En härlig Mors Dag!

Ibland är livet faktiskt ganska härligt och idag har jag haft en sån dag!! Det började med att lillan sov till kl 0745! Wow! Vi som vanligtvis går upp senast vid 5-tiden om mornarna, detta kändes så otroligt lyxigt! Jag drog iväg till gymmet och när jag kom hem överraskade familjen mig med blommor, glass och ett glas vin. Sen har dagen fortsatt i glädjens tecken trots att vi inte gjort något särskilt.
 
Hälsade på min mor lite snabbt som bjöd på hemmagjord tårta, bara en sån sak!

Hoppas ni alla har haft en lika fin dag oavsett vad ni har haft på era scheman!
 
Fick bland annat en ros på stam, så tjusig!

Veckans matsedel

 
Jösses, veckorna passerar verkligen i ett rasande tempo! Söndag innebär ny veckomatsedel, så here we go!
 
Måndag - Carbonaragratäng
Tisdag - Kokt torsk med äggsås
Onsdag - Korvkottar
Torsdag - Dragonkyckling med svarta oliver
Fredag - Italienska köttbullar i tomatsås

Många bäckar små...!

 
Nu har du möjlighet att bli ägare till ett vackert smycke samtidigt som du bidrar till viktig forskning! Själv köpte jag precis två armband till mig själv, men funderar på att köpa fler och ge bort i present. Barn är det mest värdefulla vi har, så det känns behjärtansvärt att köpa detta fina armband.

Granskning pågår

Jag och min syster äger en stuga tillsammans och vi är därför med i en vattenförening. Sen några år tillbaka sitter jag med som revisor i föreningen och nu är det dags att granska fjolårets siffror. Så det är vad jag pysslar med den här fredagskvällen. Kanske inte det roligaste, men skönt när det är klart!
 
 
 
 
 

Öppet hus

Idag var det öppet hus på förskolan som lillan ska börja på till hösten. Fina lokaler och trevlig personal, känns som det kommer bli hur bra som helst! Dessutom så verkade lillan trivas som fisken i vattnet, så jag oroar mig inte ett dugg för den kommande inskolningen.
 
Ska bli så skönt att ha gångavstånd till förskolan! Just nu är jag ganska less på att behöva åka hemifrån kl 0700 och inte vara på jobbet förrän omkring kl 0815. Blir ganska långa dagar...
 
Lilla fröken börjar bli stor. På den här bilden är hon dock bara 12 dagar gammal...
 
 

Jag vann!

Har haft en blixtrande huvudvärk idag, segt som attan. Svårt fokusera på jobbet ordentligt när allt man vill är att stänga in sig i ett mörkt  och tyst rum och bara få blunda. Så därför gick jag hem tidigt idag, skönt kunna flexa när det behövs!
 
Något som piggade upp var ett roligt vinstbesked i mailen! Hurra! Vet att en del av er som kikar in här emellanåt deltog i samma tävling. Vann även ni? Jag hoppas det!
 
 

Uppstart

Livet pockar på uppmärksamhet och då får bloggen vila lite. Det är ganska mycket just nu... Idag åkte jag och min syster ut till ön för att starta upp där inför sommaren. Bland annat lekte vi bilmekaniker och monterade ett bilbatteri, fixade med vattenledningar och vattenmätare så att vi kunde dra igång vattnet, klippte gräs och skurade upp både hus och utedass. Nu är jag helt mör! Snacka om att vi gick an hela tiden! Men skönt ha det där gjort. Nu kan vi åka dit med våra familjer utan att behöva greja med de bitarna.
 
Ja, jo, gräset lär vi ju få hugga in på fler gånger i sommar...
 
 

Veckans matsedel

 
 
Lite sent kommer här veckans matsedel. Har haft fullt upp hela helgen, har knappt hunnit tänka på mat. Men nu är det dags att ta tag i nästa veckas middagar!

Måndag - Blodpudding med rårörda lingon (sonen jublar)
Tisdag - Krämig paprikagryta med prinskorv
Onsdag - Lax med pesto- och parmesantäcke
Torsdag - Grillad kyckling med hemmagjord potatisallad
Fredag - Tacos

Nu är det snart över!

Jag säger bara en sak; skönt att det är sista helgen med övertidsarbete! Jag saknar att få träna ordentligt och att få umgås med mina barn!
 
