Första advent

Jag och sonen myser för fullt med hembakade pepparkakor och glögg just nu. Vill passa på att önska er alla en riktigt härlig första advent!
 
Här väntar lussebullsbaket och jag är så glad idag! Livet är toppen!

 

New look!

Vad tycker ni förresten om min nya design här på bloggen?! Jag hoppas ni ska gilla den, för det gör iallafall jag. Känns lite mer personligt nu än när jag hade den där trasmattan man får låna från blogg.se. Vill tacka Bunny för hjälp med alltihopa! Vänd er gärna till henne om ni någonsin känner för lite förnyelse i er egen blogg.
 
[happy]

Version 5.0

Idag har vi en jubilar i familjen! Min äldsta syster fyller hela 50 år! Det ska firas med pompa och ståt! Ett stort grattis till syrran idag! Hurra, hurra!

 
bildkälla

Simskoleresultat

Den enorma tröttheten jag drabbades av här under november gjorde att jag glömde bort än det ena, än det andra. Kom precis på att jag glömt berätta hur det gick för sonen på simskolan förra lördagen! Till att börja med var det jättekul att få sitta och titta på, något vi föräldrar inte fått göra när de haft tidigare simlektioner. Vilket jag faktiskt tycker är bra, har noterat atta barnen blir väldigt okoncentrerade när mamma eller pappa är i samma rum. Det ska vinkas, ropas och sökas uppmärksamhet från föräldrarna på alla möjliga vis.
 
Men det gick över förväntan måste jag säga. Det blev två simmärken den här gången och inte bara det, han klarade sig vidare till nästa nivå! Så roligt! Därför har jag lovat att han och jag ska gå på restaurang och fira under jullovet. Ska bli riktigt mysigt och jag ser verkligen fram emot det!
 
 

Fredagsmys

Sambon smet iväg på julfest med jobbet, så jag och sonen har passat på att köra en riktig fredagsmyskväll. Vi har bakat pepparkakor och sedan satt vi på golvet och frossade loss på ostbågar och Loka medan vi kikade på På Spåret. Mums, mums! Tror dock det blev lite för mycket av det goda för oss båda för vi har båda magknip just nu, aj aj. Så jag tror jag packar ihop och bäddar ner mig i väntan på att magknipen ska ge med sig.
 
Hoppas ni alla har en riktigt fin fredagskväll!
 
 

Per Morbergs vita glögg

Marknaden svämmar över av olika glöggsorter och jag vet inte vilka jag ska slå till på! Är ett litet Morberg-fan och har sneglat på hans vita glögg idag. Är det någon som har testat den? Köpvärd?

Eller har ni tips på någon annan god glögg? Köpte några andra sorter tills vidare, får återkomma om dem senare!
 
 

Nu vänder det!

Jag känner det, nu håller det på att vända! Den stora tröttheten håller på att ge med sig! Det har varit hemska 3-4 veckor, jag har inte ens orkat göra middag utan det har sambon fått sköta maten de här veckorna. Lillan har sovit till minst kl 5 varje dag den här veckan och inte haft tusen uppvak, så kanske har de extra sömntimmarna gjort sitt?! Oavsett så känner jag i hela kroppen att jag är mycket piggare.
 
Back to life!

Vet ni vad, jag vill baka!
 
Kanske gör jag några brigadeiros?
 

Att pimpa en burgare

Har du någon reagerat på att hamburgarna alltid ser helt annorlunda ut på bild hos hamburgerrestaurangen i jämförelse med den burgare de serverar dig? Spana in detta. Blir du hungrig?
 
 

Somrig smoothie med smak av mango, jordgubb och banan

Så här när vintermörket dominerar dagarna kan det liva upp med en god och färgstark smoothie! Så jag påminner om en smoothie jag tipsat om förut, just för att den kan liva upp vilken dag som helst!
 
Du behöver
 
Nedersta delen:
1 mango, skuren i kuber
1 dl apelsinjuice
2 tsk honung
2 tsk pressad lime
 
Övre delen:
1 skivad banan
8-10 delade jordgubbar
2 tsk lime
 
Mixa ingredienserna till de två olika lagren var för sig, häll sedan försiktigt upp i portionsglas så att de inte blandas. En somrig och mycket god smoothie! Gör gärna med halvfrusna bär så smoothien blir riktigt kall, alternativ mixa med några isbitar.
 

Marabou Non Stop Limited Edition

Jag tillhör skaran lättlurade konsumenter. Skriv Limited Edition på en vara och jag köper den! Nu har det hänt igen, jag slog till på Marabou Non Stop och i hörnet står som sagt limited edition. Men jag måste ärligt säga att jag hade köpt den ändå för jag älskar just den här chokladvarianten och har saknat den. Så nu ska här mumsas!
 
Har du någon Marabou-favorit? Jag har förvisso flera, det ska erkännas. Choklad funkar ju nästan jämt!
 
 

Maränger

Vill man göra desserten jag tipsade häromdagen, hallon- och salmiakparfait, så kan det vara roligt att ha hemmagjorda maränger till! Recept på maränger kan variera lite beroende på vem som gör dem, men så här gjorde jag sist iallafall med bra och gott resultat!
 
Du behöver
 
4 äggvitor
1 krm ättiksprit
2 dl socker
 
Vispa äggvitorna långsamt i ca 1 minut, tillsätt sedan ättika och vispa ytterligare någon minut. Addera sedan sockret lite i taget och vispa kraftigare tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum (du ska kunna vända bunken upp och ner utan att innehållet faller ut). Spritsa eller klicka ut maränger på bakplåtspapper. Grädda dem längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 timme.
 
Antalet maränger du får ut beror på hur stora du gör dem. Jag fick två plåtar med ca 50-60 maränger.
 
 

Årets julklapp 2014

Då har de utsett årets julklapp  - ett aktivitetsarmband som bland annat kan registrera hur du sover, räkna hur många steg du och hålla koll på din puls. Kommer du att köpa ett sådant armband till någon i år? Eller kanske till dig själv?
 
bildkälla

Kors i taket!

Nu jinxar jag väl det hela, men något otroligt har hänt. Tre nätter i rad nu har varit helt fantastiska! Lillan har endast haft ett uppvak då hon fått välling och sen har hon sovit till kl 5! Igår sov hon dessutom till kl 0530, wooow! Jag hoppas verkligen detta håller i sig, för jag känner redan att jag blivit piggare! Sambon påpekade även det igår när han kom hem från jobbet.
 
-Du verkar piggare, du pratar så mycket...
 
Hehe.
 
Men håll tummarna för att denna trend ska hålla i sig!
 
Som spädis sov hon massor. Hoppas vi håller på att hitta tillbaka dit, iaf nattetid.
 
 
 

Dags att varva ner?

Dagens samhälle är ju rätt stressigt och hektiskt, men stressar vi inte lite väl i onödan ibland? Kom att tänka på när  jag gick till ICA för att köpa min lunch och i kassakön fick jag en kvinna bakom mig som verkade väldigt otålig. Trots att det var 3 personer före henne i kön så skulle hon prompt stå och riva till sig plastkassar och så fort det var möjligt klämde hon in sin vara på bandet (en chipspåse btw). Så blev det min tur och jag gjorde mig redo vid kontokortsapparaten och medan kassörskan fortfarande slog in mina saker så klev kvinnan fram och nästan snäste att hon skulle ha en viss snussort. Kassörskan blev förvirrad då det inte var kvinnans tur att betjänas och jag bara tittade på henne. Var väldigt nära att fråga om hon hade en dålig dag. Nu kunde hon inte få sin snusdosa eftersom jag var långt ifrån klar med min betalning, så hon blev ståendes där med sin beställning hängades i luften. Men vad vann hon på att bete sig så där? Ingenting. Hon blev inte direkt färdig med sitt inköp snabbare på något sätt. Däremot tyckte jag och troligtvis kassörskan att hon var mycket märklig.

