Planering

Med två barn gäller det att planera och strukturera upp saker och ting. November står för dörren och därmed är det dags att börja tänka på julen. I mitten på november ska jag börja baka och slänga in kakor och bullar i frysen så det finns. Ska bli mysigt få göra det med sonen. Lussebullsbak ska det absolut bli! Ingen jul utan lussebullar.
 
Finns det något du absolut måste baka inför julen?
 
 
                                                                Konstverk från tidigare år.

Scary and Happy Halloween

Idag är det halloween och många har redan startat firandet och många sparar det till helgen. Kul är det vilket som att få klä ut sig, jag gillar sånt även om jag är vuxen. Här firades halloween ilördags som ni redan vet. Skönt ha det överstökat på sätt och vis, särskilt nu när jag har lillan som jag måste fokusera på.
 
Nedan ser ni sonen från när han var ute och körde bus eller godis här i kvarteret. Vad blir det för utklädnad hemma hos dig?
 
 
 

Bettans bountykakor

Här är ett recept som jag tjuvat från min syster, det blir så goda kakor!
 
Botten
4 ½ dl socker
4 dl mjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
3 ägg
225 g smält smör
2,25 dl kokande vatten

Vispa ägg och socker ordentligt. Tillsätt sedan torrvarorna, därefter smör och vatten.
Grädda kakan i smord och bröad långpanna 175 grader 20-30 min.

Smörkräm
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
(drygt) en påse kokos
 
Smält smöret till smörkrämen, rör ned resten av ingredienserna och bred över den kalla kakan.
 
Garnering
2 paket ljus choklad
2 msk olja
 
Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Strö på kokos och ställ kallt. Skär upp kakan i lämpligt stora bitar innan den stelnat helt.
 
 
 

Loppi blogbag

Hade äran att få hem en Loppi Blogbag, en goodiebag innehållandes produktnyheter. Tycker det är så kul att testa nya saker, så detta var perfekt för mig!
 
Det jag fick var:
 
- Croodarna på DVD. Perfekt för sonen, han tyckte filmen var så kul!
- Barnängen Sensitive Deo. Jag brukar ha svårt att hitta en deo som funkar för mig, tycker ofta att jag luktar pyton efter bara några timmar med de flesta deo-sorter jag provat. Men denna funkade, så det kommer bli inköp av Barnängens Sensitive Deo i framtiden!
- Santa Marias kryddblandning coriander & chili. Vi är en chiliälskande familj så vi ser fram emot att testa denna. Sitter och klurar på vad jag ska laga till...
- Reztart, kanon att ha med sig om man ska på en lång barnvagnspromenad och behöver fylla på energidepåerna lite snabbt.
- SweetDrops Stevia med chokladsmak från SweetLeaf. Detta var mest spännande av allt att prova! Tillsätt bara några få droppar i mjölken eller i ditt vattenglas och, voila, så smakar det god choklad! Det bästa är att det blir en chokladdryck helt utan tillsatt socker. Kommer absolut inhandla detta igen, då ska jag prova andra smaker som tex bärsmak.
 

Tack Loppi för att jag fick vara med och testa dessa produkter!
 

Busplaneten

Vi räddade den här dagen genom att dra till Busplaneten! Tjo, full fart!

Håll i hatten, vi hörs!
 

Höstlov och jag är en tråkig mamma

Den här veckan är det höstlov. Det betyder att sonen inte får vara på förskolan då vi valt gratisalternativet allmän förskola nu medan jag är föräldraledig (dvs ingen förskola under skollov). Men jag erkänner att det är svårt att stimulera en femåring när man har en bebis att ta hand om! Han vill spela monopol, åka och bada, spela fotboll...saker som är lite knepiga för mig att klara av med en 7-veckors som kräver sitt. Nu har jag iallafall beställt saker från Panduro så jag hoppas han kan pyssla lite på egen hand. Visst försöker jag göra saker med honom när lillan sover, men man ska ju hinna med annat också såsom tvätt, städ och mat...puh...
 
 
 
lövhög

Välkommen!

