Sömnlös natt

Jag hoppas ni alla har en fantastisk Valborgsmässoafton! Har ni precis varit och kikat på någon brasa?! Här råder dock lugnet och jag är strax på väg i säng. Lillan bjöd på en sömnlösnatt. Kl 0200 - 0430 höll hon oss vakna och hon avrundade det hela med att kräkas. Jippie. Erkänner att jag var lite snurrig på jobbet idag.
 
Nu håller jag tummarna för en bättre natt. Ska jobba extra imorgon då vi har beordrad övertid, så lite sömn vore på sin plats.
 
På återhörande!

/En trött mamma
 
 

Testagram April

Har fått hem ytterligare en box från Testagram. Den innehöll många goda nyheter! Tycker alltid det är spännande att få hem en ny box från dem och ser redan fram emot nästa.
 
Vad är då Testagram? Jo, man registrerar sig hos dem, betalar 99 kr/box och får hem 5-9 st produknyheter att prova på och utvärdera. Det är en prenumeration man signar upp sig på när man registrerar sig på deras hemsida, men man kan avsluta den närhelst man vill.
 
Den här boxen innehöll följande:
 
Kungsörnens Stenåldersbröd - Ett bröd som bakas på olika fröer och utan jäst och mjöl. Ska bli spännande testa detta! En kollega har redan bakat detta bröd och hon tyckte det blev riktigt gott!
 
Flodins Snacks - Två påsar med torkade och kryddade köttsnacks. Hittills har vi testat Pepper & Beef Snacks och den är inte dum om man har en kall öl till.
 
Panda Natural Original Liquorice - Mjuka lakritsstänger med endast fyra noggrant utvalda ingredienser. Hälsosam konfektyr!
 
Råghips Sweet Chili från Linkosuo - Rågchips som man kan fylla med tex skagenröra.
 
Läkerol Salty Caramel - Läkerols senaste nyhet, riktigt god och kan lätt ätas som godis!
 
FÏNLEY - Kolsyrad dryck för vuxna med få kalorier, utan tillsatta konserveringsmedel och med fruktjuice. Mmmm!
 
Dessutom fick man ett erbjudande från idealofsweden.com - 100 kr att handla för i deras webbutik.
 
 
 

Bröstkoll

Kvinnors vanligaste cancersjukdom är bröstcancer, varje dag insjuknar omkring 20 kvinnor i den här hemska sjukdomen. Men ju tidigare den upptäcks, desto större är chansen att man kan botad och frisk!
 
Så tacka inte nej när du får en kallelse till mammografi! Det kan rädda ditt liv! Jag var själv på en sådan undersökning häromdagen och det var inte otäckt på något vis. Tvärtom, det gick snabbt och smidigt.
 
Viktigt är även att man undersöker sina bröst. Skulle du känna någon misstänkt knöl ska du kontakta sjukvården direkt. Oftast är det bara en fettknöl man upptäckt, men skulle det vara cancer är det jätteviktigt att få ta bort den i tid! Mer information hur du undersöker dina bröst kan du hitta här.
 
 
 

Sockerfria och nyttiga chokladbollar

Igår bloggade Elin om nyttiga chokladbollar som hon hade gjort. Det lät så gott att jag var tvungen att göra dem själv idag. Inte alls dumma! Kanske lite väl stark smak av kakaon, så nästa gång ska jag prova att använda endast 5 matskedar av den varan. Men dessa chokladbollar blev riktigt goda! Tack för tips Elin!
 
Du behöver
ca 15 st
 
12 dadlar, urkärnade
2 dl riven kokos
6 msk kakao
1 tsk kokosolja
3 msk mandelmjöl
0,5 dl kallt kaffe
 
kokos till garnering
 
Mixa ihop allt i en matberedare. Forma sedan bollar som du rullar i kokos.
 
Originalrecept finns här.

Häftiga barncyklar!

Det är så underbart att känna att sommaren hägrar inom en snar framtid! Våren har kommit och vi har haft några riktigt fina dagar den är veckan. Ett av de bästa vårtecken som jag vet är när sopbilen kommer och sopar gatorna rena från sand och grus!
 
Ett annat vårtecken är att när sopbilen har gjort sitt så åker cyklarna fram. Dock måste vi nog investera i en ny till sonen då han växt ur sin gamla cykel. Hittade massor med läckra barncyklar hos toysrus.se
 
Kolla bilden nedan, han skulle garanterat vilja ha den tuffa cykeln! Han tjatar hela dagarna om att han vill ha en ny cykel snart så att han kan härja runt i kvarteret med kompisarna. Känner att det verkligen är dags att börja ta tag i den biten.
 
