Yoghurtbröd
Här kommer ett gott bröd att baka!
Du behöver:
2 dl turkisk yoghurt
25 gr jäst
1,5 dl vatten
1,5 tsk salt
8 dl rågsikt
1 ägg
margarin
25 gr jäst
1,5 dl vatten
1,5 tsk salt
8 dl rågsikt
1 ägg
margarin
Smula ner jästen i en degbunke och lös upp i fingervarmt vatten. Tillsätt rumsvarm yoghurt, salt och rågsikt. Arbeta ihop degen och forma den till ett limpa på smord bakplåt. Ställ brödet på jäsning i 45 min på ett varmt ställe täckt med duk.
Pensla brödet med ägget och grädda sedan i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 min. Låt det sedan svalna på ett galler.
Originalreceptet hittar du här.
Kommentarer
Postat av: Åsa
Jag ska försöka göra i indiskt bröd. Naanbröd i helgen, återkommer senare med resultat :)
Elin sov dåligt till dess hon var runt fem, då först blev det hela nätter.
Vi samsov till dess hon skulle fylla sju...
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma och lärare ★
Ser gott ut :)
Postat av: anna
ser jätte gott ut
Postat av: Decdia
Det ser jättegott ut! Har testat fil i bröd men inte yoghurt.
Postat av: Elin - Livat på torpet
Det där brödet måste jag testa baka!! Lät ju galet gott :)
Kram
Postat av: Maria Grahn
Det där ser jättegott ut, tack för tipset ! Ska testa till veckan om jag hinner.
Trackback