Skogens guld

Igår lämnade jag sambon och lillan hemma och drog ut till ön med sonen, min syster och hennes yngsta son. Vi klippte gräs, körde med grästrimmern och jobbade på riktigt bra medan pojkarna lekte och hade roligt. Sen ville syrran ut i skogen och plocka hjortron. Så vi drog på oss stövlar, smorde in oss med myggmedel och begav oss in i skogen. Det dröjde inte länge innan sonen började protestera. Protesterna blev högre och högre, till slut vände jag och gick tillbaka med honom. Så det blev inte så mycket till hjortronplockning, men några fick vi med oss hem och de smakade gudomligt!
 
Nästa gång det vankas plockning i skogen får även sonen stanna hemma.
 
 
 
 

Lillan är på avvänjning

Jag har varit lite off senaste dagarna, vare sig det gäller blogg, motion eller annat... Försöker vänja av lillan att amma nattetid. Oj, så arg en bebis kan vara!! Eller, när slutar man kalla ett barn för bebis egentligen? Hursomhelst, min nattsömn är minimal, men jag hoppas att den här kampen ska leda till bättre tider!

Har du gjort något liknande med ditt/dina barn? Hur gick du tillväga och vilket resultat fick du? Jag tar tacksamt emot råd och tips.
 
 

Forceful - Swegmark of Sweden + rabattkod

Jag har haft turena tt få bli utvald till ambassadör hos Swegmark of Sweden. De tillverkar och säljer underkläder och har funnits sen 1937, då under namnet H. Swegmark Fabriks AB.
 
Som ambassadör är tanken att jag ska prova deras produkter och ge feedback på dem, allt för att de ska kunna förbättra sina produkter ytterligare. Denna gång har jag fått prova deras sport-bh Forceful.
 
Forceful är sydd med ett speciellt tyg, Thermo Cool. Det betyder att den håller dig varm när det är kallt och kyler när det är varmt. Axelbanden är vadderade och går att justera. Det går även att välja om man vill haka ihop axelbanden, perfekt då man kan anpassa den utifrån det linne man vill ha över! Se bild nedan så ser ni hur det ser ut.
 
Jag har hunnit använda sport-bh'n ett antal gånger under juli månad och jag måste medge att den är väldigt bekväm. Det är inga sömmar som skaver och axelbanden är lagom breda för att inte skära in i axlarna. Vissa dagar har jag sprungit i 29-gradig värme och svettats massor. Ändå har bh'n känts behaglig att ha på sig efteråt. Min gamla sport-bh har varit genomblöt och hemsk efter ett sådant pass och inte alls varit rolig att ha på sig. Kan erkänna att jag kommer att kasta bh'n jag haft sen tidigare, har insett nu hur dålig den egentligen är. Dessutom känner jag verkligen vilket bra stöd Forceful ger och det gör att jag rör mig mer när jag motionerar!
 
För övrigt är bh'n i sig väldigt snygg, så jag har faktiskt varit ute och sprungit i den utan vare sig linne eller t-shirt över! Hade aldrig vågat en sån sak om det inte var för all min träning senaste tiden och för själva sport-bh'ns skull. De i kombination gav mig modet att springa offentligt trots att min mage känns som en fluffig deg!
 
Jag har försökt komma på något negativt att säga om Forceful, men inte lyckats. Det skulle möjligtvis vara att det vore roligt om den fanns i andra färger än svart/hallon. Ett tips till er som har eller snart får smått därhemma; det finns en variant av denna som är ger möjlighet att amma. Den hade jag gärna haft, för ibland har jag haft på mig sport-bh'n ganska länge och när jag då har velat amma har jag fått ta av mig hela plagget istället.
 
Sugen på att testa en sport-bh från Swegmark? Isådana fall kan du få 50 kr i rabatt tom 1 oktober 2014 på valfri sport-bh. Uppge isåfall koden FBAMB14V när du gör din beställning. Glöm inte mina tips om vad man ska tänka på när man köper en sport-bh!
 
 Betyg: 5 armhävningar av 5 möjliga
 
Jo, jag klippte bort lapparna innan jag gav mig ut på första löprundan... ;)
 
 
3 nedersta bilderna är lånade från swegmark.se
 

Sportbehå - tips till dig som tränar

Det är viktigt att använda en sportbehå när man tränar för att minska risken för skador. Visste du att skumpande bröst kan orsaka skador på ligament, ge bristningar i huden och i bindväven inuti brösten? Dessutom ökar belastningen för rygg, nacke och skuldror som kan leda till värk. Så se till att köpa dig en bra sportbehå om du tränar!
 