Nu är jag så trött att jag tänker stupa i säng. God natt.
 
Finns alltid något spännande att utforska på förskolan!

Nyheter från Cloetta

Fick hem ett kuvert som var lite tjockare än de andra kuverten för en tid sedan. Det kom från Cloetta som bjöd på några av sina nyheter.

Den här gången var det några klassiker som dök upp: salta sillar och colaflaskor. Nu kan man ju fråga sig varför jag fick hem dem då de har funnits länge som lösviktsgodis. Det som är nytt med dem är att de nu börjar säljas förpackade i små påsar med charmig design. Min favorit är de salta sillarna, medan sonen föredrar colaflaskorna. Vilken är din favorit?

Jag har även fått prova på två nya smaker från Läkerol: Ginger Lime och Chli Licorice. Jag är inget större fan av ingefära, så Ginger Lime gick inte hem hos mig även om smaken ändå var helt ok. Då föredrar jag Chili Licorice som smakar god lakrits med lite extra hetta!
 
Alla dessa produkter finns nu ute i butik, så iväg och shoppa vetja!
 
 

Var är du?!

Är så trött på kylan. Var är sommaren? Trodde ju att den var på väg?! För ett år sedan hade vi tydligen 24 grader varmt och sol, nu har vi mest regn och några få plusgrader.
 
Kom nu Sommaren, vi väntar på dig! Otåligt!
 
Har värmen kommit dit där du bor?
 
 
Lillan den 19 maj ifjol.
 

Kids...

-Säg godnatt till pappa nu så ska du få sova sen.
-HEJ DÅ! HEJ DÅ!!! (sagt med bestämd röst)
-Uhm, ok... Ska du ge pappa en godnattpuss?
-NEEEEJ! NEJ! HEJ DÅ!!
 
Lillan var inte på myshumör häromkvällen...
 
 

Sockerfri morotskaka

Fick tips av Lina om ett recept på sockerfri morotskaka and you know me, jag kunde inte låta bli att testa det! Kakan blev riktigt god och den gick hem även hos sonen! Men när man bakar sockerfritt måste man många gånger tänka bort "originalet", för det blir aldrig riktigt helt detsamma. Glasyren blev god, men visst blev det annorlunda att ha kesella istället för florsocker i. Denna morotskaka kommer att bakas vid fler tillfällen! Jag ändrade om lite i originalreceptet och höftade en del ingredienser, men ska försöka återge exakt hur jag gjorde. Vet att många inte gillar agavesirap. Vill du inte använda det kan du utesluta det i receptet och ta lite extra honung istället. Eller använda sötströ.
 
Tack för att du tipsade om detta recept Lina!
 
Du behöver
 
4 ägg
2 msk honung
2 msk agavesirap
1 mogen banan
1,1 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
en nypa salt
en liten banan, mosad
0,75 kokosolja (helst utan smak)
2 stora morötter, rivna
 
Frosting
 
100 gr färskost
1 dl kesella
2 krm vaniljpulver
1 msk agavesirap
kokos, till garnering
 
Vispa ihop ägg, honung och agavesirap. Tillsätt övriga ingredienser till kakan och vispa ihop. Avsluta med att köra med en stavmixer i det hela för att få en så jämn smet som möjligt. Häll smeten i en ströad springform. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 50 minuter.
 
Låt kakan svalna och rör ihop ingredienserna till frostingen. Bred ut över kakan och garnera med kokos. Sen är det bara att servera!
 
 
 
 
 
 
Originalreceptet hittar du här.

Veckans matsedel

 
Måndag - Köttbullar och stuvade makaroner
Tisdag - Bulgur med lax och limedressing
Onsdag - Busenkel korvgryta
Torsdag - Flämtande uttern
Fredag - Pizzakassler
 
 

Godisbuske

Man brukar säga att pengar växer inte på träd, men godis verkar växa på buskar iallafall! På vägen till gymmet imorse passerade jag ett antal buskar och vid en av dem låg det massor med godis. Så märkligt! Varför hälla ut en hög med lösviktsgodis så här?
 
 
 

Den perfekta presenten!

Om någon av er läste min årsresumé för 2014 kanske ni noterade att jag saknade att ha en PT (personlig tränare). Jag misstänker att även någon av mina systrar läste det blogginlägget, för när jag fyllde 40 kom mina syskon med en kanonbra present. Jag fick mig en PT!! WOW! Gissa om jag blev glad!
 