(klicka på bilden för mer info)
 
 
Lillan blir dessutom 2 år i september, så det är inte länge kvar tills hon kan börja roa sig med en springcykel. Jag tycker de verkar praktiska, bra sätt att träna balansen på innan det är dags att börja cykelträna på allvar! Har nog hittat den springcykel som jag vill investera i, en YVOLUTION-springcykel! I början har man dubbla bakhjul för extra stöd, när barnet sen har fått bättre balans kan man byta så att man bara har ett bakhjul. Det gör så att barnet kan träna sin balans ytterligare.
 
 
(klicka på bilden för mer info)
 
Viktigast av allt, glöm inte cykelhjälm! Köp en rolig hjälm som barnen gärna vill ha, då slipper ni förhoppningsvis bråka om att de måste ha hjälm på sig. Till exempel kan man köpa en tuff poliscykelhjälm hos toysrus.se!
 
 
 
*sponsrat inlägg*

Veckans matsedel

 
Måndag - Spagetti och köttfärssås
Tisdag - Pestopasta med chorizo
Onsdag - Lyxig lax
Torsdag - Kycklinggryta
Fredag - Krämig fläskfilégratäng med soltorkade tomater

God morgon!

Såg ni Let's Dance igår? Marie körde sin finaldans till Ricky Martins Livin' La Vida Loca och jag kunde inte låta bli att dansa loss framför tv'n.
 
Så vi startar väl den här dagen med just den låten! Shake it!
 

Vroompasta, Zoopasta, Bokstavspasta

Har ni sett den roliga pastan som COOP har börjat sälja via sitt märke Änglamark? Här snackar vi barnvänligt! Ekologisk och KRAV-märkt pasta i fina förpackningar med spel på baksidan. Vilken unge kan motstå pasta i form av djur, fordon och bokstäver?! Även mammor tilltalas av sådant! Iallafall mamman i det gula radhuset.
 
Har du testat någon av dessa?
 
 

Vad har du för telefon?

Nu håller min mobiltelefon på att ge upp! Jag kan inte skriva med den längre, tangentbordet verkar ha försvunnit. Dessutom tjorvar kameran på den. Känns som det är läge att investera i en ny telefon innan den jag har ger upp helt.
 
Frågan är bara - hur ska man hitta rätt i mobiltelefondjungeln?
 
Vet att många av er som kikar in här bloggar och/eller instagrammar via era mobiler, så jag är lite nyfiken på vad ni har för telefoner och vad ni tycker om den modell ni har!?
 
Vill gärna ha en telefon med en hyfsad kamera, vill kunna få klara bilder och att kameran i sig är relativt snabb. Tar tacksamt emot tips! Känner mig helt vilse i det gigantiska telefonutbudet som finns!
 
 
 

Annons - fleeceset köpes!

Det känns som det är massor med saker jag har missat att berätta för er, men jag kan inte komma på vad? Livet är lite intensivt just nu och det känns som jag har dålig koll på det mesta.
 
Till exempel hade jag dålig koll på att vårvärmen skulle slå till på allvar i veckan. Så barnen har fått traska runt i alltför varma kläder i några dar. Själv har jag rusat runt som en dåre i butiker efter jobbet och försökt hitta skalplagg, tunnare mössor och liknande. Det är galet dyrt i vissa butiker. Hittade en jättefin fleecejacka till lillan, den kostade sisådär 400 kr. Vad byxorna till kostade vågade jag inte ens kolla. Men i övrigt hittade jag noll när det gäller fleece!

Så om någon av er sitter på ett fleeceset i st 80 - 86 som är i hyfsat skick och vill sälja, skrik till eller skicka mig ett mail! Köper gärna om det är en snabb affär :)
 
Lillan fick sig iallafall en ny fin jacka från Lindex häromdagen!

Piratfisk

Jag har svårt att mostå maträtter med lite udda namn. Den här rätten heter egentligen Sjörövarfisk, men jag kallar den Piratfisk. Same, same, but different... Varför den heter så? Ingen aning, men den blir ju helt klart lättare att servera barnen än om rätten hade hetet torsk med citronsås ;)
 
Du behöver
4-5 port
 
1 pkt torsk/hoki
1 pkt Kelda Mild citronsås
riven ost
salt
 
potatis
mjölk
smör
salt
svartpeppar
 
 
Skala och koka potatisen. Mosa den sedan tillsammans med mjölk och smör till lagom fluffig konsistens. Salta och peppra.
 
Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form. Salta fisken. Portionera ut potatismoset runtom fisken och häll sedan citronsåsen över fisken. Toppa det hela med riven ost. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter, 225 grader.
 
 
 
 
Originalreceptet hittar du här.

Snopet!

Idag hade jag tid på Tandakuten då jag har haft ont sen några dagar tillbaka. Jag pekade ut var det onda i munnen var och det togs röntgenbilder, det knackades på tänderna och jag fick bita på nån plastbit. Men tror ni att tandläkaren hittade något som behövde åtgärdas? Svar, nej! Kände mig jättedum, för jag har ju verkligen haft ont. Har till och med vaknat på nätterna av smärtan och knaprat Ipren när det varit som värst.
 
