Kickoff

Idag har vi haft kickoff på jobbet. Vi inledde dagen med ett yogapass och avslutade dagen med bowling och mat på O'Learys. Inte dumt alls! Fast nu är jag trött och redo för en date med John Blund....






Det blir inte en katt.

Hej hallå min cyber-dagbok!

Det är en hektisk tid just nu, hinner jag andas? Jo, men i övrigt vet jag inte riktigt om jag hinner med allt jag vill/borde hinna med. Men trots allt känns det ganska bra just nu. Inga större motgångar, så det gäller att försöka flyta med på vågen så länge den går åt rätt håll!
 
Vi har tagit ett beslut som känns helt galet. Vi har bestämt att vi inte ska ha en katt. Vi ska ha TVÅ! Det blir så att även brorsan får följa med hem till oss, hur gick det till?! Kidsen längtar och jag tror banne mig att både jag och sambon ser fram emot det.
 
Dags krypa till kojs. Kick-off med jobbet imorgon från kl 08 till kl 20 nånting. Lång dag. Tur det snart är helg! Och då ska jag jobba...
 
God natt dagboken, vi hörs snart igen!

 
 

Förskolans dag

Idag har jag besökt lillans förskola och firat Förskolans dag. Tycker det är bra att uppmärksamma det fina arbete pedagogerna gör med våra barn. Det var även roligt få se vårt lilla trollbarn busa runt med sina kompisar! Hon stod inte stilla många sekunder. 


Härliga nyheter från Cloetta

Förra veckan fick jag hem goda nyheter från Cloetta då jag är med i deras bloggnätverk! Tanken var att vi skulle provsmaka allt i helgen som var, men jag var inte alls pigg och dessutom hade vi kusinen som har godisförbud på besök. De är fortfarande osmakade, men jag delar med mig av nyheterna ändå nu. De ska gå att hitta i de flesta butiker från och med den här veckan (v 20).
 
 
Ahlgrens bilar Modell A16 - De populära bilarna fast med ny lack på vissa; gul och orange. Smaken har jag hört ska vara lite fruktig, låter spännande. Kanske blir det sommarens favoritbil?

Gott & Blandat Fruktsallad - Ny god blanding, en mix av syrliga och söta fruktsmaker. Vad sägs om bland annat apelsin, kiwi och ananas?!
 
Läkerol YUP Melon Sour - Sen tidigare gillar jag Läkerol YUP, så jag ser fram emot att prova denna mjuka och sockerfria pastillen som är sötad med stevia!
 
MüsliBITE Nuts - En chokladbit fylld med müsli och fruktjucie som är överdragen med mjölkchoklad. Den här godingen hittar man hos Pressbyrån och 7-eleven.
 
Nutisal Dry Roasted Cashwe i smakerna Pepper & Salt, Crystal Sea Salt och Sweet Rosemary - Sonen älskar nötter, så han lär lägga beslag på dessa torrostade cashewnötter. Ska se om jag kan hinna med och använda några av nötterna till rolig bakning!
 
Det följde även med nyheter som du hittar bland lösgodiset/natugodiset i Coops butiker:

Sockerbitar Frukt - Tre sorters fruktskum med smak av blåbär, jordgubb och ananas.
Sockerbitar Saltlakrits - Mjukt skum med smak av salmiak och saltlakrits, dessa paxar jag!
 
Kanelmandel
Jordgubbsmandel
Bärcrisp
Salt limelakrits
 
Mmmm! Jag tycker allt låter gott! Förhoppningsvis kommer vi frossa loss på allt detta på lördag, så jag får återkomma med vad vi tyckte om produkterna. Det skulle även följt med Propp Rabarber, men jag tror de glömde skicka mig en sådan för det fanns då inte med någon i paketet. Låter iallafall gott och somrigt, det känns som rabarber är en smak som är på uppgång!
 
Tack Cloetta för att jag får vara med och ta del av era goda nyheter!!
 
 
 
 

Back on track

Fick komma hem från sjukhuset igår och det var skönt få sova i min egen säng inatt. De vet inte riktigt vad som var problemet, men jag hade ont i magen, feber och mådde dåligt. Dessutom var mina värden inte så bra, hade sänka, så jag blev inlagd för observation. Det tog sig under gårdagen, så jag fick åka hem på villkoret att komma tillbaka om det börjar göra ont igen eller om jag får feber.
 
Så idag är jag hemma och vilar upp mig. Skönt att kidsen är på skolan/förskolan och sambon på jobbet, är alldeles tyst och ingen som klättrar på mig. Om jag orkar ska jag nog sätta mig i solen lite senare. Har ingen större aptit, så jag ska lyxa till det nu med en god smoothie. Receptet till smoothien på bilden nedan hittar du här.
 
 
 
 
 
 
 
 

inlagd

Det har varit ett långt dygn. Satt flera timmar på vårdcentralen igår för att sedan skickas vidare till akuten. Där blev det provtagning och undersökning. Efter ett par timmars väntande kom beskedet att jag skulle läggas in. Då var klockan 2 på natten och jag var jättetrött. Redan kl 6 imorse väckte de mig för att ta fler prover. Ringarna under mina ögon är större än någonsin och jag längtar hem.


