Foxy lady

Det är ett rikt djurliv här ute på ön. Älgar, igelkottar..och för några år sedan hade vi en jättefin räv som brukade smyga omkring. Hon var inte rädd av sig, utan kunde ligga utanför farstubron. Ingen höjdare tyckte jag som hade en 2-åring på den tiden. Men den försvann. Hur förtäljer inte historien. Tycker att hon var riktigt vacker!
 
 
 
 
 

Öhälsningar (tidsinställt inlägg)

Här kommer ett litet hej från ön. Förhoppningsvis har båtresan gått bra på morgonen och när detta kommer upp på bloggen håller jag på att gå de fyra kilometrarna från hamnen till stugan. Måste ju köra på då mitt program håller på till på söndag! Håll tummarna att lillan sitter lugn i sin vagn!
 
Den här ön betyder mycket för mig då släkten på min fars sida kommer härifrån. Så jag bjuder på en bild som visar var min far bodde några år som liten. Visst är det fint?! Fast jag kan tänka mig att livet var hårt och kärvt på den tiden...
 
 

Ett stort TACK!

Tack för alla era kommentarer angående mitt inlägg om den ändrade kommentaren. Skönt att det inte bara var jag som tyckte att det var helknasigt gjort av personen i fråga.  Tack även för all pepp ni kommer med när det gäller min träning, blir så glad över era fina ord!! Massor med kärlek till er!
 
Idag pågår förberedelser då jag ska åka iväg i några dagar med barnen. Därför hinner jag inte in på era bloggar och tacka er personligen, så jag skriver ett stort TACK här istället! Tack för att ni finns och för att ni vill kika in här hos mig! Hade ni bott nära hade jag bjudit in er på fika, för idag bakar jag och sonen inför helgens äventyr.
 
Sköt om er och ha en riktigt fin helg!
 
Syltkakor, några med hallonsylt, några med lakrits.
Sonen hittade på att han ville ha lakrits, ska bli spännande att se hur de smakar!
 

Rekord!!

Jag är sååå glad! För 56 dagar sedan orkade jag springa max 30 sekunder, sedan var jag tvungen att stanna för att inte svimma. För några dagar sen lyckades jag springa 5,5 minuter utan uppehåll, tjiho! Men vet ni vad, ikväll satte jag nytt rekord på rundan jag brukar springa!

Varje dag har jag gett mig ut i 20 minuter, har sprungit och gått om vartannat. Men idag SPRANG JAG HELA TIDEN! WIhoooo! Känner mig så bra och duktig! Är glad jag hoppade på Beach-programmet hos World of Shape, annars hade jag aldrig kommit så långt som jag gjort nu.
 
Ok, de allra hurtigaste skulle nog fnysa åt hastigheten jag håller. Det går inte tokfort direkt, men ändå! Man måste ju börja någonstans. Känner mig så lycklig att jag ska fira med lite kvarg och äpple ikväll!
 
 
http://www.dn.se/Images/image/38/54/217941.jpg
bild lånad från dn.se

Tappat förtroende

Det finns en blogg jag följer och jag kikar in där rätt ofta. Kanske inte dagligen, men några gånger i veckan iallafall. Jag har upplevt bloggen som seriös och att bloggaren är någon att lita på. Till min förvåning upptäckte jag idag att h*n har ändrat en av mina kommentarer!! H*n hade bloggat positivt om en produkt som man för tillfället kunde köpa till ett förmånligt pris på nätet. Jag har själv haft en likadan och skrev att jag inte alls var så nöjd med produkten och jag skrev även varför.
 
Så gissa om jag tappade hakan när jag såg att h*n hade ändrat min kommentar!! Allt som kunde uppfattas som negativt var borta, allt som fanns var kommentaren att jag har en rosa sådan produkt. Grejen är att jag inte ens har en rosa längre för jag gav bort den då jag var så missnöjd!
 