Nu är det inte så at jag ska träffa en PT en gång i veckan resten av året, men vi ska ses ett antal gånger och jag hoppas att PT'n ska hjälpa mig hitta rätt när det gäller min träning!

Det ska bli så kul!
 
Jag kan behöva någon som piskar på mig!
 
 

Tips - tävling hos Bamba.se

Här kommer ett sista-minuten-tips! Känner ni till Bamba.se? Hos dem kan du köpa lite allt möjligt till baby och barn. De har alltifrån kläder till inredning och deras sida är lätt att navigera på.
 
Nu lottar de ut 150 goodiebags till de som bloggar om dem och du har möjlighet att delta! Mer info hittar du här. Lycka till!
 
 
 

Europeisk matmarknad

Bor du i Umeå med omnejd eller passerar staden de närmsta dagarna så kan jag tipsa om att det just nu pågår en europeisk matmarknad i centrala stan. Det är handlare från bla Frankrike, Italien och Spanien som har tagit sig hela vägen hit och de säljer bland annat oliver, ostar, korvar och kläder.
 
Me like!
 
 

All work and no play makes Camilla a dull girl

Röd dag imorgon och de flesta är lediga. Men inte jag. Nej, nej, inte jag inte. Jag ska jobba övertid. Behöver jag säga att jag är lite trött på allt övertidsarbete?

Bjuder på en gammal favorit med Nick Cave tills jag har något roligare att dela med mig av. Tycker om texten...
 
 

Socker- och glutenfria jordnötsbollar

Kollegorna vet att jag gärna bakar sockerfritt och idag tipsade en av dem om ett recept som lät spännande. Kunde inte låta bli att testa receptet så fort lillan hade somnat. Mmm, blev riktigt gott! Men ja, det är ju en fördel att man tycker om jordnötter om man ska göra dessa. Detta är som ni förstår inte heller något för nötallergiker. Tänk på att köpa sockerfritt jordnötssmör om du vill baka helt sockerfritt. Vill du undvika gluten använder du glutenfria havregryn.
 
Tack Åsa för receptet!
 
Du behöver
ca 12 st
 
10 färska dadlar
2 msk jordnötssmör
2 msk kakao
1,5 msk kokosolja
0,5 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
1 nypa vaniljpulver
 
salta jordnötter, hackade
 
Kärna ur dadlarna och lägg allt utom jordnötterna i en matberedare. Mixa och forma sedan bollar som du rullar i hackade jordnötter. Tada, färdigt!
 
 
 
 

Honeycomb

Igår följde sonen med mig till jobbet då jag skulle köra lite övertid. Som kompensation för att han kanske hade lite tråkigt tog jag med honom till Honeycomb på lunchen och gissa om han blev lycklig!? Så mycket gott! Finns Honeycomb där du bor kan jag verkligen rekommendera det!
 
Hos dem fyller du en skål med valfri mängd yoghurt och sedan väljer du topping efter önskemål. Till att börja med finns yoghurten i olika smaker, bland annat choklad, lime och hallon. Topping finns i alla möjliga varianter: karamellströssel, blåbär, lakrits, godis, nötter... Det är bara att välja och vraka! Man betalar efter vikt, något som man kanske ska tänka på när man frossar loss bland allt gott.

Vi blev iallafall mer än nöjda och när vi gick därifrån sa sonen: "Mamma, jag tycker att vi ska tvinga oss själva att gå dit igen!"

Jadå, vi ska tvinga oss dit igen. Absolut!
 
 

Chokladbollens dag

Idag är det chokladbollens dag, helt klart värt att fira! Men jag tycker ni ska passa på att göra de sockerfria chokladbollarna som jag tipsade om häromveckan. Fantastiskt goda och betydligt nyttigare än vanliga chokladbollar!
 
Ha en härlig chokladbollsdag!
 

Veckans matsedel

 
Måndag - Spagetti och köttfärssås
Tisdag - Kasslerlåda med broccoli
Onsdag - Kroppkakor
Torsdag - Kyckling Flamenco
Fredag - Krämig pasta med köttbullar
 

Sambon samlade poäng idag

Planen var att jobba övertid idag, men jag kände redan igår att jag orkar inte! Så det blev en härlig dag hemma istället. Det började med att jag fick sova flera timmar extra på morgonen då sambon tog hand om barnen. När jag kom nerstapplandes vid halv elva så hade han rensat i köket, skurat och rengjort. Wow! Tror jag måste ta fler sovmornar!