Förresten, vad kul att så många nya har hittat hit de senaste dagarna! Vet inte riktigt hur ni har hittat vägen till mitt svenssonliv på nätet, men varmt välkomna och jag hoppas att ni vill besöka mig fler gånger! Här finns oftast nåt gott fika som jag kan bjuda på ;)
 
                                                                    Här bor jag!
 

Biltårta - så gör du

Jag är ingen hejare på sockerpasta, har aldrig provat det om jag ska vara ärlig. Ändå har jag några gånger lyckats göra en hyfsat fin biltårta med grädde, något som sonen har uppskattat varje gång. Det är inte så svårt som man kan tro, kika bara på mina bilder nedan!
 
 
 
 
 
 
 

Bus eller godis?!

Igårkväll firades det halloween här i kvarteret där jag bor. Alla barn som ville köra bus eller godis fick göra det mellan kl 18 - 20. Ville man ha besök tände man farstulampan, ville man vara ifred lät man den vara släckt. Så givetvis så fick sonen vara med på detta, premiär för oss då vi är så nya i området. Det var verkligen lyckat! Det kryllade av monster, häxor och vampyrer och många hade pimpat sina farstubroar med pumpor och diverse annat läskigt.
 
Jag följde med sonen för att se att allt gick lugnt till och jag var noga med att han skulle säga tack när han fick godis. Han skötte sig exemplariskt och en kvinna ropade till och med till sin man.."Här har vi en ordentlig pojke som säger tack!" För mig är det viktigt att man säger tack när man får något och det är något jag försöker lära mina barn med.
 
Kvällen blev lyckad och sonen blev mer än nöjd över allt godis han fick med sig hem!
 
Måste erkänna att jag tyckte det var lite smått otäckt med grannen som hade klätt ut sig till zombie och sedan stod och svajade i sin trädgård... ;)
 
 

Älgskavskebab

Nåt som är enkelt och går fort att ordna till är älgskavskebab. Givetvis kan du använda dig av exakt vilka grönsaker du själv vill, men här kommer den variant jag brukar köra.

Du behöver
gul paprika
tomat
rödlök
gurka (på bilden ser man avokado istället, men det är inget jag använder igen till detta)
pitabröd
kebabsås, röd
kebabdressing, vit

Hacka upp grönsakerna, fräs på köttet, blanda allt i ett bröd, på med såserna och njut!



Enkel räkpasta

En enkel men ack så god middag!

Du behöver
skalade räkor
krossade tomater med basiliasmak
paprika, valfri färg
tomat
gurka
pasta
peppar

Koka upp valfri mängd pasta. Rör sedan i krossade tomater samt tomat, paprika och gurka som du skurit upp/skivat. Just innan servering häller du i räkorna och rör om. Ta en snabb sväng med pepparkvarnen och voila!



Sug-elefant

I torsdags åkte jag på mitt första riktiga äventyr med båda barnen. Vi tog bussen hela vägen till mitt jobb för att säga hej och visa upp lillan. Var så roligt att träffa igen! En del hade jag inte sett sen innan semestrarna drog igång. Dessutom skötte sig lillan exemplariskt under tiden vi var där, så hon fick åka runt från famn till famn. Skönt med avlastning!
 
Lillan fick en tuff elefant med lappar att suga på av mina kollegor, den kommer nog användas flitigt lite längre fram. Stort tack för den!!
 

Grekisk lasagne

Lasagne är gott och en klassiker. Men ibland kan man vilja piffa till den eller göra alternativa varianter. Här kommer en med grekisk touch.
 
Du behöver:

500g köttfärs
1 röd lök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
soltorkade tomater
2-3 msk tomatpuré
basilika, oregano 
salt, peppar
10-15 gröna oliver
150 gram fetaost
lasagneplattor
ca 2 dl mjölk
riven ost

Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olja, tillsätt sedan köttfärsen. Salta och peppra. Häll i burken med krossade tomater och de andra kryddorna. Halvera oliverna och strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner dem. Tillsätt mjölk och tomatpuré och låt allt puttra ihop. Varva lasagneplattor och köttfärs i en ugnsfast form, smula över fetaost på varje lager. Strö över riven ost som ett översta lager. In i mitten av ugnen ca 20-25 min på 225 grader.
 