Så jag fick rådet att ta smärtstillande när det behövs och avvakta. Blir det värre eller att det inte går över så ska jag återkomma.
 
Kändes faktiskt lite snopet.
 
bildkälla

Tandläkardags

Om tio minuter är det dags, då ska jag sätta mig i tandläkarstolen och få min dom. Räcker en simpel lagning eller måste det till en rotfyllning? Har jag ett hål eller flera? Kommer min plånbok överleva mötet med tandläkaren? Frågorna är många, svaren få. Jag återkommer med mer info senare idag.
 
 
[tandvärk]

Hipp, hipp!

Idag vill jag skicka ett gigantiskt grattis till min pappa som fyller fantastiska 78 år!
Hurra för min käre far!
 
Once upon a time...

Polkagrisens dag

Idag är det polkagrisens dag och vem tycker inte om polkagrisar?!

Därför vill jag passa på att tipsa om ett gott recept där jag använt just polkagris.
 
Det är hjärtformade polkagriskakor, de är såväl goda som söta att ha på kakfaket! De är inte alls svåra att göra och man behöver inte nödvändigtvis göra dem hjärtformade. Du kan ta vilken pepparkaksform som helst så länge du har en mindre form som du kan stämpla ut en bit av degen med.
 
 
Tycker man inte om polkagrisar så kanske man gillar Marianne, som påminner lite om polkagrisar med sina röd/vit-randiga omslagspapper. Då kan man göra mariannebiscottit istället, väldigt gott om man är en chocoholic!
 
 

Sjukstugan har öppnat igen

Trodde det skulle bli en vab-fri månad, det verkade ju så lovande! Men icket. Igår när jag var på jobbet fick jag sms av sambon "Lillan har feber". Hej och hå, here we go again! Så idag är det vab på schemat. Ingen höjdare.
 
Men igår var det desto roligare. Efter 4 timmars övertid på jobbet så blev det lunch på stan, bio och shopping med sonen! Vi avslutade dagen med varsin smoothie från Naked Juicebar, mmmm! Fantastiskt gott! Sparade lite som lillan fick när jag kom hem, hon höll med om att det var smaskens.
 
 

Aj, nu blir det dyrt!

Inatt vaknade jag och hade en fruktansvärd tandvärk! Så mitt i natten satt jag och googlade "akut tandvård", men det slutade med att jag tog en ipren och lade mig igen. Har dock känt en svag tandvärk av och till under dagen, så nu blir det till att försöka få en tandläkartid så snart som möjligt.
 
Hål i tanden innebär hål i plånboken. Suck.
 
Random bild: oljetavla gjord av sonen.
 
 
 
 

Veckans matsedel

 
Här kommer fem goda rätter som jag hoppas ska inspirera!
 
Måndag - Snabb torsk
Tisdag - Korv stroganoff
Onsdag - Italiensk tomatsoppa
Torsdag - Dragonkyckling med svarta oliver
Fredag - Plankstek

Smeg Köksmaskin

Jag vet ingenting om den här köksmaskinen, den kanske är helt oduglig och inte alls bra. Men rent utseendemässigt är den så himla snygg! Hade jag ett stort kök skulle jag gärna ha en sån här ståendes framme och jag skulle nog putsa på den lite varje dag. Så läcker!

 

Hamsterhjulet snurrar

Livet snurrar på i ett rasande tempo just nu och dygnets timmar räcker inte till allt jag vill hinna göra. Vardagarna går ut på att jobba, äta, sova, få barnen i och ur sängen... Så tack och lov för helgerna! De blir däremot hyfsat intensiva då man ska försöka hinna med allt som inte hinns med på vardagarna. Ja, ni vet ju själva..tvätt, städ, fix och trix osv.
 
Dessutom har vi fått beordrad övertid på jobbet, så imorgon ska jag in till kontoret i några timmar. Ska ta med mig sonen och efteråt ska vi luncha ute, gå på bio och shoppa byxor till honom. Så det blir mysigt att få umgås med honom på tu man hand, inte ofta det hinns med. Under veckorna saknar jag verkligen att få vara med mina barn, de är helt klart solstrålarna i mitt liv!
 
Tur semestern inte är alltför långt borta!
 
 
 
 
 

Barnens biodag

Inga planer för söndagen? Isåfall kan jag tipsa om att SF har Barnens biodag söndagen den 19 april och det innebär att det är halva priset på utvalda barn- och familjefilmer fram till kl 15.00! Det är ju hur bra som helst!
 
Själv ska jag se Svampbob Fyrkant med sonen. Inte riktigt min favoritfilm, men han är jätteglad och det är ju det som räknas.
 