Hann även med att träna medan sonen hade simskola, så skönt få svettas lite! Faktiskt så blev det här den bästa lördagen på länge av många anledningar.
 
 
Gott mellanmål efter intensiv träning!
 
 

Goda nyheter!

Ibland finns det verkligen saker som är värda att fira!
 
 

Proud Mama

Snacka om att dagarna rusar förbi! Känns som jag inte hinner nånting! Den här beordrade övertiden som vi har på jobbet just nu gör ju inte saken bättre. Tröstar mig med att det kommer att klirra till ordentligt i plånboken tack vare den. Vet redan vad jag ska göra med pengarna - ska resa med sonen! Längtar redan!

Så det är mest jobb, jobb, jobb som gäller här. Var dock på utvecklingssamtal för sonen tidigare i veckan. Från en stökig hösttermin har allt landat i en lugn och harmonisk vårtermin. Han trivs nu i skolan och är väldigt duktig på de flesta områden. Jag blev så glad och stolt så att jag blev alldeles tårögd! Hoppas innerligen att skolgången fortsätter vara en positiv upplevelse för honom!
 
Ifjol var det avslutning från förskolan.
I år blir det mer "på riktigt" då det blir skolavslutning med de som går i 1an och 2an.

Sockerfri chokladmousse med avokado

Efter middagen idag gjorde jag chokladmousse med avokado. Var lite skeptisk till receptet, hur kan avokado funka i en chokladmousse? Men jag fick tänka om, för det här blev ju jättegott! Att jag gjorde den sockerfri är en sanning med modifikation. Jag använde mig av agavesirap som sötningsmedel, men nästa gång kommer jag använda 2-3 färska dadlar istället.
 
Du behöver
2 port
 
1 mogen avokado
0,5 dl krämig kokosmjölk
2 tsk vaniljpulver
ca 0,5 dl kakao (jag tog något mindre)
1 msk agavesirap (kan bytas ut mot tex dadlar, honung eller dyl)
 
Mixa avokadoköttet till en slät puré. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt är ordentligt blandat. Portionera upp i dessertglas och servera tillsammans med valfria bär.
 
 
 
Originalreceptet hittar du här.
 
 

Viktväktarlåda med kassler och broccoli

Testade ett nytt recept som jag "snubblade" över på nätet och det blev så gott att detta lär göras igen! Vill du köra viktväktarstuket fullt ut på receptet så använder du lättmjölk och lätt creme fraiche.

Du behöver
 
400 gram kassler
400 gram broccoli
purjolök
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 msk mango chutney
salt
peppar
paprikapulver
riven ost
 
Förväll broccolin medan du fräser på purjolöken som du strimlat. Skär kasslern i skivor eller bitar och blanda tillsammans med broccolin och purjolöken i en ugnsfast form. Rör ihop creme fraiche, mjölk, riven ost, salt, peppar och paprikapulver och häll över kasslern. Gratinera i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.
 
Detta åt jag tillsammans med keso och tomater, smakade jättegott!
 
 
 
Receptet hittade jag här.

Sockerfria arraksbollar

Ni som kikar in här emellanåt vet att jag har börjat baka sockerfritt. Det är kul att se vad man kan hitta på med tex dadlar istället för med socker. Kan inte påstå att resultatet alltid blir likvärdigt kakan med socker i, men snudd på vissa gånger!

Ikväll har jag provat att göra arraksbollar. Resultatet blev mycket väl godkänt! Så goda! Tryckte i mig tre stycken och slängde sedan in resten i frysen så fort jag kunde, annars hade jag nog ätit upp allihopa!


Du behöver
ca 10 st
 
11-12 färska dadlar, urkärnade
4 msk pofiber
4 msk kokos
4 krm arraksarom
2 msk vatten
2 msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk kokosolja
0,5 msk agavesirap (kan uteslutas)
 
Mixa ihop alla ingredienserna i en matberedare. Forma sedan bollar av smeten som du rullar i kokos.
 
 
 
Originalreceptet hittar du här.

Vilken start på dagen!