Suck!

Fantastiskt. Jag hade ansökt om föräldrapenning för hela oktober, men såg nyss att Försäkringskassan bara hade betalat ut för 1-17 oktober. Det blev ingen stor summa kan jag tala om. Såg på deras hemsida nu att deras beräkningsperiod för föräldrapenning är från den 21 ena månaden till den 20 nästa. Kan vara bra att veta till nästa gång. Oktober blir en ljuvlig månad. Mmm, verkligen.
 
http://iphonesajten.se/wp-content/uploads/2012/10/FK_MinaSidor_app.png

Telefonterror

Ring, ring.
 
-Hallå?
-Hej! Du har blivit utvald att få rabatt på el då du fyllt i en enkät i samband med att du fick en babybox!!
-Uhm, jaha. Vad innebär det då?
-Det är helt fantastiskt detta. Bla bla bla...bla bla bla.... Du kommer få el till inköpspris och EON...
-Vänta, jag har Umeå Energi, betyder detta att jag måste byta elleverantör?
-Ja...?!
-Tack, det kunde du sagt på en gång. Jag tänker inte byta, så då får det vara.
 
3 minuter senare.
 
Ring, ring.
 
-Hallå?
-Hej! Jag har ett fantastiskt erbjudande till dig på en tidningsprenumeration!!
-AAAAAH!
 
 
Jag blir galen på dessa telefonförsäljare! Jag måste verkligen ta tag i det där att anmäla mitt mobilnummer till NIX, omedelbart!
 
 
http://cellphonemarketingtips.com/wp-content/uploads/2009/11/MobileMarketing-294x300.jpg

Lax i ostsås

Enkelt och gott, sånt gillar jag. Här kommer ett recept vi har använt oss av i många år. Perfekt när man vill ha en snabb middag!

Du behöver

kallrökt lax
Keldas ostsås
valfri blåmögelost (tex gorgonzola eller Falbygdens Aura som jag använde senast)

  • Skär laxen i kuber.
  • Smula sönder osten.
  • Värm på ostsåsen och rör ner den smulade osten, rör om tills ostbitarna har smält.
  • Blanda i laxkuberna just innan servering.
  • Servera tillammans med pasta och en god sallad.


 

Toast N' Grill från Tefal

Åh, jag är så glad! Har fått veta att jag vunnit i en tävling! Och det var inte vilket pris som helst, utan en toast n'grill från Tefal! Någon därute som har en sån och är nöjd/missnöjd med produkten?
 
http://cdn1.cdnme.se/2754615/7-3/tefal-grill-0-0_522dc8e99606ee725f1989cb.jpg

God morgon!

Kanske inte det nyttigaste, men detta äter jag gärna till frukost! Det är fil, cornflakes, jordgubbssylt och banan. Mmm!
 

Någon synsk person?

Argh! Sambon har gömt undan min senaste Winnerbäck-skiva! Hittar den inte, blir galen! Har vi någon Saida därute som kan säga var den ligger?
 
Misstänker att det kanske är enklast att fråga sambon ändå :p
 

Hemmagjord pizza

Finns det något godare än hemmagjord pizza? Jo, kanske, men gott är det! Vi gjorde en smarrig häromdagen och det är så lätt att göra sin egen pizzabotten istället för att köpa en på tex ICA eller COOP!

Du behöver
 
25 gr jäst
2 dl fingervarmt vatten
4-5 dl mjöl
1 tsk salt
1 msk olja
 
Smula jästen ner i vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Till sätt salt och olja och sedan mjölet. Bearbeta degen tills den är mjuk och smidig. Arbeta sedan ut degen i en smord plåt och låt jäsa medan du förbereder övriga ingredienser till pizzan. När du toppat pizzan med valfria tillbehör ska den gräddas mitt i ugnen, 225 grader i ca 10-15 minuter.
 
