Fudge brownies
125 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
chokladtryffel
1,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
0,5 tsk smör
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan socker, salt, kakao, vaniljsocker och ägg medan du rör om. Sist blandar du i mjölet och rör tills det blir en slät smet. Häll smeten i en form som är ca 18*25 cm (smöra och bröa alt använd bakplåtspapper). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, 175 grader.
Chokladtryffeln gör du genom att koka upp grädden. Stäng av plattan och stoppa i chokladen och smöret som får smälta på eftervärmen medan du rör om. Häll sedan över allt i en skål som du stoppar i kylskåpet så att tryffeln får tjockna. Rör om emellanåt och var observant på att tryffeln inte stelnar.
När tryffeln har tjocknat kan du breda ut den över kakan och skär sedan kakan i rutor i valfri storlek.
Vid servering kan du strö lite flingsalt över kakorna för en spännande smakkombination.
Hihi, det ser ut som om även små lockas av dem. :)
Farligt gott ;)
För dom där såg ju inte aaaaaalls goda ut ;)
mmmm, vattnas i munnen på mig nu. Du är så duktig som bakar och grejar, vill också kunna sådant. Kram