Så..chill out och kramas i nästa kö du hamnar i!
 
 

Vi har en vinnare!

Då är det dags att presentera en vinnare av två biljetter till filmen Hallonbåtsflyktingen!
 
Jag skrev ner namnen på alla er som deltagit och lät sonen dra vinnaren. Resultatet ser du här:
 
Ni får nog vrida lite på huvudet för att se ordentligt...
 
Grattis till dig som vann! Skicka in dina kontaktuppgifter till mig så ska du få din vinst!! Du kan maila mig via kontaktformuleräret här på sidan av min blogg -------------------------->
 
Tack till alla er som deltog i tävlingen! Hade gärna skickat er alla på bio, men tyvärr hade jag bara två biobiljetter att dela ut den här gången.

Ulltovning

En av mina systrar räds inte att prova på än det ena, än det andra. Hon skulle nog inte banga om någon föreslog att det skulle hoppas bungyjump. Men för några år sedan höll hon på med en betydligt lugnare aktivitet; ulltovning. Hon blev snabbt jätteduktig, gjorde väskor och allt möjligt! Så en dag när vi skulle ha en syskondag (hm, är nog dags dra ihop till en sådan igen!) tog hon med sig sina ulltovarprylar och vi andra fick prova. Det var faktiskt riktigt roligt och vi fick till några fina saker! Jag gjorde en liten humla och lillsyrran fick till Pippi Långstrump! Kanske något man skulle börja med under de långa, mörka vinterkvällarna.
 
Har du provat ulltovning?
 
 

Nyårsdessert hallon- och salmiakparfait

Apropå efterrätter så gjorde jag en riktigt god sådan ifjol. Den kommer jag dock inte göra i år igen, den får vila nåt år innan jag använder igen. Men vill ändå tipsa om den då den blev väldigt uppskattad bland gästerna! Tycks minnas att jag hittade receptet hos Allt om Mat?!
 
Du behöver

300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g krossade maränger
4-5 st turkisk peppar

Passera hallonen genom en finmaskig sil. Vispa grädden så den blir lite tjockare än filmjölk, dvs inte för hårt. Vispa sedan  äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med turkisk peppar som du mortlat till pulver och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med valfri mängd krossade maränger och grovkrossad turkisk peppar.
 
Istället för turkisk peppar kan man även använda lakritspulver eller -strössel. Nästa gång jag gör detta kommer jag tillsätta betydligt mer av turkisk peppar och bara grovkrossa en del av dem, dvs inte mortla dem till ett fint pulver.
 
 

Reminder - tävling

Glöm inte att delta i tävlingen som tar slut ikväll! En vinnare får 2 biobiljetter till filmen Hallonbåtsflyktingen.
Tryck på bilden nedan så kommer du till tävlingen!
 
 

Bra start på dagen!

Jag beklagar mig ofta över hur lite jag får sova på grund av lillan. Man blir nästan knäpp när man inte får sova, ständiga uppvak och att behöva börja dagen redan kl 4 gör nog ingen människa glad. Men så kan mitt lilla troll överraska och dra till med en hyfsad natt emellanåt! Som inatt! Hon somnade kl 19.45, vaknade för välling vid 23.30 och sedan sov hon hela natten fram till kl 05.00! WOOOW! Känner mig faktiskt nästan utvilad just nu! Men bara nästan...
 
Idag ska vi fira kusin O som fyller 7 år! Igår var sonen på kalaset kusinen hade för sina vänner och idag är det släkten som får komma och sjunga för födelsedagsbarnet. Så sonen är "superhappy" (tänk dig Maria Montazami när du läser det kursiva ordet!) att få vara med bästa kusinen två dar i rad.
 
Så jag sänder ett STORT GRATTIS till finaste kusin O!
 
Inte bara kusiner, de är även riktigt goda vänner!
 

Klara, färdiga...!

En vecka kvar till första advent! Nu är det verkligen hög tid att dra igång nåt roligt bak med sonen så att vi har något gott att mumsa på! Först på listan står lussebullar! Ingen advent utan lussebulle och glögg! Tror jag ska köra en fuskis och köpa färdig mix för lussebullsdegen. Ibland är det ganska tacksamt att ta till sånt.
 
Tar du till bakmix ibland?
 
 
Konstverk från tidigare år.

Efterlängtad dag!

Äntligen lördag! Åh, vad sonen har längtat till den här dagen! Veckan har varit oäääändligt lång för honom ska ni veta. Idag är det the big day! Avslutning på simskolan och sedan direkt vidare till kusinens 7-årskalas! Livet kan inte bli bättre!
 
Han är väldigt ivrig på att få se vilka simmärken han lyckats ta på simskolan. Jag hoppas att han får några nya att pryda sin märkestavla med, han blir så glad och stolt då och jag vet att han kämpar på med simningen trots att hans största skräck är att få vatten i ögonen.
 
bildkälla
 

Old Favourites

Ibland sätter jag mig och surfar loss på Youtube. Finns så ofantligt mycket där, så väl skräp som guldkorn! Man kan faktiskt hitta det mesta där. Nu har jag frossat litei Wet Wet Wet-videos. Åååh, vad bra de var! Jag tyckte dessutom att sångaren Marti Pellow var så snygg när det begav sig.
 
Brukar du glida runt och uppleva gamla favoriter på Youtube?
 
 

Bloggassistent sökes!

Var köper man tid? Jag behöver någon timme extra! Eller så ska jag anställa någon som sköter min blogg och kommenterandet. Ja, jo. Så ska jag göra. Skönt veta hur man ska lösa saker och ting.
 
Passar på att efterlysa snön som försvann!
 

Mörk & Vit chokladmousse

Funderar redan nu på vad jag ska ordna för efterrätt till nyår. Jag vet, jag är ute i mycket god tid och lär hinna ändra mig sjutton gånger. Men detta är ett av alternativen. Gjorde denna mousse till nyår för två år sedan, kanske blir det favorit i repris?
 
Här kommer något smarrigt som jag gjorde till förra årets nyårsafton och dessutom var det lätt som en plätt att göra! Tycks minnas att receptet räckte till att fylla 6 glas av typen "senapsglas" om ni förstår vad jag menar, men vill man att det ska räcka till fler kan man alltid välja mindre dessertglas.
 
Du behöver
 
Mörk chokladmousse
 
200 gram mörk choklad (70%)
2 äggulor
2 msk socker
3 dl grädde
 
Vispa ihop ägg och socker till en krämig smet. Vispa grädden lätt och smält chokladen (jag föredrar alltid vattenbad framför mikro). Rör sedan ihop äggsmeten med chokladen och vänd sedan ner grädden med och rör om med luftiga tag. Häll upp i serveringsglas och sätt in i kylen minst en timme.
 
Vit chokladmousse
 
150 gram vit choklad
2 dl grädde
1 dl kesella
1 ägg
 
Vispa grädden. Vispa ägget medan du smälter chokladen. Blanda sedan ägg och choklad och rör om ordentligt.Till sätt kesella och sedan grädden. Portionera ut i serveringsglasen och åter in i kylen i minst en timme.
 