Vi brukar göra vår egen tomatsås och senast toppade vi pizzan med ost, kokt skinka, kebabkött och räkor.
 

Sjuka i huset

Sen en vecka tillbaka ungefär dras jag med en förkylning som inte riktigt vill ge med sig. Det är värst på morgonen, tjock hals och täppt näsa. Sen blir det bättre under dagen, tack och lov! Sambon känner av detsamma. Det är dock värst för sonen. I fredags fick han magknip och blev lös i magen. Vi trodde det hade gett med sig igår, men på kvällen drog det igång igen. Stackarn hade så ont i magen att han grät emellanåt.
 
Så idag kör vi en lugn hemmadag med Proviva Mango. Håll tummarna att han är frisk till på fredag, då är det fotografering på förskolan. Vore tråkigt missa en sån sak! Har förstått att många åker med sina barn till fotograferingen även om de är sjuka, något vi inte kommer att göra. Hur hade du gjort?
 
 
http://metrobloggen.se/metrobloggen/media/43996/proviva.jpg

Loppi Blogbag

Superkul! Har fått veta att jag blivit utvald att prova en Loppi Blogbag och den kommer med posten under nästa vecka. Ska bli spännande! Återkommer med mer info!
 
 

Yoghurtbröd

Bakade yoghurtbröd igår. Det blev mycket gott och här kommer det enkla receptet!
 
Du behöver:
 
2 dl turkisk yoghurt
25 gr jäst
1½ dl vatten
1½ tsk salt
8 dl rågsikt
1 ägg
margarin
 
 
Smula ner jästen i en degbunke och lös upp i fingervarmt vatten. Tillsätt rumsvarm yoghurt, salt och rågsikt. Arbeta ihop degen och forma den till ett limpa på smord bakplåt. Ställ brödet på jäsning i 45 min på ett varmt ställe övertäckt med duk.
 
Pensla brödet med ägget och grädda sedan  i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 min. Låt det sedan svalna på ett galler.
 
 
 
 

Bakar

Bakning pågår.
Recept kommer!
 

EXPEDIT

Vi har en tid hållit utkik efter en vit EXPEDIT på Blocket till sonens rum. Men de är otroligt populära och blir sålda omgående. De som är svartbruna verkar det däremot inte vara någon större efterfrågan på. Så vi har aldrig hunnit hugga på någon annons innan det varit försent. Men nu! Igårkväll lades det upp en annons på en vit bokhylla och tidigt som attan imorse skickade sambon sms och talade om att vi var villiga att köpa bokhyllan. Härmed kan jag bekräfta att vi nu äger en EXPEDIT! Så idag ska den monteras upp så att vi kan få ordning i pojkens rum, just nu ligger det mesta på hans golv och skräpar. Känns som en bra start på dagen!
 
EXPEDIT Hylla IKEA Du kan använda möbeln som rumsavdelare eftersom den är lika fin från alla håll.                                                                   bild från ikea.se                          

Äppelpaj

Igår blev det en snabb äppelpaj till mellanmål och till det lite vaniljglass. Gott och uppskattat av sonen!
 
Du behöver:
 
äpplen
kanel
socker
 
Till smulpajen:
 
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
100 gr margarin
2 msk socker
 
Skala och skiva äpplena och lägg i en smord pajform. Pudra över lite socker och kanel. Blanda ingredienserna till degen till en smulig deg och strö över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun. Servera med glass eller vaniljsås. Ett annat alternativ är att servera kesella smaksatt med vaniljsocker.
 
 

Ormar på tomten

Sådärja, nu faller vinterns första snö. Brrr. Tur jag har hunnit röja ogräset i mina pallkragar!
 
Om ni undrar över ormarna nere i högra hörnet på bilden så är de utav plats. Har haft dem bland jordgubbsplantorna, det höll skatorna borta. Ett bra tips som jag fick av min syrra, funkade riktigt bra!
 

MER jordgubb/rabarber

Jag tillhör skaran som tycker att gratis är gott och brukar därför försöka hålla mig framme när det bjuds på trevligheter. Häromdagen kunde jag därför hämta ut en gratis MER då jag hade fått en sms-kupong via en facebook-aktivitet. Mycket läskande!
 
