som du kör igång ugnen ska du sätta in en form med ca 0,5 liter vatten i. När det är dags att grädda bröden sänker du värmen till 220 grader. Grädda bröden mitt i ugnen tills de fått fin färg. För mig tog det ca 17-18 minuter.
 
 
 
 
 

Grattis finaste du!

Idag fyller min finaste, snällaste och underbaraste mamma år!
Hurra hurra, hoppas du får en underbar dag, kära mor!
 
Far och mor, någon gång i slutet av 70-talet.
Sköna huvudbonader!
 
 
 

It's a boy!

En bloggare som jag följt läääänge är Carita, Träningsperiodaren. Hon har en flicka sedan tidigare och igår kom nr 2, en vacker liten pojke! Ett stort grattis till dig Carita och hela din familj!!
 
 
 
 

Projekt - trappan

Under semestern har sambon pysslat på lite här hemma med olika projekt av varierande karaktär. Bland annat har han fortsatt med vår trapp, ett projekt som varit på g ett tag. Här kan ni läsa vad han gjort tidigare med trappan.
 
Det som har hänt nu är att han tagit bort spaljen och byggt en halvvägg (eller vad jag nu ska kalla det). Det blev öppet och fint! De som bodde här innan oss hade ingen spalje alls, men dels vill vi ha ett räcke som barnen kan hålla i sig i och dels vill vi kunna sätta upp en grind så inte lillan sticker uppför trappen.
 
Nästa steg är att måla och spackla en del samt färdigställa trappstegen. Efter det är dock inte trappan klar, räcket ska fixas och några andra små detaljer som jag återkommer om senare. Nu är ju sambons semester slut, så det lär väl dröja till julledigheten innan det händer nåt igen är jag rädd.
 
Före:
 
Efter:
 

Äppelsockerkaka

Igår bakades det och för första gången gjorde jag äppelsockerkaka. Hittade receptet hos Hembakat och kunde inte låta bli att testa! Det blev riktigt gott och saftigt.
 
Du behöver
 
2 dl socker
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
100 g smör
0,5 tsk kanel
1 grovrivet äpple
florsocker (valfritt)
 
Vispa ihop ägg och socker till en porös smet. Blanda i övriga ingredienser förutom äpple och kanel. Rör sedan ner det rivna äpplet samt kanel. Ströa en form och tillsätt även lite kanel i formen, häll sedan smeten däri. Grädda längst ner i ugnen i ca 35-40 minuter, 175 grader.
 
Vid servering kan man pudra med florsocker över kakan om man känner för en "festligare look".
 
 
 
 

Bakdags

Det är fortfarande för vamt för att jag ska kunna vara ute med lillan, så varför inte nyttja tiden till att baka?

Vad händer hos dig idag?
 
 

Böcker

Det har alltid varit viktigt för mig att mina barn ska ha tillgång till böcker. Jag var själv en riktig bokmal som liten och minns hur fantastiskt det var att försvinna in i en helt annan värld! När sonen bara var någon månad gammal började vi titta i böcker tillsammans. Först tittade han nog bara på färgerna, men allt eftersom har även hans intresse för läsning vuxit sig allt starkare. Idag slukar han allt, när han var kring 4 år brukade han läsa min gamla teoribok och den är fortfarande intressant för honom!
 
Så nu försöker jag ha lämpliga böcker hemma till lillan med. Än så länge tycker hon mest att de är goda att tugga på, men längre fram hoppas jag att även hon kommer att ta till sig böckernas magiska värld!
 
 
 

Presenttips

Letar du en present till den som redan har allt? Eller ett par som ska gifta sig? Kan då tipsa om min annons jag har ute på Tradera. Det är ett presentkort hos Live It värt 7090 kr. För den summan kan bla två personer köra Ferrari Road Tour!
 
Klicka här eller på bilden så kommer du till annonsen.
 
 

Tips angående den populära hallonkakan

Jag har förstått att många har provat och gillat hallonkakan jag skrev om för några dagar sedan, vad kul! Den har som sagt blivit en favorit här hemma och jag har redan hunnit göra den flera gånger, det blir såg gott!

Har fått några vidare tips angående kakan av Stina och jag tänkte dela med mig av dessa!
 
"Ta receptet gånger 4 så blir det lagom till en långpanna.
Man behöver heller inte vispa ägg och socker. Smält smöret i en stor kastrull och rör ner resten (utom hallon). Busenkelt!
Jag brukar även ha i en tsk vaniljsocker.
Hallonen kan bytas till vilka bär mm som helst. Jag har gjort med röda vinbär, svarta vinbär, rabarber, blåbär, hallon, björnbär. Till en långpanna går det åt ca 3 dl bär.
Vill man lyxa så lägg på mandelspån innan gräddning."
 
Det där med mandelspån ska jag verkligen testa! Tack för tips Stina!
 
Jag kan även tipsa om att kanterna håller sig knapriga om man förvarar kakan i bakplåtspapperet som man bakade den i, perfekt!
 
 
 
 

Present

För nån vecka sedan kom sambon hem med en present. Jag älskar överraskningar! Det var hantlar på 3 kilo och jag blev verkligen glad! Har hantlar sen tidigare på 1 kilo, men de börjar vara lite väl lätta. Hoho, jag antar att det betyder att jag fått lite muskler och styrka! ;D

Nu ska jag bara bli bättre på att träna, har som sagt tappat greppet lite senaste tiden då jag har haft fokus på att få lillan att sova bättre. Hur det går med det projektet? Ja, det återkommer jag om!
 
 
 
 
 

Glädjespridare

Tänk så roligt det kan vara med en vattenspridare!
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0