Detta är inte världens undergång på något sätt, men jag förstår bara inte varför man går in och ändrar i folks kommentarer? Det var ju inte direkt något hatiskt eller olämpligt inlägg på något sätt. Men h*n har tappat mitt förtroende iallafall då jag upplever det hela som ett oseriöst agerande. Visst, fine, h*n har troligtvis fått produkten i utbyte mot marknadsföring på bloggen. Men man måste väl få skriva om man själv inte varit nöjd med produkten? Jag undrar hur ofta personen ändrar kommentarer så det ska passa inlägget?
 
Vet att vissa av storbloggarna pysslar med sånt här med (tex Kissie) och jag tycker att det är jättefånigt.
 
Tumme ner.
 
 
 
 
 
 

Ny familjemedlem

Vi har fått en ny medlem i familjen, en Renault Clio! En sprillans ny! Vår gamla Ford har sjungit på sista versen ett tag och vi misstänker att det blir körförbud på den vid besiktningen på fredag. Nu riskerar vi inte att sitta i sjön om det blir så och oavsett så kände vi att det var dags att uppdatera oss på bilfronten. Känns lite smålyxigt med en helt ny bil! Men visst, det är ju inte den bästa affären man gör här i livet när man köper en ny bil då de minskar rätt friskt i värde. Förhoppningsvis har vi fått tag i ett bra exemplar som kommer vara med oss i många år framöver!
 
 

Somrig cheesecake

De senaste åren har jag gjort en cheesecake till midsommar, den är så somrig och god! Dessutom är den väldigt enkel att göra.
 
Du behöver
 
14 digestivekex
100 gr smör/bakmargarin
2 dl creme fraiche
2 dl kesella
1 dl gelésocker
valfria bär

Ta fram smöret och låt det stå framme en stund i rumstemperatur. Krossa digestivekexen (ska bli riktigt pulveriserat) och rör sedan ihop med smöret. Tryck sedan ut smulblandningen i en rund form med löstagbar kant.

Koka upp 1 dl creme fraiche med gelésockret, låt koka cirka 30 sekunder. Tag kastrullen från spisen och rör sedan i resten av creme fraichen och kesellan. Fördela sedan detta i formen och låt stå svalt tills fyllningen stelnat.

Placera valfria bär ovanpå fyllningen, större bär kan delas eller skivas. Jag brukar lägga en grund med kiwi och ovanpå det placerar jag jordgubbar. Man kan även riva choklad över det hela vid servering. Ät och njut!
 
 
Årets cheesecake
 

Inte en solstråle i sikte

Här pågår förberedelser för allt skojigt som händer senare idag. Bland annat har jag gjort en riktigt god cheesecake här på morgonen som jag ska bjuda dagens gäster på, mums! Tyvärr regnar det, men vi får ha sol i sinnet istället!
 
Önskar er alla en riktigt fin och mysig midsommarafton!
 
 
 
 

Om barns rättigheter vid brott

Tyvärr blir många barn utsatta för brott och det dagligen. De vet inte heller alltid vad de har för rättigheter när de utsatts för brott. Därför har Brottsoffermyndigheten tagit fram en jättebra sida med information direkt riktad till barn! Titta gärna på den och kanske jobbar du med barn eller har barn i din närhet som du kan visa sidan för? Klicka på bilden nedan så kommer du till sidan.
 
 

Dålig dag

Ingen bra dag idag. Inte alls. Lillan vägrade somna igårkväll, så jag kom isäng jättesent då jag ville köra mitt träningspass som tar närmare en timme att genomföra. Trots att hon somnade så sent vaknade hon före 4 imorse, zzz. Så jag är supertrött, humöret är i botten och vädret suger. Dessutom satte jag precis i mig en hel jädrans chokladkaka bara för att jag tycker så synd om mig själv idag. Vafaaaaaaen!?!? Så nu mår jag ÄNNU sämre! Mår dåligt fysiskt av all choklad och psykiskt för jag ville egentligen stå emot ett sånt frosseri då jag vill nå mitt mål. Misstänker att det blir en rutten vägning imorgon...