 

Sockerfria kanelbullebollar

Var tredje vecka har vi möte på jobbet och vi turas om att baka till det mötet. I tisdags var det dags och jag stod näst på tur på bakningslistan. Så vad bakar man när hälften av gruppen har sockerstopp och det inte ens är ok med sötströ och liknande? Jo, man kan baka kanelbullebollar! De kanske inte ser så väldans smarriga ut, men de var inte alls så dumma! De påminde lite om pepparkaksdeg och vem gillar inte det? Tack till Monkan som gav mig receptet!
 
Du behöver
9 st
 
0,5 dl mandlar
1 dl cashewnötter, naturella
8 färska dadlar, urkärnade
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
1-2 krm kardemumma
1 msk kokosolja
 
Mixa allt i en matberedare. Jag valde att mixa ordentligt, men du kan även välja att ha det lite mer grovmixat för mer tuggmotstånd. Rulla dem sedan till bollar och pudra lite kanel på dem. Voila!

Tips! Rulla dem i kokos om du vill att de ska se lite roligare ut.
 
 
 
 

Tacka ja eller nej?!

Aaah! Mailade placeringsassistenten igår för att kolla läget inför höstens förskoleplaceringer. Vi har idag lillan på en förskola som är helt fantastisk! MEN...den ligger på andra sidan stan och det är ett ständigt pusslande för att få ihop det med lämningar och hämtningar, så det vore fint att få plats här i området där vi bor.
 
Så idag blev jag uppringd av placeringsassistenten. Om vi tackar ja senast kl 10 imorgon så har vi plats på en förskola som ligger ca 500 meter från där vi bor! Wow, hur nära som helst! Men ändå tvekar vi av någon anledning. Är så dumt att jämföra den fantastiska och nybyggda förskolan lillan går på idag med den här mer slitna "barack-förskolan", men vi gör nog det omedvetet och därmed känns det hela sisådär. Vi kommer tacka ja, men först ska vi sova på saken.
 
Känner redan nu att det kommer bli tråkigt att sluta på nuvarande förskolan, men rent tidsmässigt kommer vi spara 1 timme i restid varje dag. Det blir många timmar på en månad som vi istället kan ägna åt våra barn.
 
 
 
 

Överfallen på jobbet

Alltså, den här jobbdagen slutade ju inte alls som jag hade tänkt mig. Jag satt i godan ro och jobbade med ett ärende jag handlägger. Hade precis rullat iväg en halvmeter med kontorsstolen för att nå själva akten till ärendet när det brakade till och något hårt touchade mitt huvud!

Hjälp!

Det som hände var att en hylla rasade ner och det var ju ingen liten hylla heller. Hade jag inte flyttat på mig just innan så hade det nog gjort ganska ont. Jag är lite öm just där hyllan nuddade mitt huvud, men känner ändå att jag hade tur i oturen. Men det blev världens oreda! Papper, pärmar och annat låg kors och tvärs. Kände bara för att stänga dörren och gå hem. Så det gjorde jag, mer eller mindre.
 
Imorgon är det jag som möblerar om på mitt rum. Tänker INTE få den där hyllan i huvudet en gång till!!

bildkälla

Älgbonden

 
Nu missade jag Bonde söker fru då jag stod och bakade istället för att se på tv, men fick höra att en kille från Bjurholm är med. Träffade honom i somras då jag besökte hans älgfarm tillsammans med mina brasilianska vänner. Han var jättetrevlig och miljön där han bor är helt fanastiskt vacker! Bilden här ovanför tog min vän Cris på mig när jag stod och klappade en av älgarna.

Ska bli spännande att se om han går vidare, jag håller tummarna för det!
 
Brukar du följa Bonde söker fru?
 
 

Första sockerfria veckan

Weiii! Har grejat en vecka utan socker! Jag är SÅ stolt över mig själv! Det har faktiskt gått hyfsat smärtfritt om jag ska vara ärlig. Ibland efter maten har jag fått ett galet sug efter choklad, men då har jag druckit ett glas vatten och sen har det lugnat ner sig.
 
Imorgon har vi möte på jobbet och det är min tur att ordna med fikat. Då vi är flera på arbetsplatsen som kör sockerfritt nu i april så ställde jag mig igår och bakade nåt som var helt utan socker, inte något sötningsmedel av något slag. Blev inte alls så dumt och jag ska dela med mig av receptet här på bloggen.
 
 
 
 

Idag åkte spenderarbyxorna på

Idag tröttnade jag på alltihopa, så jag lämnade man och barn hemma för lite shopping på stan istället. Har knappt köpt några kläder till mig själv på närmare två år, så idag blev det lite av varje till garderoben. Jeans, tröja, trosor, bh, strumpor... Jag shoppade till och med lite grejer inne på Kicks! Men dagens bästa var nog smoothien jag lyxade till det med som mellanmål, åååh den var så god!
 