Vid servering kan man toppa det hela med valfria bär eller frukter. Jag valde röda vinbär och det blev ofantligt gott!
 
 

Orkeslös

Lade upp bilder imorse från när jag bakade på Instagram och fick en kommentar om att dela med mig av min energi. Grejen är den att jag har ingen energi. Är konstant trött om dagarna sedan några veckor tillbaka, orkar ingenting. Är knappt så jag orkar ta fram dammsugaren trots att vi har en sandlåda i hallen. Jag brände dagens ork på själva bakandet, sen såg det ut som ett enda stort kaos i köket resten av dagen. Somnade nästan innan middagen när jag låg på vardagsrumsmattan.
 
Kan det vara höstmörkret i kombination med brist på d-vitamin? Jag hoppas det vänder snart. För det är tröttsamt att vara så här trött.
 
 
[orkar inte leta fram en passande bild, för trött]

Goda scones

Imorse kände jag inte alls för det torra, mörka men ack så nyttiga brödet som sambon har köpt hem. Så jag ställde mig helt sonika och bakade. Var länge sedan jag drog fram köksassistenten, så nu var det dags. Det fick bli härligt goda scones utifrån ett recept jag hittade lite snabbt på nätet. Fast sambon tyckte nog att jag var lite galen som ställde mig och bakade halv sju på morgonen...
 
Du behöver
4 st
 
7-8 dl vetemjöl
100 gr smör
4 tsk bakmjöl
1 tsk salt
3 dl mjölk
 

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda sedan ner mjölken och rör ihop till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen, 250 grader i cirka 10 minuter. Låt dem vila en kort stund på galler innan ni hugger in på dem med smör, ost och marmelad. Mmm!

 

 

Julvärd 2014

Då har det avslöjats vem som blir årets julvärd! Ifjol var det ju Petra Mede som ni kanske minns. Men vem är det vi får se tända ljuset i tv-rutan i år? Det blev någon som iallafall jag inte hade gissat på. Så, vem blev det nu då?
 
Jo, det är självaste Ove...nej, f'låt, jag menar Henrik Dorsin som vi får se i rutan på julafton!
 
Kan bli spännande! Kommer ni att titta? Var det någon av er som hade gissat på just honom?
 
bildkälla
 

TÄVLING

Sådär ja, nu är det dags för en snabb och enkel tävling som alla kan vara med i. Jag har två biljetter till filmen Hallonbåtsflyktingen att tävla ut.

För att delta vill jag att du lämnar en kommentar där du skriver vem du vill ta med på filmen och varför.

Tävlingen pågår till 23 november kl 23:59. Vinnare meddelas här på bloggen den 24 november och biljetterna skickas så snart jag fått vinnarens kontaktuppgifter.

 

 Se till att inte missa ett eventellt vinnarbesked genom att trycka på knappen nedan:

Om filmen:

Mikko Virtanen hatar allt som är finskt. Han har sedan barnsben velat lämna den stora tystaden, risbastun, knivslagsmålen och ”kosken” för svenssonliv, Försäkringskassan, kylskåpskall fil och ABBA.På Finlandsfärjan stöter Mikko på den svenske psykologen Mikael, som har tröttnat på hela den svenska ”jävla lagomheten”. På däck träffar de två en livsavgörande överenskommelse; Mikko får överta Mikaels identitet och äntligen bli helyllesvensk.Nu ska han bara lära känna sin nya svenska familj.

En komedi om en svensk man fångad i en finsk kropp.
 
 
Text och bild från sf.se

Barnängens Barntvål

Idag fick jag ett roligt paket! Det innehöll Barnängens Barntvål limiterade designupplaga med tillhörande plåtask. Så fint och så charmigt! Denna finns även ute i butik, så du kan skaffa dig ett eget exemplar om du vill.
 
Visste du att för över 140 år sedan lanserade Barnängen sin första fasta tvål. Det tog då 10 dagar att producera tvålen och all tillverkning skedde för hand. Wow!
 
 
 
 

Skinkfantast sökes!

Ingen svensk jul utan en stor saftig julskinka. Är du en sann julvän och älskar julskinka över allt annat på jorden och skulle kunna tänka dig att leva på julskinka? I såna fall är detta jobb som hand i handske för dig. Scan söker nu en julskinkambassadör. Amabassadören skall från 1 december fram till julafton äta julskinka varje dag, skapa nya kreativa recept och blogga om upplevelsen. Som lön kan ambassadören förvänta sig 20 000 kronor och julskinka i mängder. /VK
 
Någon som känner sig manad?!
 
bildkälla
 
 

Hipp, hipp!

Idag är det ingen vanlig dag, för det är min lillasysters födelsedag!
Stort grattis E!
Hoppas du får en fantastisk dag!
 
Jag och syrran, once upon a time....
 

Apocalyptica - Psalm

Apropå mitt tidigare inlägg idag om att jag drömmer om en vacker cello så vill jag spela en låt för er. När ni hör den kanske ni förstår varför jag blev förälskad i just cello. Tryck på play, blunda och njut!
 
 

Nu var det länge sedan....

Är det någon som är på hugget för en liten tävling?
 
 
bildkälla

Min stora dröm

När jag var yngre spelade jag fiol i några år och var med i skolensamblen. En dag skulle vi byta instrument med varanda och jag fick byta med en tjej som hette Lisa. Så hon tog min fiol och jag fick sätta mig vid hennes cello. Wow, jag blev direkt förälskad i cellons dova ljud! Så sedan dess har jag drömt om att få lära mig spela cello, men det har helt enkelt inte blivit av.
 
Nu går jag och funderar på att slå till på en cello och försöka lära mig att bemästra den någorlunda. Sambon har lyssnat på mitt prat om detta i flera år och han fattar inte vad jag väntar på. Jag drömmer om en vacker svart cello, den kommer bli som ett vackert smycke i vårt vardagsrum!
 
Finns det något instrument du önskar du kunde spela?
 
bildkälla
 

LOPPI blogbag

Tjiho! Jag har fått mail om att jag ska få LOPPIs senaste blogbag! Så roligt! Nu har jag något att se fram emot här under höstmörkret! Den här gången samarbetar de med Philips Avent, Folksam, ACO, Citroën, Semper och Egmont.
 
Intresserad av att få en egen LOPPI blogbag? Gilla då deras Facebook-sida och när de meddelar om nästa blogbag så anmäler du ditt intresse. Har du tur blir du utvald och då får du ut ett antal produkter som du provar hemma och sedan ska du blogga alt instagramma om dessa produkter.
 
 
 

Kärleksvecka på torpet

På morgonpromenaden somnade lillan. Skyndade hem, bäddade ner henne i sängen och stöp själv ner i min egen säng. Svårt somna, vred på mig i kanske en kvart, sedan kom John Blund även till mig. Men jag hann nästan bara stänga ögonen så vaknade lillan! Arrrgh!
 
Trött, sur och vresig över endast 10 minuters sömn satte jag mig vid datorn och vad händer då?! Jo, Elin - Livat på torpet har kärleksvecka och jag fick en dos av kärleken! Vresigheten blev som bortblåst!
 
Jag sänder ett stort tacksamt näthjärta tillbaka till henne! <3
 
 

I'm Not Gonna Miss You

Oavsett om du upplevt Alzheimers på nära håll eller ej, så är jag övertygad om att du kommer finna den här låten både sorglig och vacker... Glen Campbell som har både skrivit och spelat in låten har själv sjukdomen, och detta är den sista sången han någonsin kommer att spela in. Enligt information på internet är han idag så dålig att han inte längre kan bo kvar hemma.
 