Upptäckte nyss att jag hade ett missat samtal, ett telenummer från kommunen. Hann tänka att nu har nåt av barnen blivit sjuk så de vill att vi kommer och hämtar hem barnet. Så det var inte med jubel jag ringde upp numret kan jag tala om. Men, till min förvåning var det placeringsassistenten som svarade! Hon frågade om vi var intresserade av förskoleplats till lillan på förskolan X, vårt förstahandsval! What?! För några veckor sedan fick vi besked att vi inte skulle ha möjlighet att få plats där den här hösten, så jag hade helt gett upp hoppet. Men nu fanns det iallafall en plats och jag tackade ja på stående fot!

Wiho! Jag är riktigt glad nu ska ni veta! Kommer bli så skönt till hösten att ha gångavstånd till förskolan så vi slipper åka två olika bussar på mornarna.

Vilken fantastisk start på veckan!! Hur ska jag nu fira detta?!
 
bildkälla

Hälsosamma maj

Idag körde jag igång Hälsosamma Maj. Att vara sockerfri under april gick faktiskt bra. Fuskade med nån vit chokladcheesecake som jag inte kunde säga nej till dock. Men nu är det dags att lägga till träningsbiten samt att börja tänka mer på maten.
 
Så idag tränade jag för första gången sen februari. Kände att jag har tappat massor av styrka och kondition, men det är bara att bita ihop och kämpa på. Har varit duktig med nyttiga mellanmål under dagen (kvarg samt keso+äpple) och har försökt tänka på hur jag fördelat maten på tallriken (minskar ner mängden kolhydrater och ökar på med grönsaker istället)
 
Men igår hade jag noll tanke på sånt! Det fick bli hamburgare, chips och annat gott under kvällen. Från och med idag är det andra bullar som gäller! Kommer dock inte vara rabiat, vill någon bjuda mig på en kaka tänker jag tacka ja.


 

Veckans matsedel

 
 
Måndag - Laxlasagne
Tisdag - Stekt falukorv med tryffel och blomkålsstuvade makaroner
Onsdag - Ugnspannkaka
Torsdag - Kyckling med broccolitäcke
Fredag - Kött av något slag med italiensk potatisgratäng
 

Sockerfri kladdkaka

Hittade ett recept på sockerfri kladdkaka som jag kände mig manad att göra. Bjöd in mig hos syrran och tog med mig kakan dit. Det blev ju inte som en vanlig kladdkaka, den här är mer fast och smakar mest banan. Men tillsammans med lite hallon och grädde blev den lite festligare. Barnen tyckte det var gott och tog om, jag och syrran tyckte den blev ok, medan en av herrarna var mer tveksam. Vi spånade lite om hur man kan piffa upp kladdkakan och kaffe dök upp som ett förslag. Det kanske jag testar nästa gång!
 

Du behöver
 
2 ägg
2 mogna bananer
100 gr creme fraiche
3 msk kakao
2 vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
 
kokos
kokosolja
 
Börja med att mosa bananerna. Vispa sedan äggen poröst och tillsätt sedan bananer och creme fraiche. Vispa lite till. Blanda mjöl, kakao och vaniljpulver i en bunke och vispa sedan ner allt tillsammans med smeten. Pensla en form med kokosolja och strö med kokos. Häll smeten i formen och ställ den mitt i ugnen. Grädda på 175 grader i ca 15-20 minuter.
 
 
 
Originalreceptet hittar du här
 
.
 

Very Berry

Ni anar inte hur lycklig jag var imorse! Lillan sov till 0645, wow! Efter den sömnlösa natten innan var det precis vad vi behövde! Ok, hon vaknade till några gånger, men somnade om ganska snabbt. Så idag har jag känt mig som en människa igen.
 
Tog med mig sonen och drog till kontoret i några timmar. Vi har beordrad övertid i några veckor framöver och jag känner att det är lika bra att beta av de extra timmarna vi måste arbeta. Efteråt gick vi på shoppingrunda medan civilministern höll första maj-tal på Rådhustorget. Hittade ett par fina skor till sonen på DinSko. Perfekt, nu är vinterskorna ett minne blott!
 
Innan vi for hem lyxade vi till det med var sin smoothie från Naked Juicebar, mmm! Kan rekommendera deras smoothie Very Berry, grymt god!
 
Har förresten hittat ett spännande recept jag ska testa i helgen! Jag återkommer om detta!
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0