Vi har ett nytt köpcentrum här i stan, Utopia, och där hittar man Naked Juicebar. Mums, vad mycket gott man kan köpa hos dem! Passa på om du får möjlighet att unna dig en av deras smoothies. Inser redan nu att jag kommer bränna en hel del pengar hos dem i sommar.
 
Så det var en piggare och gladare mamma som kom hem idag med x antal kassar i släptåg. Tänk vad lite shopping på egen hand kan liva upp tillvaron!
 
 
 

Veckans matsedel

 
Dags att planera veckans mat igen, så här kommer några rätter som jag hoppas ni ska gilla.
 
Måndag - Falukorv med stuvade makaroner
Tisdag - Enkel kasslerröra
Onsdag - Kyckling- och gnocchigryta
Torsdag - Moussaka
Fredag - Fläskfilé med ört- och vitlökstäcke

Hur ska vi få ungen att sova?

Det är så skönt det är helg! Börjar känna av hur slitsamt det egentligen är att vakna 1-3 gånger per natt, kliva upp många gånger före kl 05 och sedan jobba heltid. Nu har jag inte längre möjlighet att sova på dagen när lillan sover, tror inte det är så poppis hos chefen om jag börjar sova 1-2 timmar under arbetstid...
 
Så imorse fick sambon ta lillan så sov jag ytterligare nån timme. Passade även på att ta en liten powernap medan hon sov under dagen. Välbehövligt. Men jag ser verkligen fram emot att lillan ska börja sova hela nätter! Har ni några tips på hur man kan skynda på den processen?
 
Som pytte sov hon dock dygnet runt....
 
 
 

Värt att fira!

Idag lät jag mig inspireras av ett gäng fantastiska bloggare och instagrammare! Otaliga fredagar har jag nu sett dem köpa hem vackra blommor att förgylla hemmet med och idag kände jag att jag banne mig var värd några blommor jag med! Efter en slitsam vecka utan en endaste vab-dag (jippie!) ville jag fira genom att unna mig något fint. Så det blev en Fredskalla och en vacker bukett gula rosor!
 
Så med dessa rosor vill jag önska er alla en riktigt härlig fredagskväll! Hoppas ni alla får en fin helg!
 
 

Ej godkänt

Lillan fick inte riktigt en ok-stämpel i rumpan igår på 18-månaderskontrollen. Nu när hon varit sjuk så länge har hon tappat i vikt och därmed följer hon inte längre sin viktkurva. Så vi ska dit igen om två månader för en kontrollvägning. Jag är dock inte ett dugg orolig, hon är pigg och har börjat äta som en häst. I övrigt gick det det bra, även om hon inte var så road av att få vaccinationssprutan.
 
Gårdagens största händelse var nog ändå att storebror tappade en framtand. Åh, vad han har väntat på att den ska lossna! Så det var stort jubel när den äntligen lossnade.
 
 
 

Nutella Stjärnbröd, Nutellastjärna..

 
..Stjärnnutella, Braided Star Bread.. Sist jag gjorde ett sådant här stjärnbröd tyckte jag att degen blev så hård och osmidig, så den här gången minskade jag mängden vetemjöl. Degen blev riktigt behändig att arbeta med och jag uppskattar en bra deg! Låt dig inte avskräckas av all text här nedanför! Den här är inte svårare att göra än tex kanelbullar.
 
Du behöver
 
ca 7,5 dl vetemjöl (450 gram)
2 dl mjölk
2 äggulor (spar äggvitorna till pensling)
25 gram jäst
25 gram rumstempererat smör
0,75 dl strösocker
en nypa salt
en halv burk Nutella
 
 
Häll mjölken i en kastrull och värm den fingervarm. Smula ner jästen i en bunke, häll över den ljumma mjölken och rör om till jästen är upplöst. Häll mjöl, salt och socker i en annan skål. Rör om och tillsätt även smör och äggulor i bunke nr 2. Häll sist i mjölken och knåda ihop till en smidig deg och låt den jäsa i ca 40-50 minuter under bakduk.
 
Knåda degen lite och dela den sen i 4 lika stora delar. Ta en av dessa delar, kavla iut den tills den är ca 2-3 mm tjock och lägg på ett bakplåtspapper. Lägg en tallrik eller något annat runt som är ca 24 cm i diameter på degen. Tryck till lite försiktigt så du får en rund markering på degen när du lyft bort tallriken. Bred ut Nutella innanför den markerade cirkeln på degen. Fortsätt sedan och kavla ut nästa del. Lägg den ovanpå den första Nutella-täckta delen och tryck till med tallriken. Bred på Nutella på även denna del. Upprepa så med nästa, men bred inte på någon Nutella på den fjärde delen som blir den översta.
 