 

Fia med knuff Nordpolen

Har du barn som tycker om att spela brädspel därhemma? Isåfall kanske detta fina Fia med knuff kan vara nåt? Det är gjort av trä och jag tycker att det är helt bedårande! Är i valet och kvalet om jag ska köpa det nu och lägga det på hyllan i några år åt lillan, tåls att fundera på.
 
Finns på Åhlens för 149 kr, ett helt ok pris om du frågar mig. Mer info hittar du här.
 
 
bildkälla

Film från luciafotograferingen

Så vad hände med intervjun de gjorde med sonen? Han kom inte med i filmklippet de satte ihop, så synd! Däremot fastnade han i bakgrunden när en tjej sjunger pepparkaksvisan. Tittar man noga ser man även yours truly...
 
 

Nu bäddar vi ner oss

Jösses. Vi är helt knäckta här hemma. Sambon lade sig före kl 20 och jag ska bara skriva ner några rader så ska jag också krypa under täcket. Lördagkväll och vi kommer att sova innan klockan slår 21.00. Vad hände med oss, vi som var sådana partyprissar en gång i tiden? Livet ändras ganska drastiskt när man får barn...
 
Det har varit en ok dag som dock inte kommer gå till världshistorien på något sätt. Följde sonen till simskolan och somnade nästan i en stol medan han simmade. Nästa gång är det avslutning på simskolan och då får vi föräldrar vara med, då blir det garanterat lättare att hålla ögonen öppna!

Bjuder på en suddig bild på mig och lillan i våra snygga retrokepsar från Lantmännen. Inser att jag behöver en ny mobil som har en bättre kamera. Någon som har något förslag till en tjej som kan noll om mobiltelefoner?
 
God natt på er, hoppas ni har en roligare lördagskväll än vad jag har!
 
 
 

Årets finaste kalender till små barn?!

Det finns en jättefin adventskalender där man varje dag får en Pixi-bok! Hur bra är inte det? Har gått och sneglat på den i några veckor nu. Lillan älskar böcker, men samtidigt är hon bara 1 år och klarar sig utan en kalender. Hon blir ju nog så glad om jag bara köper 1-2 pixi-böcker åt henne. Även min plånbok blir lite gladare av det alternativet. Samtidigt ÄR det ju så kul att få öppna en lucka varje dag i december fram till julafton! Hm, tåls att tänkas på.
 
Men för er som är intreserade så finns den för 199 kr på Åhlens, 179 kr på ICA Maxi, 155 kr på Bokus, 249 kr (!) hos Lekmer.se, och 69 kr för medlemmar hos Plusbok.
 
Det lönar sig med andra ord att kolla runt innan man slår till på en kalender!
 
 

4 o'clock

Nu håller jag seriöst på att ruttna ihop över att vakna kl 4 varje morgon! Det funkar väl nu när jag är föräldraledig och kan lägga mig en stund på dagen när lillan sover, men hur ska det bli när även jag börjar jobba? Vi kommer ju gå under här hemma. Finns det inga trix ock knix hur man får de små att sova längre? Tyvärr brukar inte fröken behaga sova längre än till klockan 4 även om hon somnar senare på kvällen.
 
Hej å hå, hå å hej, det är väl bara att gilla läget och hoppas på att dagarna på förskolan kommer att trötta ut henne så pass att hon sover längre om nätterna. Jag fortsätter leka zombie...
 
bildkälla

Sonen hamnade framför kameran

Luciafotograferingen häromdagen gick bra. Eller, ja, så bra det nu kan gå när man ska fota en liten tjej på 14 månader. Hon var inte riktigt med på noterna då hon fick syn på en gigantisk nalle som lockade mer än att posera fint framför kameran. Ska bli roligt få se slutresultatet om några dagar!

Däremot var det lite roligt att sonen blev interjuvad! De gick runt och filmade några barn som fick välja mellan att sjunga en julsång eller att svara på frågor. Sonen ratade sången på en gång, det är inte riktigt hans grej. Däremot fick han svara på några frågor om vad han önskade sig i julklapp. Behöver jag säga att han svarade "lego!"?
 
Det var lite spännande...

Pepparkaksfil

Ett tydligt tecken på att julen närmar sig är att Norrmejeriers Pepparkaksfil finns ute i butik igen! Sonen är jätteförtjust i den och själv tycker jag att den är ok. Kan personligen tycka att det är gott att ta vanlig fil och smula ner lite pepparkaka i, mmm! Gillar krunschet! Däremot har de en päronfil som jag tycker är helt fantastisk!
 
Brukar du blanda något utöver det vanliga i din fil? Är smaksatt fil något du köper?
 
 

Franskinspirerad kycklinggryta

Man kan hitta recept på många ställen på nätet. Allt Om Mat bjuder på många goda maträtter och bakverk. Här kommer ett recept jag provat därifrån. Ursprungsreceptet tyckte jag blev lite smaklöst, så jag har ökat på mängden ost och glöm inte att smaka av ordentligt med kryddorna!
 
Du behöver

2 kycklingfiléer
100 gram chevréost
2 stora tomater
2 dl creme fraiche (15% alt 5%)
½ dl vatten
salt
peppar
dragon

Skär kycklingfiléerna i stora bitar och bryn på dem i några minuter. Glöm inte salta och peppra. Smula ner osten och häll i creme fraiche och vatten. Låt det puttra ihop lite och släng sedan ner tomaterna som du har skurit upp i bitar samt dragonen. Låt det koka lite till och servera sedan med ris. Om du vill kan du garnera med lite dragon.
 
 
 
 

Lite sent kanske?!

Vi satte aldrig in nån BB-annons när lillan föddes. Vet inte vad som hände, dagarna bara rann iväg och plötsligt hade det gått nästan ett år. Då började jag känna att det är ju knasigt att sätta in en annons i augusti om ett barn som föddes i september året innan. Lite väl sent liksom.
 
Men det slog mig häromdagen att om jag sätter in en annons nu så kommer folk som läser tidningen tro att hon föddes i september i år (tar så klart en bild på henne som nyfödd isåfall). Frågan är bara vilka som kommer se annonsen och fatta att det är just min lilla L det handlar om? För de kommer ju onekligen tycka det är knasigt att vi annonserar nu om hennes födelse.
 
Alltså, jag vet inte om jag ens förstår själv vad jag försöker få fram med det här inlägget. Men det vore roligt ha en bb-annons även i hennes Mitt-första-år-bok, så att det blir lika i hennes och brorsans böcker. Så jag frågar er, vore det knäppt sätta in en sån annons nu, trots att hon hunnit bli hela 14 månader?!
 
 
Bild från vk.se, bästa aprillskämtet någonsin!
 

Vilken dag!

Idag är det Smörgåstårtans dag. Men åh, är det något jag gillar så är det just smörgåstårta! Gärna en klassisk med skinka och ost på. Det är även gott med räkor, mmm!
 
Vad föredrar du på din smörgåstårta?
 
 
 
 

Reminder - CupCard

Vill bara påminna om erbjudandet om 15% rabatt med koden CAMILLA-806D hos CupCard! Där kan du enkelt beställa dina personliga julkort, inbjudningskort, tackkort osv. Kika gärna in hos dem och testa att designa dina egna kort! Erbjudandet gäller till 14 november, så passa på!
 