När du köper en sportbehå ska du tänka på att välja rätt storlek. Den ska sitta tight under bysten, för det är underkanten på behån som ger bysten stöd, inte axelbanden som man kan tro. Däremot kan vadderade och justerbara axelband göra sportbehån extra bekväm. Hoppa gärna runt lite i provrummet/-hytten så att du kan känna om behån ger stadga eller ej.
 
Tänk på materialet när du väljer din sportbehå. Materialet ska transportera bort fukt så att du håller dig så torr som möjligt. Spana efter en behå som är miljömärkt eller Ökotex-certifierad, då innehåller den inte några ämnen som är farliga för din hud, hälsa eller för miljön.
 
Använd inte sköljmedel när du tvättar behån. Då förstörs bla elasticiteten. Men efter ett år ungefär bör du byta ut din sportbehå, för då har materialet börjat tappa sin funktion.
 
Jag har haft turen att få bli ambassadör hos Swegmark of Sweden för deras sportbehåar. Detta innebär att jag får möjlighet att testa deras produkter och ge feedback på dessa. Så kika in imorgon så får du veta vad jag tycker om en av deras sportbehåar!
 
bild från swegmark.se
 
 

Ljuvlig hallonkaka

Har just gjort en gudomligt god hallonkaka! Älskar recept som är enkla och inte innehåller alltför många ingredienser. Detta blev en underbar kaka som jag kommer att göra många gånger!
 
Originalreceptet finns här, annars kommer receptet nedan!
 
Du behöver
 
1 ägg
50 gr smör
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
hallon (går bra med både frysta och färska)
 
Vispa ihop ägg och socker så det blir vitt och poröst, smält smöret under tiden. Rör sedan försiktigt ner smör och vetemjöl till en jämn smet.
 
Klä en form med bakplåtspapper och häll smeten däri. Fördela hallon över hela smeten och häll försiktigt lite strösocker över det hela. Grädda sedan mitt i ugnen, 180 grader i ca 40 minuter. Låt kakan svalna i formen och sedan är det bara att lyfta ur hela kakan med hjälp av bakplåtspapperet. Skär i lämpligt stora bitar och njut!
 
 
 
 
 

En historisk dag!

Igår var jag med om något ganska fantastiskt. Något som inte hänt på 132 år. Förstår ni hur lång tid det är, 132 år?!  Backar man bandet så många år så landar vi i 1882! Men vad hände då? Ni kan nog ana... Men igår var det galet varmt och så varmt har det inte varit i Umeå sen just 1882! Wow!
 
Sicken tur att jag spenderade dagen i vattnet med sonen. Vi hade faktiskt en toppendag då vi badade och hembakade bullar i solen!
 
 
 
 

Jag smälter!

Kl 0800 visade termometern på 26 grader! Hur ska detta sluta? Det har flaggats för att Umeå ska få 34 grader varmt idag, jag kommer att smälta bort!

Tror jag åker och badar med sonen, allt som svalkar är välkommet just nu!
 
http://images.citybreak.com/image.aspx?ImageId=1764918
Umelagun, bild från visitumea.se

Saltlakritsglass

Mmm, har testat en sådan god glass så jag måste tipsa er om den! Saltlakrits från AlvestaGlass! Verkligen god lakritssmak och glassen är härligt krämig och gräddig! Ett måste för alla lakritsälskare i sommar!
 
 
 
 

Pillfilt

Är det något som små barn gillar så är det att pilla och suga på allt möjligt. Men man vill ju inte att de ska stoppa vad som helst i munnen. Då är det bra med med en pillfilt! Perfekt att ha med sig tex i vagnen när man ska ut och gå, då har barnet något att roa sig med! Dessutom är det en bra present att ge någon som fått barn. Lillan kan sitta länge med en sådan här och nypa och dra i de olika öglorna, underbart tycker trött mamma som då kan ta det lugnt en stund!
 
Den på bilden nedan är lillans och den kommer från NP Kids - barnkläder som även syr upp barnkläder till ett bra pris. NP Kids finns på Facebook och även på Instagram (@npkids_barnklader).
 
 

Nytt rekord!

Igår gick jag nästan en mil i värmen, puh! Den belöning jag fick var en gigantisk blåsa på stortån. Jippie, eller nåt. Men det hindrade inte mig från att ge mig ut på en löprunda imorse och det lönade sig, för jag satte nytt rekord! Snabbaste tiden jag haft! Åh, en skön känsla ska ni veta! Jag blir lite sporrad, peppad och taggad av att se framsteg när det gäller min träning. Skulle ingenting hända skulle jag lägga av ganska snabbt. Tror iofs att de flesta av oss funkar på det sättet när det gäller det mesta.
 