Work all day...

Jag överlevde arbetsveckan! Har varit helt utan energi  i några dagar, noll motivation på jobbet. Nu har vi även fått beordrad övertid, så det kommer bli att jag jobbar några helger här framöver. Jippie. Känns sådär, men samtidigt bra för då har jag chans att komma i fas och jag tjänar några extra slantar. Blir fint med ett tillskott i kassan.
 
Är glad över mina fantastiska kollegor! De gör att jag överlever allt slit på jobbet som vi har sen i höstas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chokladbollens dag - sockerfria chokladbollar

Idag är det den fantastiska chokladbollens dag! Det är helt klart värt att fira en dag som denna!

Men är man inne på spåret att man vill minska intaget av socker så kommer här receptet på ett gott alternativ.
 
Du behöver
ca 15 st
 
12 dadlar, urkärnade
2 dl riven kokos
6 msk kakao
1 tsk kokosolja
3 msk mandelmjöl
0,5 dl kallt kaffe
 
kokos till garnering
 
Mixa ihop allt i en matberedare. Forma sedan bollar som du rullar i kokos. Enjoy!
 
 

Nyheter från Cloetta!

Så kul! Har fått hem massor av nyheter från Cloetta! Jag återkommer när jag och barnen har provsmakat!
 
 

Explosion

Helgens väder har fått allt att explodera i naturen. Från ena dagen till den andra så gick vår vinbärsbuske från att vara helt utan knoppar till att bli vackert grön! I love it!
 

Veckans matsedel

 
 
 
Tro det eller ej, men vi fick ihop en matsedel den här veckan. Har blivit lite si och så med det senaste tiden, men här kommer iallafall listan på vad vi äter den här veckan.
 
Måndag - Spagetti och köttfärsås
Tisdag - Tacofisk
Onsdag - Korvstroganoff
Torsdag - Ärtsoppa och pannkakor
Fredag - Kyckling med balsamico och rostad vitlök

LOPPIblogbag

Det är alltid lika roligt att få hem en LOPPIblogbag, de innehåller så fina och bra saker! Fick hem en sådan häromdagen och den innehöll följande saker:

Nature Rengöringsgel från Dermosil - Rengöringsgel för ansiktet som passar normal, torr och blandhy och  den ska inte torka ut eller irritera huden. Något jag verkligen behöver är en produkt som återfuktar min hud, något denna gel ska göra. Ser fram emot att prova den!
 
Safari Kvarg från Yoplait - En god kvarg för barn som innehåller D-vitamin, proteion och kalcium. Kidsen slukade dessa! Tummen upp då de är perfekta att ta med sig på sommarens utflkter.
 
Chicken Tinga från Old el Paso - Jag som ÄLSKAR kyckling jublade högt när jag hittade denna i min blogbag! Tillsätt bara lök och kyckling till detta kit så har du en riktigt god middag som väntar. Kommer absolut köpa denna i framtiden!
 
"Snobben" The Peanuts Movie - Vem gillar inte Snobben, Karl och de andra? Lillan har hunnit se filmen två gånger sen vi fick den, ett bra betyg!
 
Napphållare och mössa från Geggamoja - Nu har jag inte längre några nappbarn här hemma, men Geggamojamössor gillas. Denna kommer få pryda lillans huvud under kyligare vårdagar, perfekt!

 
 
 
 

Event

I onsdags var jag på ett roligt event här i stan. Skönhetssalongen som jag besöker ibland bjöd på gott att äta, tävlingar, fina rabatter och annat smått och gott under ett par timmar på eftermiddagen. Syrran hade sån tur att hon vann en jättefin väska fylld med diverse produkter till ett värde av..ja, minst 1500 kr. Vilken turgumma!
 
Så skönt det var att få lämna jobbet en stund trots att det var mitt på dagen! Verkligen välbehövligt!
 
 
 

Familjen växer

Nu har vi tagit beslutet att utöka vår familj. Fyra ska bli fem. Känns spännande och samtidigt lite galet, vad har vi gett oss in på? I juni får vi hem vår nya familjemedlem och vi längtar! Det är en liten bengalkille som ska flytta hem till oss och det ska bli mysigt!

Jag ville ju inte ha katt, har alltid varit hundmänniska samt att en del vänner är allergiska. Men de vännerna dyker nästan aldrig upp hos oss utan vi ses på andra ställen och en katt är helt klart enklare att ha än en hund som ska ut och rastas x antal gånger varje dag.
 
Så, välkommen hem till oss lilla söta du!
 
 
 

Kom å köp!

Idag var det loppisdags. Jag och min ena syster bokade ett loppisbord för en tid sedan, så idag var det dags att försöka kränga allt skräp vi inte vill ha kvar. Måste erkänna att det gick sisådär. Det var inte så många besökare på loppisen, misstänker att det vackra vädret gjorde att få ville gå in i en mörk sal för att köpa skräp begagnade prylar. Men en del grejer försvann iallafall och för vinsten fick det bli pizza till middag.
 
Nu sitter jag här med fötter som värker och tycker det är segt att en måndag väntar runt hörnet. Men imorgon händer en riktigt rolig sak, jag återkommer med mer info!
 
 

 
 
 
 
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0