 
 

Luciafotografering

Idag är det den årliga fotograferingen hos länets största tidning, Västerbottens-Kuriren. Den som vill får komma dit med sina barn som blir fotade och bilden hamnar sedan i en bilaga som följer med tidningen den 13 december. Man kan även maila in en egen bild om man om man inte har möjlighet att ta sig till fotograferingen.
 
Jag ska dit med barnen idag, roligt passa på att få en fin syskonbild! Ska bli intressant se hur det kommer att gå att få lillan att vara med på noterna..
 
Hittade en söt tomteklänning på Åhlens!

Tips - ge bort en riktigt personlig julklapp!

Jag har en väldigt begåvad vän som kan hjälpa dig med julklappar av det mer ovanliga slaget. Bland annat gör hon fotobrodyr. Du skickar henne helt enkelt ett foto så gör hon fin brodyr av det hela. En julklapp kan inte bli mer personlig än så!

Hon kan även göra broderade/monogrammerade handdukar, antingen till ditt eget badrum eller som julklapp! Eller varför inte monogrammerade och presentförpackade toaletterullar? En mycket rolig present!
 
Du hittar mer info på hennes hemsida och på Facebook!
 
 
 
 Bilderna tillhör Ingela Lordsdotter.

Kryddig korv med morot- och ingefärsmos

Den tredje rätten vi provade från matkassen var kryddig korv med morot- och ingefärsmos. Ingen i min familj är någon större korvfantast, så vi var lite skeptiska inför den här måltiden. Dessutom rynkade jag lite på näsan när jag läste om mosen med morot och ingefära. Men rätten var godare än väntat. Korven var väldigt smakrik och mosen funkade absolut. Rädisorna lämnade jag dock åt sitt öde, har aldrig riktigt gillat rädisor. Vet inte om vi kommer göra den här rätten igen. Tror vi kör med vanlig potatismos i framtiden, det är så sällan vi har morötter hemma. Men kul att prova, kändes lite nyttigare med morötter i moset. "Skolmat", var sambons omdöme.
 
Du behöver
4 port
 
400 gr potatis
500 gr morötter
2 tsk riven ingefära
saft från 1 pressad apelsin
1 dl mjölk
1 äggula
salt
peppar

valfritt antal vårlökskorv
 
1 knippe rädisor
½ ask krasse
2 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
 
Skala morötter, potatis och ingefära. Riv ingefäran och skär morötter och potatis i bitar. Lägg allt i en kastrull och tillsätt apelsinsaften. Fyll sedan kastrullen med vatten så det täcker och koka tills allt är mjukt. Häll av då av vattnet och mosa det hela. Tillsätt mjölken (värm den lite innan) samt äggulan medan du rör runt. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter behov.
 
Ansa rädisorna och skär dem i klyftor. Blanda vitvinsvinäger och olivoljan tillsammans med lite salt och peppar. Blanda ner rädisorna och tillsätt klippt krasse, rör om.
 
Snitta korvarna och stek på låg värme i 8-10 minuter. Servera sedan allt tillsammans.
 
 
 
 
Receptet kommer från ICA.

Chokladens dag

"Den 11 november varje år är datumet för dagen då vi i Sverige uppmärksammar en av våra mest populära godsaker, du tänker rätt, det är chokladen vi uppmärksammar. Chokladens dag firas på detta datum för att vi en dag om året skall få frossa i denna goda läckerhet utan att behöva tänka på hur eller varför. Vad vi på Temadagar känner till så firas Chokladens dag officiellt endast i Sverige men tillsammans kan vi sprida den så att fler länder uppmärksammar denna underbara dag. Många vill att varje dag skall vara chokladens dag men i vår kalender så får den tyvärr bara plats på ett datum, den 11 november." /Temadagar
 
Jag blundar och låtsas som att jag inte sett detta! Körde ju min chokladdag igår...
 
 
 
 

Sockeråterfall

Att det ska vara så svårt att låta bli! Igår hände det. Igen. Sockeråterfall. En oöppnad ask Amandita låg och skrek mitt namn och jag kunde inte låta bli. Pillade upp asken lite försiktigt och började trycka i mig. Först en, sen en till, sen ytterligare en... Efter halva asken började jag dock må så illa av allt socker så jag lade ner projekt Frosseri för kvällen. Så onödigt. Men men, jag måste vara mer förlåtande mot mig själv. Ok, jag åt mer än vad jag borde. Gick världen under? Nej.
 
Idag är det en ny dag och jag fortsätter kämpa mot sockerbegäret.
 
 

Julklappstips

Satt och kollade igenom bilderna i min telefon då jag måste rensa den snart och ramlade då över den här bilden. Superdålig kvalitet på bilden, jag vet. Men det jag vill komma fram till är att boken i sig är jättebra! Det är kocken Tommy Myllymäki som gjort en bok om såser och den borde finnas i varje hem. Recepten är enkla och tydliga, lätta att följa. Vi har bland annat gjort hans remouladsås och det blev verkligen gott!
 
Så köp en bok till dig själv om du inte redan har denna och en extra som du kan ge bort till någon i julklapp!
 
 
 

Målarkusinerna

Vanligtvis köper jag sällan tidningar nuförtiden och absolbut inte dagstidningar. Men igår kunde jag inte låta bli, då var jag bara tvungen att köpa Aftonbladet med dess söndagsbilaga! Orsaken var att sonen och hans kusin var med på ett hörn (både bildligt och bokstavligt talat!)! Kul! Nu ser man inte så mycket av de små målarkillarna, men ändå. Inte varje dag man är med i tidningen!
 
 
 

Denna platta fyrkantiga värld...

Som vuxen är det både fascinerande och nästan skrämmande att se hur barn närmast kan bli besatt av något! Just nu är det Minecraft som är den stora grejen för sonen och alla hans kompisar. Allt jag hör dem prata om är Minecraft och jag är övertygad om att de drömmer om rutiga världar med!

Vi har spelet hemma och det tjatas konstant om att få spela. Nu försöker vi vara ganska strikta med att det är lördag som är veckans speldag, men visst händer det att han får spela någon gång när det inte är lördag. Men det enda jag får höra om veckans alla dagar är om creepers, zombies, bybor och andra figurer från spelet. Jag ska vara ärlig, jag fattar INGENTING!
 
I lördags gick det så bra för sonen på simskolan att jag ville ge honom en liten belöning. Det blev något han önskat sig ett tag, en Minecraftbok. Hm, vet inte om det var det bästa. Han sitter konstant med näsan i boken och kör gärna högläsning för oss andra. En kollega berättade att hennes barn varit Minecraft-fantast i tre år nu. Aaah! Jag hoppas jag inte behöver höra om denna konstiga värld så länge, jag är redan less! Säger inte att Minecraft är dåligt, ser hellre att han spelar det än andra suspekta spel. Det är mer det där att han är helt uppslukad av det hela som jag finner intressant. Dygnet runt är det bara Minecraft i hans huvud. Nu när jag väckte honom på morgonen började han dagen med att berätta för mig hur man bygger dörrar...

Är Minecraft stort hos er med?
 
 
 

Sambon fick Johan Bülow

Vad ger man i farsdagspresent om man inte vill ge en slips eller alkohol och inte heller har råd med någon rolig upplevelse? Jo, god lakrits! Sambon fick en härlig lakritskalender från Johan Bülow som släppts i begränsad upplaga. Att den ser härligt lyxig ut gör inte saken sämre! Nu har han något att se fram emot under den mörka och kalla decembermånaden!
 
 
 
 

Fars dag

Idag är det Fars dag och jag ska självklart hem till min och krama på honom!
Hurra för alla fina och omtänksamma pappor idag!
 