Det blev iallafall en bra start på min dag! Hoppas ni som läser detta har fått en lika fin start på er lördag!
 
 
 

Barnarbetet lönade sig!

Igår var sonen och hans kompis flera timmar i en liten skog som finns här i närheten och plockade blåbär. Det växer stora, underbara och goda blåbär där och det finns mängder med tanke på hur liten skogen är! Eller, man kanske ska kalla det skogsdunge för att vara mer korrekt.
 
Så på eftermiddagen kom kompisens mamma förbi och sa att vi var välkomna över på blåbärspaj! Hon hade varit snäll och gjort en paj av alla dessa goda blåbär och det var verkligen gott! Pojkarna var mer än nöjda över det arbete de hade lagt ner på bärplockandet och de är taggade att plocka mer. Toppen!

Men ni hör ju. Det blev blåbärspaj OCH en hel kladdkaka igår. Min mage är i olag idag. Dessutom måste jag baka mer då vi ska ut till ön och få gäster som ska bjudas på fika. Den här gången får jag inte provsmaka kakan, för då är det kört.
 
bild lånad från finest.se
 
 

Återfall

Dålig dag idag. Iallafall om man tittar på matdelen. Träningsbiten med. Noll träning förutom en promenad. Maten har jag skött superdåligt. Det må ju vara hänt. Men jag bakade en kladdkaka. Som jag sedan åt upp. Seriöst, jag åt en hel kladdkaka själv! INTE bra. Nu mår jag nästan illa..... Inte för att jag ätit en kladdkaka på egen hand, utan för att jag tillät sockermonstret att ta över. Blä.
 
Ny dag imorgon, siktar på en bättre dag än idag!
 
 
 

Tools

Det är så skönt när jag får till träningen direkt på morgonen och det är lite lättare nu när sambon har semester! Så för en timme sedan var jag ute och sprang och sedan körde jag resten av träningspasset i trädgården. Grannarna undrade väl om jag var tokig som stod och gjorde knäböj med krattan, hehe. Men man tager de träningsverktyg som man haver!
 
 

In my garden

Skulle inte ha babblat på igår om att det går så bra för oss med spelandet. Vi förlorade 170 kr på finalmatchen mellan Tyskland och Argentina, ack och ve! Men vilket fult spel Argentina körde med och domarna delade inte alltid ut några gula kort pga något direktiv från Fifa om att man ska vara sparsam med korten. Tycker nästan det var rätt åt dem att de förlorade.
 
Jag värmde iallafall upp innan matchen med lite avslappning i trädgården. Ljuvligt och avkopplande! Men jag låg nog inte ens på filten i fem minuter, har inte ro för sådant. Så nej, det kanske inte var så ljuvligt och avkopplande ändå. Eller jo. Eller..äsch.
 
 

Pengarna trillar in!

Attans! Ingen vinst till Brasilien igår. Men vet ni vad, det gör inte så mycket för jag satte mina slantar på Holland!
 
Heart said: Brasil
Brain said: The Netherlands
 
Så det trillade in några fina slantar på mitt konto, särskilt när jag hade satsat på att Holland skulle vinna båda halvlekarna, det gav 13 gånger pengarna!
 
Nej, jag brukar egentligen inte spela så här. Men jag och sambon har spelat på de senaste 3 matcherna, småslantar på olika grejer som vem som kommer att göra mål, om det kommer bli någon straff under matchen och så vidare. Så vi började med 300 kr och nu har vi nästan 1000 på kontot! Det blir ju lite mer spännande att titta på en match om man har satsat en tjuga på resultatet.
 
Brukar du spela?
 
 
Nej, detta inlägg är faktiskt inte sponsrat på något sätt.
 

Dramatik på hög nivå!

Ni som har Västerbottens Folkblad kan läsa den spännande fortsättningen om "Kanin-mannen" i dagens tidning!
 
Själv ska jag nog försöka rensa lite bland mina kläder idag. Har på tok för mycket som jag aldrig använder och som jag aldrig kommer att använda trots att jag nu gått ner i vikt. Dumt ha garderoben proppad med kläder som bara ligger och tar upp plats.
 