TIPS! Tycker du att nutellan är svår att breda ut? Ställ den en stund i en skål med varmt vatten innan du använder den, då blir den lätt att jobba med.
 
Lägg tillbaka tallriken på degen och skär runt tallriken för att få bort överflödig deg.
 
Ta ett glas och placera i mitten av degen och tryck till lite löst så du får en rund markering i degen. Sedan delar du degen först i fjärdedelar utan att skära hela vägen in i mitten. Dela sen varje fjärdedel i två lika stora delar så att du har åtta delar. Dela delarna ytterligare en gång, så att du får sexton delar Ta sen en del i varsin hand och snurra dem åt motsatta håll två gånger. Fortsätt så tills du har snurrat alla delarna. Sen gör man som man vill med kanterna, man kan lämna dem som de är, snurra ihop dem eller "trycka ihop" hörnen på dem som jag valde att göra (se bild). Pensla sen brödet med äggvitan och grädda mitt i ugnen, 180 grader i ca 20 minuter.
 
Var det lite rörigt kanske att förstå vad jag menade med alla dessa degar och tallrikar hit och dit? Kika på den här youtubefilmen så blir det nog lite tydligare.
 
 
 
 

18-månaderskontroll

Idag har jag tagit ledigt från jobbet. Lillan ska på kontroll på BVC och få spruta vid 11-tiden och lika bra vara hemma efteråt då man inte vet hur hon kommer reagera på sprutan. Vore ju helt fantastiskt bedrövligt om hon får feber som håller i sig. Håll tummarna att vi slipper sånt!
 
Någon har inte tid att låta sig fotas...
Visst har vi ett tjusigt rutmönster på golvet?!
 

Självplågare

Dag 1 utan godis/kakor/läsk har gått finemang. En dag kanske inte tycks vara nåt. Men för mig som kallar mig sockerknarkare är det en riktigt bra start! I vanlig ordning kom suget efter choklad efter lunchen, men jag tog några klunkar vatten och fokuserade på annat.

Bara för att leka självplågare tog jag dessutom med en kaka till jobbet och bjöd på. Skyndade mig dock ut ur köket när de andra högg in på den...
 
Ska avrunda kvällen med att kika på säsongens första avsnitt av Svenska Hollywoodfruar som börjar nu kl 20.00. Får ju ej missas så länge Gunilla Persson är med! Hon är ju helt otrolig! Synd bara att inte Britt Ekland är med den här säsongen, för hon är härlig tycker jag!

Brukar du kika på de svenska Hollywoodfruarna?
 
 
bildkälla

LOPPI blogbag - Skönhet & Hälsa

Till min stora lycka fick jag hem ännu en LOPPI blogbag! Denna gång på temat "Skönhet & Hälsa" och den innehöll mina fina, bra och goda saker!
 
Från Friggs fick jag ekologiska miniriskakor samt deras nyhet TE+ Solljus. Har druckit detta te massor nu när jag varit förkyld och det är verkligen gott! Kanske har det skyndat på mitt tillfrisknande då det innehåller ett tillskott av D-vitamin?! Riskakorna ska jag ta med mig nästa gång jag tränar, det blir perfekt ta en sådan efter träningen. De är gjorda på råris och majs och innehåller massor med fullkorn.
 
Yves Rocher skickade med en Elixir Volume Mascara och parfymen Moment de Bonheur. Mascaran har jag inte provat än, men den sägs stärka och reparera franskarna då den innehåller peptider från hibiskus. Vet inte vad det är riktigt, peptider, men det låter ju bra att få stärkta fransar! Parfymen har jag däremot använt ett flertal gånger och det är en frisk och lätt doft som skänker en fräsch känsla. Den är redan en favorit!
 
Bio-Oil är en hudvårdsprodukt som är framtagen för att göra bla ärr och bristningar mindre framträdande. Den här produkten har gjort succé runt om i världen, så jag ser fram mot att testa den på min åldrande hud.
 
RFSU har en dubbelverkande vaginaltablett som tillför snälla bakterier som finns naturligt i underlivets ekosystem och hjälper till att förebygga infektioner. Tabletten heter Active Balance och kan tas både i behandlade i såväl förebyggande syfte.
 
Från Pierre Robert fick jag en rabattkupong som ger mig möjlighet att beställa deras Invisible Hipster som är gjord av mjuk microfiber. Det som gör denna hipster unik är att den har en speciell non-slip-funktion som gör att trosan håller sig på plats utan att ge synliga troskanter. Ser fram emot att beställa mitt par!

Stort tack till Loppi som låter mig testa dessa produkter!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommer något att växa?!