 
 

Dubbelt upp av sonen

Det gäller att passa på medan snön ligger kvar! Så igår tog jag med mig sonens skrana när jag hämtade honom efter skoldagens slut. Åh, han blev så glad! Själv blev jag svettig av att dra både skrana och barnvagn, puh! Bra träning!
 
Sänder ett tack till er som hjälpte mig att vinna den här fina skranan förra vintern! Sonen är helnöjd och den väckte en hel del uppmärksamhet bland hans klasskamrater.
 
 

Utskick från Reddville

Häromdagen fick jag ett vadderat brev från Reddville. Jag är med i deras nätverk SheSocial som riktar sig mot bloggare som vill testa nya saker. Är du inte med där redan så är det bara att registrera sig på deras hemsida, det är helt gratis. I det här paketet jag fick nu var det tamponger samt prover på Niveas dagkräm från den nya serien Sensitive. Det var även med en rabattkupong, toppen!
 
Jag har hunnit prova dagkrämen vid ett tillfälle. Jag gillar att den är parfymfri och huden kändes mjuk och skön efteråt. Den har även solfaktor 15, något som faktiskt passar bra soliga vinterdagar! Det är inte helt omöjligt att jag kommer att nyttja den där rabattkupongen!
 
 
 

Pirattjejen

Har ju glömt visa hur söt lillan blev i sin Ebay-klänning förra fredagen! Jag tror hon tyckte själv att hon blev fin, hon stod och drog lite i kjolen och såg jätteglad ut. Sedan dansade hon länge till Lars Winnerbäcks Söndermarken. Gullungen!
 
 

Kladdkakans dag

Ni har väl inte missat att det är kladdkakans dag idag? Sånt får man ju bara inte missa och jag ska baka en med sonen när han kommer hem från fritids. Han älskar verkligen kladdkaka och jag ska unna mig en liten bit denna härliga dag! Missa inte heller artikeln som tar upp några punkter till varför man absolut ska unna sig kladdkaka! Du kan läsa den på den här länken.
 
Den stora trenden idag verkar vara saffranskladdkaka av vad jag kan se på Facebook och Instagram.  Jag tänker avvika från trenden då jag kommer utgå från mitt vanliga recept när vi bakar idag, men tillsätta något som sonen gillar (och som dessutom är nyttigt, hehe); hallon!
 
Du behöver:
 
100 gram smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
finhackad mörk choklad
2 dl tinade/färska hallon
 
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt socker och ägg, vispa ordentligt. Sedan häller du ner resterande ingredienser utom chokladen, blanda väl. Sist blandar du ner den finhackade chokladen och hallonen. Häll upp smeten i en smörad och bröad form. Jag använder mig gärna av kokos istället för ströbröd då jag tycker det blir lite saftigare då. Grädda mitt i ugnen på 175 grader. Jag tar alltid ut min kladdkaka efter ca 18 minuter då jag gillar den kladdig, men det där med tid kan variera från ugn till ugn så håll koll på din kladdkaka.
 
 

Plötsligt händer det!

Vissa mornar är bara bättre än andra! Idag sov lillan till kl 05.18! Förstå vilken sovmorgon för mig som annars brukar kliva upp kl 4! Visst, jag var uppe och gav henne välling omkring 02.30-tiden, men det gör jag även i vanliga fall. Så nu känner jag mig nästan knäckt av att jag fick sova lite extra, så knasigt det kan bli.
 
Sedan hade jag min veckovägning med Viktväktarna. Jag har fuskat ganska friskt den senaste veckan, särskilt helgen som var. Vi hade flera kilo godis hemma, inte lätt låta bli då. Dessutom gick jag på bio med pojkarna och fann lite godis i jackfickan som jag inte kunde låta bli att snaska i mig. Har även tjuvätit av sockerkakan jag och sonen gjorde när han var hemma sjuk samt druckit en del julmust, aj aj. Så jag hade inga större förväntningar på veckans resultat. Men, wihoo! -1,3 kg visade vågen nu på morgonen! Det artar sig!
 
 

Dragonkyckling med svarta oliver

Måltid nummer två från matkassen blev kyckling. Sambon är föga förtjust i just kyckling, själv är jag ett stort fan. Den här rätten kan jag absolut tänka mig att göra igen. Men då skippar jag nog sockerärtorna, både jag och sonen petade dem åt sidan.
 
Du behöver
(4 port)
 
4 kycklingfiléer
1 tsk smör/margarin
150 gr sockerärtor
1 citron
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
1 kruka dragon
70 gr kalalmataoliver utan kärnor
salt
peppar
bavette (pasta)
 
Skär kycklingfiléerna i delar. Bryn dem i matfettet och krydda med salt och peppar. Under tiden kan du skölja citronen och riva skalet fint. Pressa även ut så du har 1-2 msk citronsaft. Tillsätt sedan vatten, smulad buljongtärning, citronsaft och grädde i pannan. Låt det hela puttra ihop en stund. Tillsätt oliverna när allt är nästan klart. Hacka dragonen grovt och smaka av rätten med citronskal, salt, peppar och dragon.

När du kokar pastan ska du hälla i sockerärtorna den sista minuten av koktiden. Dela sockerärtorna innan du gör det.
 
Servera gärna tillsammans med en god sallad.
 
Originalreceptet kommer från ICA.

Dags köpa present!

Glöm inte att det är Fars dag på söndag! Så har du någon i din närhet som du vill uppvakta så är det hög tid att ordna en fin present nu.
 
Själv köpte jag något till sambon för några veckor sedan. Jag är mycket nöjd med presenten han ska få, nästan så jag vill ha den själv faktiskt. Kan tyvärr inte berätta för er nu vad han ska få, vet inte hur ofta han smyger runt på min blogg. Men så fort jag kan ska jag dela med mig av hemligheten!
 
 
Vad kan nu detta vara?!

Skrik halva natten

Ingen höjdarnatt inatt heller, Lillan vaknade några gånger och bara skrek och skrek och skrek... Pust! Frustrerande när inget man gör hjälper. Det slutade med att hon fick sova i vår säng, då blev det några timmars sammanhängande sömn tillslut. Men i vanlig ordning så skulle vi upp kl 4. Yey.
 
Livet är verkligen fantastiskt ibland när man har barn.
 
Lillan rastar våra lexikon.
 

Avslutar dagen

Snart dags att sova. Som jag har längtat! Sambons föreläsning via datorn är snart slut, då ska jag stupa i säng. Fick sova max 20 minuter tidigare idag, hjälpte inte ett dugg mot den stora tröttheten. Tack och lov så har lillan varit en ängel idag och roat sig en hel del på egen hand! Annars brukar hon helst vilja att jag ska hålla henne i handen medan vi springer fram och tillbaka mellan vardagsrummet och köket. Nu verkar hon ha kommit på att det är trots allt roligare att göra det på egen hand.
 
Bjuder på sonens första snögubbe för i år. Liknar kanske mer en pingvin? Moroten har han odlat själv, något han är väldigt stolt över. Och jag är en stolt mor!
 
God natt på er! :)
 
 

Viltskav med kantareller

Vi inledde vår matkassevecka med att göra viltskav med kantareller. En helt ok rätt som jag kan tänka mig att göra igen. Den hamnar dock inte på topp 10 över mina favoriträtter, men skönt med nåt annat än korv och makaroner! Gillade den krämiga konsistensen på såsen, mmm!
 