Tips - bjud inte barn på dricka direkt ur din flaska. Det hamnar för det mesta skumma saker i flaskan då.
 

Ogräs

I sommar har jag varit lika stor som vårt radhus och orken har varit lika liten som en myra. Jag har inte heller klarat av värmen, så jag har bara suttit inomhus och stånkat och stönat. Så det där med att rensa ogräs har jag haft längst ner på prioriteringslistan. Jag kan lova att maskrosorna har passat på att ta för sig!

Så häromdatgen fick jag nog och passade på medan lillan sov i vagnen. Jag grävde, ryckte och slet och det gav resultat! Fick bort massor med ogräs och nu känns det bättre att invänta våren och nya trädgårdsäventyr. Jag och sonen har funderat lite på vad vi ska plantera. Jordgubbsplantor har vi redan, funderar på morötter.
 
Om du har trädgård, vad har du planterat hemma hos dig?
 
 

Döskalle

Hade en gammal god vän på besök igår och hon hade med sig present till lillan, en fin klänning och ett par tuffa tights. Tightsen var svagt rosa med lila döskallar på samt med en liten detalj, ännu en döskalle (se bild). Tyckte att de var urtuffa för min lilla tjej. I övrigt hoppas jag att hon kommer gilla hårdrock precis som resten av familjen ;)
 

Atchjooo, prosit!

Då är den är, höstens förkylning. Misstänker att jag bara får gilla läget helt enkelt. Suck. Hoppas bara att inte lillan smittas, känns ju lite jobbigt att ha en sjuk 5-veckors.
 
http://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/991858/images/2012/sneezy_148463601_183020285.gif

Höstpromenad

Vi är småkrassliga här hemma idag. Jag låg vaken inatt med tjock hals och "förkylningsstickningar" i näsan och lillan verkar också ha något på gång, hon nyser och verkar ha något som stör i näsan. Förbenat. Det blir därmed en lugn dag, men vi ska försöka ta oss ut på promenad under dagen. Har även sonen hemma, för nu får han bara gå 15 timmar per vecka på förskolan.
 
Tycker det är synd att han inte får gå mer på förskolan än så. Inte för att det stör mig att han är hemma, han är så stor och duktig så han är mer till hjälp än något annat. Men han blir uttråkad här hemma och får inte alls samma stimulans som på förskolan. Så för hans skull önskar jag att barn fick gå mer än 15 timmar/vecka trots att en förälder är hemma föräldraledig med småsyskon.
 
 
                  En bild från en tidigare promenad då sonen passade på att cykla lite.

Vad säger räven?

Jag erkänner att jag lever i en bebisbubbla och hänger inte med i vad som händer i omvärlden. Har iallafall precis fattat att två norska bröder, Ylvis, har fått en hit; The Fox (what does the fox say?). Urbota dålig, men den fastnar!
 
God morgon!
 
 

Äventyrslekpark

Vi har sån tur att vi bor alldeles bredvid en jättefin stor äventyrslekpark och dit har jag gått några gånger med sonen. Det är alltid andra barn där och många familjer verkar packa med sig picknick-väskan när de åker dit. Måste säga att det är toppen med sådana lekplatser, finns så mycket roligt att göra där för de små!

Finns det någon bra lekpark i närheten där du bor?
 
                                                        Sonen klättrar ikapp med en kompis.

Enkel sockerkaka

Sockerkaka är en riktig klassiker och inte alls svår att göra.
 
Du behöver:
 
75 gr smör
2 ägg
1 dl mjölk
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i en ströad form. Ströa gärna med kokos, jag tycker det blir en både godare och saftigare kaka då. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min, 175 grader.
 
Om man vill kan man tillsätta lite rivet citron- eller apelsinskal för smakens skull.
 