Inser att det är dags att börja planera vad jag ska göra med våra pallkragar i år. Ska jag plantera något och vad isåfall? Fjolårets planteringar blev ingen direkt succé, ta bara morötterna. De blev mini-mini! Fick tipset att jag ska vända om jorden och slänga dit lite gödsel för att få fart på det som ska växa däri.
 
Hm. Jag är ju inte känd för mina gröna fingrar, men skam den som ger sig!

 

Thåström & Winnerbäck - Men bara om min älskade väntar

En av mina favoritlåtar med Nationalteatern sjungs av en av mina favoritartister. Se, lyssna och njut!
 
Men Bara Om Min älskade Väntar
 
Om idag inte var en ändlös landsväg
Och inatt en vild och krokig stig
Om imorgon inte kändes så oändlig
Då är ensamhet ett ord som inte finns

Men bara om min älskade väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå...
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår

Jag kan inte se min spegelbild i vattnet
Jag kan inte säga sorglösa ord
Jag hör inte mitt eko slå mot gatan
Kan inte minnas vem jag var igår

Men bara om min älskade väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå...
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår

Det finns skönhet i flodens silversånger
Det finns skönhet i gryningssolens sken
Men då ser jag i min älskades öga
En skönhet större än allting som jag vet

Och bara om jag vet att hon väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår
 

Sockerfritt april

Jag, några av mina systrar och en kollega har bestämt att köra ett sockerfritt april från och med den 7e april. Vi insåg allihopa att börja en sockerfri månad med att fira påsk skulle innebära en flopp redan från start. Så därför valde vi första arbetsdagen efter påsk som startdag och det är alltså imorgon.
 
Dock är jag så sugen på att baka! Vill baka, baka, baka! Men nu kan jag ju faktiskt ta med mig till jobbet och bjuda bort allt där istället för att trycka i mig det hela själv, wiho!

Så, vad ska det bakas idag? Har ni några tips? Och är det någon som hakar på några sockerfria veckor?
 
 
Efterlyser goda/roliga/annorlunda/fantastiska recept!

Påsklunch

Idag var vi bortbjudna på påsklunch och jag är så glad att jag piggnat på mig så pass att jag kunde följa med! Det var min fantastiska lillasyster som stod för dagens kalas och hon bjöd på massor utav gott att äta! Sill, lax, hemmagjord västerbottenspaj, köttbullar i gräddsås och annat smarrigt. Vi åt tills våra magar stod åt alla möjliga håll! Det hela avslutades med en vit chokladmousse som toppades med olika sorters bär. Underbart! Älskar desserter som är ljuvliga i sin enkelhet, såsom denna.
 
 
 
 
 

Veckans matsedel

 
Veckorna går fort, nu är det söndag igen och det innebär en ny veckomatsedel!

Måndag - Alfons carbonara
Tisdag - Fiskpinnar och potatismos
Onsdag - Kroppkakor
Torsdag - Djävulskyckling med olivsås
Fredag - Italiensk korvpanna

Sjukstugan har hela tiden dörren på glänt...

Förstår ni är trötta på att läsa om sjukdom och vab i min blogg. Men det är vad vår tillvaro har dominerats av sen mitten på februari och tyvärr verkar det inte finnas någon ende på eländet. Nu är iallafall ungarna friska, däremot har jag trillat dit på en hyfsat jobbig förkylning. Har ingen feber, men känner mig så pass krasslig att jag hade sjukskrivit mig om det hade varit en vanlig jobbdag.
 
Det var ju inte riktigt så här jag hade tänkt mig påskhelgen...
 
 
 
 

Pao de Queijo med Västerbottensost

Igår ställde sig sambon och bakade pao de queijo. Mmm, detta goda brasilianska ostbröd borde alla få smaka! Då vi inte kom ihåg hur vi gjorde dem förra gången så kikade vi på youtube-klipp och andra recept på nätet. Vi insåg att alla verkar göra dessa ostbollar på lite olika sätt, så vi pusslade ihop ett eget litet recept som sambon skrev ner. Jag publicerar härmed hans version! Goda blev de, mums!
 
Du behöver
ca 35 st
 
1,5 dl mjölk
1,5 dl olivolja
1 dl vatten
500 gr tapiokamjöl
2 ägg
ca 200-250 gr ost (vi körde 50/50 västerbottensost/cheddar)
0,5 tsk salt

Blanda salt, vatten, mjölk och olja i en kastrull och värm strax under kokpunkt.
Häll blandning på mjölet i en skål, blanda snabbt tills degen är sval nog att knåda för hand.
Tillsätt ett ägg och fortsätt blanda, tillsätt det andra ägget.
Tillsätt riven ost och knåda.
OLJA IN HÄNDERNA!! Annars blir smeten bara en smet som fastnar på händerna och inte någon deg.
Knåda.
Knåda lite till.
Rulla bollar och placera ut på bakplåt (med bakplåtspapper på).
Om man vill kan man tillsätta lite riven ost på den färdigrullade bollen.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 20 minuter.
 