 

En reporter ringde nyss

Hoppsan. Blev precis intervjuad av en reporter angående kaninhändelsen igår. Så kan det gå! Har till och med pratat med polisen om det hela. Tydligen har flera familjer i området blivit av med sina kaniner, så idag var det en artikel om det hela i tidningen. Ingen har sett vem eller vilka personer som gjort detta, så jag är ju en very impörtant pörson i det här fallet ska ni veta! :-p

Tydligen har den här dåren tagit flera kaniner, fraktat dem till en tomt flera kilometer bort och dumpat dem där. Varför, varför?! Det är ju inte så att de här kaninerna skulle ha klarat sig så bra på egen hand heller tydligen, så det var inte direkt dagens goda gärning han gjorde.
 
Grannens kanin när den skuttade runt på vårt tomt igår.
 

Glasstips - Dumle Snacks

Testade en riktigt god glass häromdagen, Dumle Snacks från Triumf. Min första reaktion var att den var liten, men efter att jag ätit den så kändes det helt ok för den var ganska mäktig. Den består av en smarrig toffeegräddglass som jag skulle kunna äta mängder av! Inuti var det rikligt med kolasås och den var täckt av choklad med rispuffar.
 
Jag som älskar dumle kunde inte låta bli att älska denna glass! Den kommer jag att äta fler gånger i sommar!
 
Pris: 17 kr
 
Betyg: 5 radhus av 5 möjliga
 
 

Glass, glass, glass i stora lass, lass, lass!

Den här värmen bara fortsätter! Ljuvligt, om än småjobbigt emellanåt. Så vad passar inte bättre än att äta glass sådana här dagar?! Igår kom glassbilen och jag tror hela kvarteret flockades kring bilen och tömde den på glass! Själv fick jag hålla hårt i plånboken för att inte köpa för mycket, men nu har vi iallafall glass så vi klarar oss de närmsta dagarna!

Vad är ett 'måste' för dig en varm sommardag? Glass? Vattenmelon? Något annat?
 

Obehagligt

I vanlig ordning vaknade jag tidigt imorse tack vare lillan. Så kl 05 pallrade vi oss ner till vardagsrummet där jag brukar låta henne leka en stund innan vi käkar frukost. Gissa om jag blev förvånad om jag såg en karl stå inne på grannarnas tomt! Han hade på sig jackans huva, så jag såg först inte om det var grannen själv som stod där. Men jag förstod snabbt att så var inte fallet, för när jag drog upp persiennen som var nere till hälften lämnade han tomten, hoppade upp på en cykel som stod på gångbanan och drog iväg snabbt som bara den. Han tittade aldrig åt mitt håll, utan klev på cykeln med ett fånigt flin stirrandes rakt fram.

Har aldrig sett människan förr, men skulle känna igen honom om jag fick se honom igen. Absolut. En liten stund senare såg jag grannens kanin skutta runt nedanför mitt vardagsrumsfönster. De brukar ha sin kanin i en stor och fin bur på baksidan där det är skugga större delen av dagen. Väckte sambon som fick gå ut och försöka fånga in den. Behöver jag tillägga att han misslyckades? Kaniner är bra snabba! Vi noterade då att buren var stängd, så kaninen hade med andra ord inte kunnat smita ut själv.
 
Så frågan är om den där mystiska mannen hade tänkt stjäla kaninen eller bara ville släppa den fri? Vilket som så är ju inget av alternativen ok.

Usch, obehagligt att folk är och stryker inne på andras tomter. Vem vet om han hade stått och glott in hos oss nånting innan han började fippla med kaninen? Rys!
 
Om någon undrar så är kaninen tillbaka i sin bur nu.
 

Get inspired!

Det finns en kille som verkligen inspirerar mig på Instagram. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle följa honom på där eller någon annanstans heller, men nu är jag ett stort fan! Vem är det jag pratar om? Jo, Paolo Roberto! Vilken energi han har! Gillar hans inlägg, de är många gånger en riktig spark därbak! Dessutom gör han helt galna saker med sin kropp! Spana in honom vetja, han kallar sig för 1paolo2 på Instagram.
 
Vad hände med tyngdlagen?
 
bild lånad från 1paolo2 på instagram
 

Stay in Shape

Idag börjar jag Stay in Shape. Ett fortsättningsprogram hos World of Shape för den som vill ha fortsatt hjälp och stöd av dem för att komma i form eller helt enkelt hålla formen man uppnått.
 
Då jag inte vill gå upp igen och då jag fortfarande har en del mål att nå så har jag valt att fortsätta med dem. Så vad har jag då för mål?
 
Mål:
 
1. Gå ner ytterligare 3 kilo
2. Orka springa 40 minuter utan att stanna
3. Bygga upp kroppen med mer muskler
4. Sluta med socker veckans alla dagar utom lördagar
 
bild lånad från nyhetsmobilen.nu
 
 
 

WOW!