Du behöver
4 port
 
900 gr potatis
ca 500 gr kronhjortsskav
1 msk smör
1 burk kantareller (200 gr)
1 lök
2 tsk maizena
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
3 msk messmör
1 tsk timjan
salt
peppar
 
Skär skaven i strimlor medan den är frusen. Stek skaven i hälften av matfettet i en stekpanna och finfödela den. Krydda med salt och peppar och lägg sedan skaven på en tallrik. Fräs hackad lök och kantareller i resten av smöret.

Blanda maizena med mjölken och häll sedan ner det i stekpannan tillsammans med grädde, soja, messmör och timjan. Rör ner skaven i såsen så den blir varm. Servera tillsammans med kokt potatis, sallad och gärna lite lingonsylt.
 
 
Både bild och recept kommer från ICA.
 

Hej mitt vinterland!

Igår föll snön hela dagen och idag vaknade vi upp till ett vackert vinterlandskap. Verkligen tjusigt! Särskilt som solen skiner! Jag älskar verkligen sådana dagar, de är helt fantastiska! Tyvärr är det ju inte så hela vintern, men man får passa på att njuta när tillfälle ges!
 
Brukar det komma mycket snö där du bor och vad tycker du om vintern?
 
 
 

Det blev en lång natt...

Förkylda småbarn innebär för det mesta noll nattsömn för föräldrarna. Den här natten har inte varit kul, jag tror mina ögon blöder! Tror jag har varit uppe och sprungit 2 gånger/timmen! Längtar redan tills lillan tar sin förmiddagslur. Samma sekund som hon somnar kommer jag att RUSA till min egen säng!
 
En vanlig natt är jag uppe i snitt två gånger för att lillan vaknar. Det kan vara att hon inte hittar nappen, att hon har gaser i magen eller vad som helst annat. Jag undrar hur det ska gå när jag börjar jobba igen? Då finns ju inte möjligheten att lägga sig en stund dagitd längre. Visst, då får jag och sambon dela upp nätterna på ett annat sätt än vad vi gör nu. Men även om det kommer vara sambons tur att kliva upp nattetid kommer jag att vakna. Det är inbyggt i ryggmärgen på mig att vakna till vid minsta lilla pip från henne om nätterna. Jag kommer vara som en zombie på kontoret...
 
Som nyfödd sov hon betydligt bättre...
 
 

Inspiration

Jag hade sån tur att jag vann en matkasse för en tid sedan och igår hämtade vi hem den. Det är en Inspirationkasse från ICA som räcker i hela fem dagar! Eller, det var faktiskt inte bara en kasse utan två. Så mycket mat var det vi fick! Ska bli så roligt att testa dessa recept och jag kommer att återkomma om dessa.
 
Kör ni med matkasse därhemma?
 
 
 

Hjälp Stadsmissionen i Skåne

Vill du hjälpa Skånes Stadsmission att bjuda på god frukost? Isåfall ska du tagga din müslifrukost med #GeBortEnFinax på Instagram. För varje taggning ger Finax bort ett paket müsli till just Stadsmissionen!
 
Glöm inte att du måste ha en öppen profil på Instagram för att din taggning ska räknas! Klicka på bilden nedan för mer info.
 
 
 

Listan om mig

Fick en liten utmaning av Carita!
 
10 saker jag tycker om: 
Att baka
Mina barn
Gå på konserter
Skratta
Vänner
Familjen
Träna
Surfplattan
Handskrivna brev
Fotmassage

 
9 saker jag tycker mindre om:  
Vågen
Väckarklockan
Stress
Missade bussar
Blodpudding
Åka färja när det blåser 12 m/s
Att föräldraledigheten kommer ta slut
Mobbing
Att jag stoppar två strumpor i tvättmaskinen, men får bara en tillbaka
 

8 saker jag vill göra i framtiden: 
Resa
Betala av på banklånet
Läsa upp till en högre examen
Bli duktig på att laga mat
Umgås mer med mina vänner
Skaffa ett fadderbarn
Gå på dejt med sambon
Byta ut hela min garderob
 
 
7 bloggar jag läser: 
Nu läser jag många personliga bloggar och jag kan inte välja ut 7 av dem. Det känns som det skulle upplevas som att just de 7 var mina favoriter, men jag gillar alla lika mycket. Så jag listar bara en här och det är Jennys matblogg, mmm!

 
6 saker jag är rädd för
Spindlar
Spindlar
Spindlar
Att mina barn inte blir lyckliga
ISIS
Smittsamma sjukdomar
 
 
 
5 saker jag ser fram emot: 
Att få återvända till Brasilien
Att få se mina barn växa upp
Att få bättre ekonomi när jag börjar jobba
Att få fira jul med nära och kära
Att köpa nya glasögon
 
 
4 ord som beskriver mig: 
Glömsk
Villallaväl
Känslosam
Konflikträdd

 
3 bra köp:
Radhuset
Dubbelsängen
Vår bil (än så länge)
 
 
2 bra låtar:
Söndermarken - Lars Winnerbäck
September Sun - Type o Negative
 
 
1 bra film:  
 Eternal Sunshine of a Spotless Mind
 
Jag utmanar
Livet om Yarp
Livat på torpet
Life of Johanna
att fylla i dessa punkter och därmed göra sin egen lista! Giivetvis är ALLA välkomna att fylla i en egen sån här lista!! Ska bli roligt läsa era listor!
 
Lycka till!
 
 
Utöver det jag skrivit ovan älskar jag höstens vackra färger!
 

Obs! Ej för känsliga!

Jag är så ledsen och arg just nu! Frustrerad! Frustrerad över att jag inte kan göra något åt det jag sett! Det var så sjukt, grymt och elakt det jag såg.
 
Jag satt och tittade på bilder upplagda på Instagram under taggen #isis, något jag inte skulle ha gjort. Jag avråder er det starkaste! Det kryllade av bilder på döda isis-terrorister, men det berörde mig inte nämnvärt. Däremot var det bilder på barn, såväl stora som små barn som har råkat ut för våldet. En del var döda, andra skadade. Jag ska inte beskriva närmare hur bilderna såg ut för de var frukstansvärda, förutom en bildserie som jag aldrig kommer att glömma. Det var tre ihopklippta bilder på en vuxen man som sparkar på en naken bebis som flyger som en vante längs vägen. Så sjukt! Jag gråter! Enligt bildtexten skedde detta då barnets föräldrar var kristna och det var något som den sparkande mannen inte godkände.
 
SÅ FRUKTANSVÄRT! Varför gör man så mot ett litet oskyldigt barn som inte ens vet vad religion är för något? Det är något fel på många människor idag. Varför misshandla och döda bara för att man tror på olika böckers historia? Kan inte alla bara leva i fred och låta andra tro på vad de vill? Frågar ni mig så får religion gärna utrotas. Bränn alla böcker som har med religion att göra, bort bort! Visst, en del finner tro och trygghet i religion, men nackdelarna överväger fördelarna. Jag hoppas bebisen klarade sig utan några större men. Hoppas även att världens alla tvestjärtar flyttar in i alla kroppsöppningar på den hemske mannen!

Nu måste jag gå och pussa på mina barn trots att de sover. Vi är så lyckligt lottade som bor där vi bor!
 
[ingen bild i världen passar till detta inlägg]

Enkel kasslerröra

Angående kasslerröran jag skrev om igår så kan man göra den med paprikorna i själva röran. Då behöver man inte greja med paprikorna i ugnen innan och så, utan allt hamnar i stekpannan. Jag brukar då tillsätta lite mjölk och skippar mozzarellan.
 