Skitdag!

Bjuder på ett utdrag från min dagbok anno 1984. Var tydligen ingen höjdare att sluta skolan det året. Dessutom hade jag noll koll på vilken månad det var.. :p
 

Post-it Super Sticky Notes

Har fått buzza Post-it Super Sticky Notes via Buzzador. Det som skiljer dem från andra liknande produkter är att det starka häftämnet gör att lappen sitter bättre. Perfekt, jag nyttjar post-it konstant, tycker de är toppen. Jag använder dem hemma så väl på arbetet. Ramen runt datorskärmen kan vara helt täckt av lappar ibland! Så det är toppen att dessa sitter extra bra! Om någon är intresserad har jag några produkttester kvar att dela ut, just hojta!
 
Skulle du själv vilja bli buzzador? Då kan du registrera dig här och sen inväntar du bara deras kampanjförfrågan. Det kan dröja, men den kommer! Själv har jag varit med i ett antal kampanjer. Bland annat har jag provat på ost från Falbygdens ost, skönhetsproduker från LÓreàl och Dove, kaffe från Löfbergs och godis från Malaco.
 

Dagens favorit


Glädje på olika sätt

Sambon behagat att dra iväg till Tyskland. Han planerar att se kvällens match ute på någon pub (Tyskland vs Portugal), jag tycker inte alls synd om honom...
 
Men det ska bli spännande att höra hur det är att se fotboll på pub i Tyskland! Här i Sverige är vi väl ofta rätt återhållsamma vad det än gäller, såvida man inte fått några öl innanför västen. Hade en kompis från Brasililen på besök under fotbolls-vm 2006. Vi satte oss på Kellys i Stockholm och såg Sverige spela mot..hm, ja, nåt land jag inte minns. När Sverige gjorde mål var det nån som hurrade lite försiktigt och några applåderade sådär lite lagom. Lite kuriosa är att Johannes Brost och Kjell Bergqvist satt vid bordet bredvid oss, de var nog lugnast av alla.
 
Några dagar senare begav vi oss till Mosebacke för att se Brasilien spela. Det var ett brasilianskt evenemang, så det var i stort sett bara brassar där. Men oj, de visste hur man gör fotboll till en kul grej! Det dansades samba på borden, folk jublade redan när spelarna zoomades in under nationalsången och blev det mål kramades det till höger och vänster vare sig man kände varandra eller inte. Där snackar vi stämning!
 
Så, det ska bli roligt höra hur tyskarna beter sig. Hoppas sambon får skoj iallafall.
 
http://sverigesradio.se/sida/images/83/3311933_2048_1152.jpg?preset=article
bild lånad från sverigesradio.se

Snabba hallongrottor

Sommarlovet har dragit igång och det regnar. Trist som tusan!Så, hur sysselsätter man en rastlös 6-åring? Jo, man låter honom baka! Idag blev det hallongrottor, de blev riktigt goda. Jag var tvungen att smaka en halv kaka, är trots allt inte varje dag som han bakar så fina kakor! Eller bakar överhuvudtaget. Så nu har vi bjudit hem mormor och morfar på lite fika. Det ska bli mysigt.
 
Här kommer förresten receptet:

200 gr margarin
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
 
1 dl hallonsylt
 
Arbeta snabbt ihop degen och dela den sedan i 20 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg i en muffinsform. Tryck en grop i varje boll med hjälp av tummen. Klicka lite sylt i varje grop. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 12-14 minuter och låt sedan svalna.
 

Loppi blogbag - Änglamark

Har fått ännu en fin Loppi blogbag och denna gång innehöll den ekologiska produkter från Coops Änglamark. Visste ni förresten att Coop har som mål att 20% av all mat de säljer ska vara ekologisk år 2020? Där har vi kunder stor makt. Skulle vi köpa mer ekologiskt än vad vi gör idag skulle butikerna ta in mer ekologiskt. I min lokala Coop-butik finns det tex numera bara ekologiska bananer, detta då "vanliga" bananer sålde så dåligt. Heja oss kunder!