 

Årets påskägg

Idag var det påskäggsjakt här i radhuset. Jag gjorde det väldigt enkelt och simpelt genom att sätta postit-lappar runt om i huset med instruktioner om var sonen skulle gå för att hitta nästa lapp. "Gå till rummet med en dusch i", "gå till tv-spelen" osv. Det var en exalterad pojke som rusade genom huset i sin jakt på dessa lappar. På sista lappen stod det att han skulle gå till sin lillasysters rum och laga lite mat. I hennes Brio-spis hittade han då påskägget när han kikade in i ugnen.
 
Nu var det inte en endaste godis däri. Tycker att han får godis som det är med sitt lördagsgodis, så vi hade köpt lite lego som han fick pyssla med under dagen istället. Behöver jag säga att han blev väldigt nöjd?!
 
 
 
 

Djävulskyckling med olivsås

Här kommer receptet på en god och smakrik kyckling!
 
Du behöver
 
1 hel kyckling
3-4 msk olja
salt
2 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
rivet skal och saft från en halv citron
 
olivsås
2 dl matyoghurt
0,5 - 1 dl gröna oliver olivcreme
 
Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda hälften av oljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min, 225 grader. Efter 15 minuter ska du sänka temperaturen till 175 grader. Jag tillsatte lite vatten i ugnsformen och vid två tillfällen öste jag av vätskan över kycklingen.

Blanda resten av oljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla kycklingen med detta och stek i 5 min till.

Blanda yoghurt och olivcreme. Servera sedan kyckling och olivsås tillsammans med couscous eller ugnsbakade rotfrukter.

 
Originalreceptet hittar du här.

Påsken är här!

Idag lekte jag påskhare på jobbet och delade ut skumhönor till alla som var på plats. Tänk vad en gul liten godis kan liva upp tillvaron! Har även köpt hem lite norrländsk påskmust. Nu börjar ledigheten.

Men vet ni varför vi firar påsk? Egentligen? Kan ge ledtrådar: Jesus, korsfästelse, död, återuppstånden, religion.
 
Vill önska er alla en riktigt härlig påsk! Hoppas ni får vila upp er ordentligt och äta massor med god mat!
 
 
 
 
 
 
 
 

Läskig mat så här i påsktider

Det behöver ju inte vara halloween för att man ska kunna göra maten lite läskig och kanske därmed lite roligare att äta. Ett alternativ är dessa otäcka (?) ögon som jag tipsade om i höstas. De gör alltid stor succé här hemma och jag tror nog minsann att sonen äter lite extra mycket med dessa ögon i maten eller i salladen! Kan ju vara skönt med lite kontraster mot alla gulliga kycklingar man ser överallt just nu.
 
Du behöver
 
1 ask stora körsbärstomater
1 förpackning mozzarella (runda)
ketchup
 
Laga till spagetti och köttfärssås i vanlig ordning. Köp körsbärstomater som är någorlunda stora och skär bort toppen på dem. Gröp ut innehållet och tryck in en rund mozzarella (finns att köpa i din matbutik), klicka dit lite ketchup och voila, du har ett öga som du kan placera i köttfärssåsen!

Man kan tex ha flera ögon i maten eller varför inte stoppa dem i salladsskålen?! Då kan man lägga en liten bit isbergssallad eller gurka på ögat istället för ketchup. Låt fantasin flöda!
 
 

Håller tummarna!

Idag har lillan varit på förskolan för första gången på en vecka och nu hoppas jag verkligen att hon inte blir sjuk igen. För blir hon det inom den närmsta framtiden bryter jag ihop. Jag är så trött på att vabba! Är så glad att vi är två som kan dela på eländet...
 
 
Men vi har ganska kul ihop ibland trots det är vab på schemat!
 

Grekisk lasagne

Lasagne är gott och en klassiker. Men ibland kan man vilja piffa till den eller göra alternativa varianter. Här kommer en med grekisk touch.
 
Du behöver:
 
500g köttfärs
1 röd lök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
soltorkade tomater
2-3 msk tomatpuré
basilika
oregano
salt
peppar
10-15 gröna oliver
150 gram fetaost
lasagneplattor
ca 2 dl mjölk
riven ost
 
Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olja, tillsätt sedan köttfärsen. Salta och peppra. Häll i burken med krossade tomater och de andra kryddorna. Halvera oliverna och strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner dem. Tillsätt mjölk och tomatpuré och låt allt puttra ihop. Varva lasagneplattor och köttfärs i en ugnsfast form, smula över fetaost på varje lager. Strö över riven ost som ett översta lager. In i mitten av ugnen ca 20-25 min på 225 grader.
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0