Väderleksrapporten lovar guld och gröna skogar! Eller åtminstonde sol och ca +25 grader de närmsta tio dagarna! Wihooo! Vad ska man då hitta på måntro? Svårt iofs när man har en liten som helst inte ska vara i solen, hmm. Tåls att fundera på! Tur man iallafall inte har en utlandsresa inbokad närmsta dagarna, hehe.
 
 

Frossardag

På måndag kör jag igång Stay-in-Shape-programmet hos World of Shape. Detta då jag känner att jag behöver det stöd man får från ett program, är inte redo att stå på egna ben än. Jag har fortfarande en del mål att nå och jag vill må ännu bättre och bli ännu starkare än vad jag är nu!

Men igår bestämde jag att jag ska inte tänka på mat eller träning över helgen. Så när lillan sov passade jag på att äta några kakor medan jag läste senaste numret av Vi Föräldrar. Till middagen frossade jag loss rejält i den goda maten och efteråt blev det massor med chips och dipp.
 
Aj aj. Det kändes inte bra i kroppen när jag vaknade imorse, så jag struntade i att jag inte skulle träna i helgen. Jag gav mig helt sonika ut och sprang och genast så mådde jag så mycket bättre! Träning rules!
 
 

Enkel moussaka

Jag gjorde en riktigt god moussaka en gång i tiden á la Viktväktar-style.

Du behöver
7-10 potatisar (beroende på storlek)
2 dl buljong
ca 350 gram köttfärs
3 dl creme fraiche (lätt)
1 burk krossade tomater
1 liten burk champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
cayennepeppar
basilika
salt
peppar

Skala och skiva potatisen och lägg i en ugnfast form. Häll över buljongen och in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Samtidigt steker du ihop allt det andra. Häll sedan köttfärsröran över potatisen och låt det vara ytterligare 10 minuter i ugnen.

Tips. Vill du liva upp rätten liten kan du lägga på lite riven ost! Fast då kanske det inte är så mycket viktväktare över den längre?!
 

Resultat efter 60 dagar

Tänk att mina 60 dagar med Beach 2014 är över! Vad hände? Dagarna swischade ju bara förbi! Men det har varit ett fantastisk resa för min del och jag är stolt att jag klarade av den samt uppnådde en del av mina mål!

Så, vad har jag fått för resultat och vilka mål har jag nått?

Vikt: -6,3 kilo
Midja: -12 cm
Puls: -16 slag/min

Mål:
- få på mig mina jeans – check!
- gå ner 5 kilo – check!
- orka springa 10 minuter – check!

Så ja, jag är mer än nöjd med mina två månader med Beach 2014! Jag känner mig piggare, friskare och starkare och har fått en sundare inställning till mat och onyttigheter. Nu är alla mina gravidkilon borta, hurra! Jag känner mig faktiskt som en vinnare! Jag kan varmt rekommendera World of Shape! Med dem får du ett bra upplägg och snabb support vid behov. Så tveka inte att investera i dig själv genom World of Shape!

 

Mmm, har ätit så mycket gott under dessa 60 dagar!
 

Bad news

Har sökt förskoleplats åt lillan, vill få en plats efter nyår så att jag kan återgå till jobbet och snurra igång hamsterhjulet igen. Har förstått att det är svårt att få plats så jag sökte till alla förskolor här i området där vi bor. Så idag kom ett brev från kommunen, de kan inte erbjuda oss någon plats där vi önskar. Suck. Så nu har jag försökt få tag i placeringsassistenten för att höra hur det ser ut i närliggande områden. Men misstänker att det är fullt överallt.

Nu är frågan, vad gör vi om vi inte får någon plats alls? Suck. Denna ljuva kommun....
 
 
 
bild lånad från umea.se
 

Borta bra..

..men hemma är det allra bäst! Åh, vad det är skönt att vara tillbaka i stan igen! Det är underbart ute på ön, vackert och ostört. Men det var småjobbigt att vara där med en liten 9-månaders då det inte riktigt är anpassat för så små barn därute. Nåväl, jag är glad över att vara hemma men ser samtidigt fram emot nästa resa till sommarstugan.
 
Vi tog med oss sonens jämnåriga kusin och de har haft så roligt de här dagarna! De har lekt oavbrutet och ibland har jag knappt sett till dem på flera timmar. Är glad över att de är så goda vänner!
 
Nu ska jag dock försöka få lite ordning här hemma. Väskorna ska packas upp och tvättmaskinen ska köras igång.
Skönt med stadslivets bekvämligheter måste jag säga.
 
Kusinerna väntade otåligt på färjan i lördagsmorse!



Matbloggstoppen

RSS 2.0