I blogbagen fick jag kakao, choklad, rostad lök, pasta, valnötter och pasta (alla Krav- och Fairtrade-märkta). Perfekt, det är sådant som går åt här hemma. Ska bli roligt och förhoppningsvis gott att testa dessa produkter. Måste erkänna att jag är dålig på att köpa av Änglamarks utbud, jag får skärpa mig på den punkten!

Tack Loppi för denna fina blogbag! Även tack till Coop!
 
 
 
 
 

På tok för tidigt!

Lilla fröken här hemma har som bekant börjat behaga vakna tidigt, riktigt tidigt. Idag klev vi upp kl 0330, verkligen på tok för tidigt!! Tack och lov så kan jag numera titta på fotbolls-vm när vi är uppe mitt i natten/tidigt morgon och härjar!  Måste dock erkänna att jag var så trött den här gången att jag inte ens vet vilka lag det var som mötte varandra...zzz..
 

Mustaschpojken

För några dagar sedan gav jag grabbarna i huset en burk med lakritsmustascher som jag fyndat hos Lagerhaus. Sonen blev väldigt förtjust i dem och leker gärna att han är vuxen med mustasch! Ska bli spännande att se om han blir en mustaschkille på riktigt när han blir stor.
 
De är förresten väldigt goda kan jag tala om. Fuskade lite och åt en två tre några stycken...
 
 

Tips!

Det är full rulle i det gula radhuset. Barnens kusin har varit här hela dagen och ska sova över, sonen är överlycklig! Alltid roligt att se dessa två pojkar busa och ha skoj tillsammans! Själv har jag passat på att städa, göra matlådor och träna nu när jag har haft sambon hemma större delen av dagen (han har fått passa lillan).
 
Vill passa på att tipsa er om att Buzzador söker nya medlemmar. De ska snart ha en kampanj med Vanish och letar efter de som vill delta i kampanjen. Så är du inte medlem sen tidigare kan du registrera dig här.
 
Vad gör man egentligen som medlem hos Buzzador? Man får hem en produkt att prova på och ofta får man även så att man kan dela med sig till vänner och bekanta, det handlar om marknadsföring helt enkelt. Efter att man provat produkten ska man rapportera in vad man tyckte om den, något som inte tar lång tid att genomföra. Dessutom är det helt gratis! Jag har själv varit med i flera år och fått vara med i roliga kampanjer från bla Falbygdens, Marabou, LÓrèal, Dove osv. Har själv buzzat Vanish och det var ett riktigt generöst paket som jag fick!
 
 
http://www.rsc.org/learn-chemistry/resources/chemistry-in-your-cupboard/images/vanish/figure_18.jpg
bild lånad från rsc.org
 

Delmål 1

Då var det ju det här med mitt första delmål, vad hade jag satt upp för mål egentligen? Har förstått att det är bättre med flera små mål fram till det stora målet istället för bara ha ett enda gigantiskt mål att jobba mot.
Mitt första mål med World of Shape är att gå ner 5 kilo och få på mig mina jeans. Jag måste erkänna att jag inte riiiiktigt har nått ända fram. Jag har gått ner 4,6 kilo och fått på mig ett par av mina jeans och en jeanskjol. Så jag känner vittring och fortsätter jobba vidare. Nu har jag två veckor kvar ungefär och jag vill verkligen gå i mål med detta första delmål!
 
 

Levande död

Var kan man köpa några extra timmar till dygnet? Jag får INGENTING gjort numer, hinner knappt med mig själv. Lillan är i en krävande period och när jag har en stund över försöker jag passa på att träna. Fast det går sisådär med träningen. Lillan sover ganska ruttet just nu och det gör mig till en levande död. Tror ni det är lätt att låta bli att småäta när tröttheten är enorm? Nej, det är supersvårt! Så senaste veckan har varit rätt dålig måste erkännas. Jag har slarvat med både mat och träning. Känns sisådär...
 