Spooky kids

Snart är det halloween och jag gillar ju att klä ut mig och spöka till det. Så nu sitter jag och kollar på barnkostymer på ebay.com. Det finns så mycket gulligt där!! Spana in:
 
 

Produkttest

Jag har fått något att göra under min föräldraledighet! Jag har fått hem några produkter som jag ska testa och sedan ska mitt omdöme hamna i en relativt stor tidning! Känns verkligen spännande! Tydligen ska jag vara med på bild också, hilfe. Hur ska jag lyckas gå till frissan med en skrikig bebis som ständigt vill ammas?
 
Ni ska få veta mer om det här "uppdraget" lite längre fram. Idag ska jag iallafall prova en av produkterna, jag lovar att ta fram mitt kritiska öga!
 
http://us.123rf.com/400wm/400/400/burakowski/burakowski1202/burakowski120200394/12222185-top-secret-rubber-stamp.jpg

Doro PhoneEasy 622

 Idag blir det kul! Om en stund kommer mina föräldrar på besök och då ska jag överraska dem med en fin present. De ska få en Doro PhoneEasy 622. En mobiltelefon som är bra för många äldre på så sätt att den är enkel att använda och knapparna är stora. Blir en perfekt present till dem! De är värda det bästa för de ställer alltid upp, i vått och torrt.
 

Framgång - om än så liten

http://www.scandinavianstuff.com/shop/11328/art28/h7585/3247585-origpic-43a8b5.jpg
Det tar sig, sakta men säkert. Igår var mitt sockerbehov inte alls som tidigare dagar. Kanske finns det hopp ändå? Jag tar ett steg i taget. Måste säga att det är tur att det inte finns någon livsmedelsbutik här i området, då hade jag nog varit där och sprungit är jag rädd. Vi har en pytteliten kiosk där de säljer mjölk, godis och tidningar. Men godiset är tokdyrt! 20 kr för en sån pytteliten chokladkaka. Det är inte värt pengarna och besväret att gå dit. Tack och lov!
 

Mötley Crüe

Usch, jag är på tok för trött. Måste liva upp tillvaron lite, så på med stereon!
 
Vad lyssnar du på när du vill bli lite piggare?
 

Skrikig unge

Jag blir galen! Lillan är så snäll om dagarna, piper sällan. Men på kvällen händer något. Hon blir otröstlig och gråter och gråter. Dessutom verkar sugbehovet från hell sätta in då också, så hon vill gärna ha bröstet, men kräks då upp allt hon får i sig då det blir för mycket mjölk. Nappen vill hon inte ha, utan blir oftast arg när jag ger henne den. Jag bär, sjunger, stryker henne över ryggen när hon ligger bredvid mig/på mitt bröst...jag provar allt! Men inget hjälper. Erkänner att jag blir frustrerad ibland då detta kan pågå ett bra tag.
 
Tur man vet att det inte kommer pågå hela livet.
 
http://parentsavvy.com/uploads/Image/newborns/iStock_000004233781XSmall.jpg
 
 

Bekännelse

Det var en hård dag igår. Jag skulle inte få äta något godis. Men tro mig, sockerbegäret kan verkligen vara starkt!

Nej nej, jag åt inget godis! Men..ok, här kommer det. Jag åt upp alla havreflarn jag hade i frysen istället.
 
Suck.
 
http://www.gille.se/wp-content/uploads/2013/02/havreflarn.png
                                                                           bild från gille.se
 
 

Premiär

Idag har lillan åkt buss för första gången. Det blev inget långt äventyr, åkte kanske 5-6 hållplatser. Men det räckte för vår premiär, jag var rädd att hon skulle vakna och tokskrika efter käk så det fick bli en kort färd. Till min förvåning sov hon flera timmar i vagnen efter att vi hade kommit hem. Jag hade lätt hunnit göra nåt roligt på dagens utflykt. Maybe next time!
 
 

Here we go!

Idag inleder jag operation sluta frossa godis. Det funkar ju inte att trycka i sig godis hela dagarna om man vill gå ner i vikt. Dessutom ammar jag, så jag antar att det är bättre för både mig och lillan om jag äter grönsaker och frukt istället.
 