Detta är en god rätt som funkar bra i lunchlådan! Om du har små barn som inte klarar att äta kassler, lägg i några köttbullar medan allt kokar ihop som barnet kan få (mosade eller skurna i mindre bitar). Sonen tyckte väldigt bra om de köttbullarna när han var mindre, han åt med frisk aptit när det serverades! Vill man ha lite mer vuxensmak på det hela kan man lägga till en halv tesked sambal oelek.
 
Du behöver (4 port)
 
500 gr kassler
1 gul lök
ca 7-8 färska champinjoner
2 paprikor
2-3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
oregano
salt
peppar
 
Skär kasslern i små kuber, hacka upp paprikorna, löken och champinjonerna. Fräs på allt i stekpannan. Lägg sedan i resten samt krydda efter behag. Låt allt  puttra ihop ett tag och servera sen med ris och en god sallad.
 
 

Fyra bokstäver borde vara lätt att säga

Jag började det här inlägget med att skriva långt och länge om min åsikt gällande föräldrar som inte lär sina barn att säga tack när de får något. Detta korta lilla ord kanske kan tyckas betydelselöst, men så är det inte. Tvärtom. Den som ger blir glad över att få ett tack tillbaka. Jag försöker själv lära mina barn det och inför fredagens busellergodis-runda i kvarteret pratade jag med killarna om vad som gällde. Så när de fick godis sade de "tack och ha en trevlig kväll!". Ordning och reda på torpet. Men jag vet, ivriga barn som bara har fokus på godis glömmer lätt bort att tacka. Tycker dock det känns så där när större barn bara vänder och springer till nästa hus så fort de fått sitt godis.
 
Men, livet kan alltid vara värre. Inga ägg kastades i kvareret så vitt jag vet, så vi får glädja oss åt det istället. För DET är verkligen ett ofog! Men för att inte börja veckan som värsta surisen, så raderade jag nästan allt jag skrev. Tror ändå att de flesta av er förstår och håller med.
 
Här kommer iallafall bild på pojkarna. Spana in sonens allvarsamma min. Eller, han ser ju nästan arg ut! Han sa att han ville vara så läskig som möjlig, att jag blev full i skratt hade jag inte hjärta att tala om. De blev iallafall väldigt nöjda, nästan 1 kilo godis vardera! Sonens Halloween-korg blev dessutom så full att vi fick gå hem och tömma den vid ett tillfälle! Nu finns det godis i huset så det räcker ett tag framöver.
 
 
 
 

Najtinajt

 
Önskar er alla en god natt! Hoppas ni får en lugn och fin start på den nya veckan!

Skräckmat - Halloween - Läskigt - Fyllda Paprikor - Gott

I fredags kom syrrans pojke hit och skulle sova över. Ville ordna en rolig Halloween-middag för barnen, men hade inte så mycket till energi så jag gjorde det enkelt för mig. Det fick bli ugnsbakade paprikor som jag fyllde med en god kasslerröra! Den här röran har jag gjort i några år och den är inte dum alls. Du kan välja att stoppa röran i paprikor alternativt hacka upp paprikorna och stoppa ner i kasslerröran.
 
Du behöver (4 port)
 
4 paprikor, så runda som möjligt
1 gul lök
500 gr strimlad kassler
ca 7-8 färska champinjoner
2-3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1-2 dl riven mozzarella
oregano
salt
peppar
 
Kapa toppen på paprikorna och rensa ur kärnhuset. Kolla om du eventuellt måste skära till botten på paprikorna så att de står bättre. Gnid in dem med olja, salt och svartpeppar. Ställ sedan in dem mitt i ugnen, 175 grader i ca tio minuter.

Skär upp champinjonerna och hacka löken. Stek sedan kasslern, champinjonerna och löken. Tillsätt sedan tomatpuré, vitlök och vatten. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt det sjuda en liten stund. Glöm inte ta ut paprikorna och höj temperaturen på ugnen till 275 grader.

Fyll paprikorna med röran och toppa med mozzarellan. Sedan in i ugnen tills mozzarellan har smält och fått lite färg. Man kan med fördel gratinera i övre delen av ugnen så går det lite fortare.
 
I det här fallet skar jag ut ögon och mun på paprikorna samt gjorde locket "taggigt" för att få den rätta känslan innan jag stoppade in paprikorna i ugnen. Barnen tyckte det blev jättehäftigt! Tyvärr ville de inte äta upp paprikorna då de inte ville förstöra dem då de var så fina....
 
Servera tillsammans med ris och sweet chilisås. Med fördel kan man alltid göra en god sallad till!
 
 

Döskalletröja

Idag har finaste sonen namnsdag, så jag ska försöka skämma bort honom lite extra. Hur vet jag inte än, men får hitta på något under dagen. Han är inte riktigt kry den här helgen tyvärr. Igår var han hes större delen av dagen och verkade lite sänkt. På kvällen hostade han massor och inatt vaknade jag av att han ropade på mig. Då hade han fått näsblod. Lillplutten.
 
Köpte förresten en tröja till honom förra veckan som han hade på Halloween, han blev helnöjd! Han gillar guld, så han jublade när han fick tröjan som hade ett tufft guldtryck.
 
Tröja från Åhléns

Shoppa leksaker online

Julen närmar sig och det är dags att börja tänka på det här med julklappar. Nu är man ju inte ensam om den tanken, så allt fler söker sig ut till butikerna för att fynda något lämpligt att ge bort i julklapp. Gillar man inte att trängas med andra så är online-shopping alltid ett alternativ! Så skönt att kunna sitta hemma och bara klicka på det man vill köpa.

Ska du köpa leksaker till några snälla barn vare sig det är till julklapp eller födelsedagspresent så kan jag tipsa om en webbutik som öppnar snart, Leksaker.se! De har inte kört igång med försäljning än, men kika gärna in där ändå för de ger bra tips och råd om just leksaker.
 
Jag håller tummarna för att de kommer ha ett stort utbud på radiostyrda bilar som håller bra kvalitet. Sonen tycker det är väldigt roligt med sådana, men många av dem verkar gå sönder så fort. Jag är dock beredd att betala lite extra för en bil som håller trots hård körning!
 
Förutom bilar älskar han lego, så billigt lego är precis vad jag som förälder jagar oavsett om det är jul eller inte. Lego funkar alltid, även som present till andra barn när de fyller år1

Så håll ett öga på Leksaker.se!
 
** Detta är ett sponsrat inlägg **
 
 
 
 

Lyckad godisjakt

Var det någon av er som deltog i Halloweenjakten igår som Karamellkungen ordnade? Jag kan avslöja att jag hade deras godis gömt hos mig, så det var riktigt spännande igår! Skulle någon hitta hem till oss? Skulle den/de vara utklädda? Hur lång tid skulle det ta innan någon skulle dyka upp?

Det visade sig vara lite klurigare än vad jag hade trott, ledtrådarna var inte alltför enkla. Men så ska det ju inte heller vara alltför lätt att hitta 5 kilo godis! Men omring 19-tiden dök det upp två tjejer runt 11 år som blev jätteglada när de förstod att de vunnit godiset! Enligt sambon hade han hört dem fnittra ända tills de försvann bort i horisonten. Själv var jag just då ute och körde bus eller godis i kvarteret med sonen och hans kusin, men det kan jag berätta om senare. Ska försöka få pojkarna i ordning så ska vi sen åka iväg på bio lite senare, ska bli roligt!
 
Stort tack till Karamellkungen som lät mig vara delaktig i gårdagens äventyr!
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0