Idag hade dock syskonbarnen skolavslutning och jag tyckte det var värt en liten tårtbit. Ja, jag vet! HELT fel tänk! Men tårtan var vacker, somrig och god och vad gör väl en tårtbit i det stora hela? Nu måste jag dock skärpa till mig! Får se vad vågen säger imorgon, når jag delmål 1 eller inte?


Dumbbells

Igår köpte jag ett par nya hantlar för att få en mer effektiv träning här hemma. Att stå med pet-flaskor fyllda med vatten ger inte samma känsla, dessutom är de för lätta för att ge mig känslan av att jag når resultat av något slag. Givet så ville lillan inviga dem! Själv var jag mest rädd hon skulle tappa dem på tårna, så de plockades undan rätt snabbt.
 
Vet ni vad, jag har snart nått delmål 1! Förhoppningsvis kan jag jubla över att jag gjort det på torsdag. Håll tummarna för mig är ni snälla.
 

Kanelbullar

Det kan vara mysig med fika ute i sommarvärmen och vad passar bättre än kanelbullar?! Brukar använda mig av ett recept jag hittat på ICA.se och jag har aldrig misslyckats med det.
 
 
Ingredienser:
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl socker
 
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
 
Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
 
Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
 
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Om man vill kan man pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.
 
 
 
 
Bullar på jäsning

VIP-utskick från Reddville

Igår kom en överraskning med posten. Det var ett vip-utskick från Reddville och förrutom nagellack och tamponger innehöll paketet Absolut Torr. Det kan man använda under armarna för att hålla sig torr, men även om man lider av fot-/handsvett!
 
Har aldrig testat denna produkt tidigare, så det ska bli spännande. Finns ju situationer då man bara INTE vill bli svettig och i sommar då man springer med bara linne många gånger vill man gärna känna sig fräsch under armarna.
 
Om du känner att du med vill testa den är produkten så kan man fram till 30/6  köpa Absolut Torr fraktfritt hos Sheroshop om man anger kampanjkoden Torr i kassan. 
 

Du kan hjälpa!

I dagarna är det många som får lite extra i plånboken via skatteåterbäringen. Varför inte ta tillfället i akt att hjälpa någon/några som har det sämre? Barnen på Bristol Acadamy tex, de har ett stort behov att få ordentliga sovsalar och ditt bidrag kan göra skillnad!

För mer info, kika in på deras hemsida här.
 
Bild lånad härifrån
 
Tack Anna för ditt inlägg om detta så även jag kan hjälpa till!

Hurra!

Jag kollade precis mitt bankkonto!!
 
 

Kampen mot maskrosorna

Vår gräsmatta svämmar över av maskrosor! De ska bort, bort, bort! Så igår stod jag på knä och slet i en timme med att gräva upp dem med rot och allt, sen blev det för varmt så jag gav upp. Idag fortsätter kampen!
 
Finns det något i din trädgård som du vill bli av med?
 
 

Min lilla prickiga tjej

Seriöst, hur länge håller vattkoppor i sig egentligen? Förra måndagen kom de första prickarna och idag har hon fortfarande vätskefyllda blåsor! Visst har många börjat torka, men så länge hon har fyllda blåsor så smittar hon...
Håhåjaja, snart är det över. Tack och lov!
 
En bild från förra veckan, hon har kylbalsam i halva ansiktet. Pluttan.

Me&I

Titta vilken söt liten frottédress jag köpt till lillan! Ugglan på rumpan är ju supergullig! Tack Kristin för en fin affär!
Lilla L kommer bli bedårande i den! Åh, det finns så mycket fint att köpa till småbebisar, jag blir nästan sjuk när jag går in i en butik eller kollar en webshop med barnkläder.
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0