Så, var beredda på inlägg som är kraftigt påverkade av sockerabstinens närmsta dagarna. Dock ska jag tillåta mig själv lite godis på lördagarna, det går ju inte att sluta leva helt.
 
http://1.bp.blogspot.com/_-eYP4ZSfyLs/TK4jfzS2RtI/AAAAAAAAAKc/HTpwA36FIhg/s1600/NoCandy.png

Färdkost

Det är viktigt att man har med sig ordentligt med färdkost om man ska ut på en långpromenad... Fast jag känner att jag håller på nå en brytpunkt, det är dags att bryta vissa ovanor. Frågan är bara hur det ska gå till? Med lite vilja och jävlar anamma kanske?
 
 

Lite försenad?

Igår hittade jag en söt liten nyckelpiga inne i vår hall. Kändes som att den var lite vilse och sent ute? Kändes elakt att kasta ut den i kylan, men vad skulle jag göra? Förvara den i en glasburk över vintern? Inte riktigt, va.
 
 
 

Frukost

Så här ser frukosten ut när 5-åringen själv får välja...
 

Chokladbollar

Nu när jag är hemma med en spädis blir det bara basic när jag bakar, så igår när jag fick veta att det vankades besök så fick det bli chokladbollar medan lillan sov. Men det är ju en klassiker som aldrig slår fel!

Du behöver:
 
100 gr smör
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
 
Börja med att röra ihop smör och socker, sedan tillsätter du övriga ingredienser. Gör bollar i valfri storlek av det hela som du sedan rullar i tex havregryn, pärlsocker eller kokos. Låt stå en stund i kylen innan servering. Sedan, frossa lugnt
 
Det går även att ta apelsinjuice istället för kaffe om man känner för det!
 

X-/

Fy, trasslig natt inatt. Dessutom bajsade lillan så mycket att det for ur blöjan, över hela hennes rygg och i sängen. Suck. Helt fantastiskt pyssla med sånt mitt i natten..
 
Ja, där fick ni en bajsuppdatering. Enjoy! ;)

Albino-Alfons

Fick besök häromdagen och hon såg de leksaker vi har liggandes vid babygymmet.
 
-Åh, titta så söt! En Albino-Alfons!!
 
Ehum, Alfons som albino? Tror hon har missat hela Mållgan-delen ;)
 

Kladdkaka

Igår kom en gammal vän på besök för att kika på lillan. Det är alltid roligt att träffas även om det sker allför sällan numera, alla har fullt upp med jobb och barn och det kan vara svårt att få tiden att räcka till. Så, vad bjuder man på om man vill baka något som går fort och är gott? Jo, kladdkaka! Dessutom blir det minimalt med disk, perfekt!
 
Du behöver:
 
100 gram smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
finhackad mörk choklad
 
 
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt socker och ägg, vispa ordentligt. Sedan häller du ner resterande ingredienser utom chokladen, blanda väl. Sist blandar du ner den finhackade chokladen. Häll upp smeten i en smörad och bröad form. Jag använder mig gärna av kokos istället för ströbröd då jag tycker det blir lite saftigare då. Grädda mitt i ugnen på 175 grader. Rekommendationen brukar vara 20 minuter, men jag tar alltid ut min kladdkaka efter ca 18 då jag gillar den kladdig.
 
Servera den som den är eller med tex glass, grädde och/eller bär. Enjoy!
 
 

Bajs, bajs och åter bajs

Jaha, då har jag trillat dit. Har hamnat i det där träsket som alla nyblivna föräldrar verkar fastna i, bajs- och sömnträsket. Det är allt man pratar om; hur många timmar man fått sova eller inte sova, antal bajsblöjor, konsistensen på bajset, om man fått barnet att somna själv eller om man fick bära det i timmar...
 
Så fort sambon kommer hem från jobbet informeras han om dagens bajs och sömn, likaväl när vi möts som hastigast på morgonen så hinner jag informera om hur natten har varit och om jag har hunnit med att byta någon bajsblöja eller inte. Jag kan verkligen se på hans blick hur överförtjust han blir över denna information!
 
Jag lär väl vara i denna enformiga bubbla ett tag till är jag rädd...
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0