Gulp!

Vad har jag gett mig in på?! Hur ska jag greja att hålla kosten och en timmes träning varje dag i 60 dagar, jag som inte ens har kunnat låta bli godis i mer än några dar i stöten? Hujedamig, sicken utmaning!

Men ingen återvändo nu som sagt. Missa inte detta, kanske kan bli underhållande. För jag tänker vara öppen och ärlig med hur det går. Jag känner mig iallafall peppad och taggad, nu kör jag!
 
 
 
 
 

Förberedelser pågår

Har stora förberedelsedagen idag! För imorgon smäller det, då kör jag hårt i 60 dagar och nu är det ingen återvändo! Så idag har jag varit och handlat olika nyttigheter; broccoli, råris och annat grönt och fiberrikt. Nu är det projekt matlådor som pågår. Först ut är det en lasagne med bla zucchini och keso, ska bli spännande smaka den sen!
 

Det tar sig!

Jag och sonen planterade basilika och oregano för några dar sedan. Trodde ett tag att det inte skulle bli något då jag hade kollat fel på fröpåsarna och täckt dem med 2 cm jord istället för 0,2 cm... Behöver jag tillägga att jag INTE har gröna fingrar? Men idag såg jag att basilikan har börjat spira, helt fantastiskt!
 
 

Baksidefix

Har man hus/radhus är det inte bara en framsida att tänka på. Många gånger finns en baksida att sköta med, så nu har sambon tagit sig an baksidan av vårt hus. Det är ingen större tomt att prata om där, men det går att ha en liten uteplats. När vi flyttade in fanns där nästan ingenting. Grus, gräs och en trätrall och det såg bara supertrist ut. Nu ska det bli andra bullar! Det skottas sten och sand och sten efter sten hamnar på plats. Kommer nog bli jättebra när det är klart!
 
 
 
 
 
 

Italienska köttbullar i god tomatsås

Jag har lekt Paolo Roberto och testat hans italienska köttbullar. De blev inte så dumma alls! Fast nästa gång ska jag ösa på mer med salt och kryddor då köttbullarna i sig blev lite bleka. Såsen däremot var jättegod!
 
Du behöver
 
Tomatsås
400 gr krossade tomater
400 gr passerade tomater
1 dl rött vin
 2-3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
socker
salt
basilika
 
Köttbullar
400 gr köttfärs
ca 2 dl smulat bröd
1,5 msk vatten
2 ägg
1 dl riven parmesanost
finhackad persilja
1 msk olivolja
salt
peppar
 
Tomatsås: Skär löken i stora klyftor och krossa vitlöksklyftan lätt. Fräs sedan på dessa i kastrull med olivolja i några minuter. Tillsätt tomater, vin, en nypa socker och salt. Låt sedan det hela puttra medan du förbereder köttbullarna.
 
Köttbullar: Blanda brödsmulor och vatten i en bunke, tillsätt sedan köttfärs, ägg, parmesanost, persilja, olivolja samt salt och peppar. Rör ihop väl och forma sedan till köttbullar i valfri storlek (gärna modell större för den italienska känslan!). Stek dem lätt så de får fin stekyta. Om man inte vill ha lök och vitlök i tomatsåsen kan man plocka upp dem, själv lät jag en del ligga kvar. Men lägg sedan köttbullarna tillsammans med finskuren basilika i såsen och låt det puttra i ca 5 minuter.
 
 Servera med pasta och riv lite parmesanost över.
 
 
 
 
 

Utveckling pågår

Första året med ett barn är verkligen häftigt, det händer nånting hela tiden! Nu har lillan lärt sig hur man drar sig upp till stående i sängen och självklart ville storebror föreviga händelsen. Mina gullebarn <3
 
 

World of Shape

Ni som har hängt hos mig ett tag vet att jag med jämna mellanrum tjatar om mina gravidkilon som vägrar försvinna. Eller, jag har nog alltid haft några extra "trivselkilon" som jag aldrig orkat/lyckats bli av med, men sen jag fick lillan för snart 8 månader sedan har jag på tok för mycket extravikt på min kropp som gör att jag inte längre kan ha mina kläder och inte heller trivs jag med mig själv. Dessutom skulle jag behöva få mer ork i största allmänhet. Idag orkar jag knappt gå uppför trappan här hemma utan att flåsa som om jag vore 79 år gammal.
 
Jag har försökt på egen hand i några månader nu att göra något åt dessa extrakilon och trots att jag undvikit godis och traskat långa promenader så händer absolut noll på vågen. Noll! Frustrerande! Jag har nu insett att jag helt enkelt inte grejar detta på egen hand.
 
Så gissa min glädje när jag fick veta att jag ska få hjälp av World of Shape! Under tiden ska jag gästblogga hos dem på deras nya bloggportal My World of Shape! Det kommer bli tufft, jag är inställd på det. Men sambon supportar mig och med lite vilja och jävlaranamma kommer jag greja detta!

1 maj börjar jag och sen är det ingen återvändo! Mer info kommer, själv undrar jag vad jag gett mig in på. Det känns läskigt, men samtidigt toppen! Är verkligen nyfiken på slutresultatet! Om två månader vet vi...
 
 
 
Nu ska det bli fason på den här kroppen!

Big news! Men ni får bara ett A....

Jag lever igen, så skönt. Vet inte vad jag fick för feberanfall häromdagen, men ingen annan i familjen verkar ha drabbats iallafall. Tack och lov!
 
Fick veta något jättekul igår, har varit exalterad sen dess!! Samtidigt känns det lite pirrigt, nervöst och ångestfullt, vad har jag gett mig in på?

Berättar mer sen, nu måste jag förbereda inför avfärd till sonens simskola.Tjing!
 
http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/exciting-news-keep-calm.png
bild från http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk
 
 

Inför helgens grillande

Önskar er trevlig helg! Se denna film för tips inför helgens grillning!
 
 

Loppi Blogbag Vårpepp

Det är så roligt att få prova på nya produkter, jag gillar verkligen det! Så det är helt underbart att få hem en blogbag från Loppi! Denna gång med temat Vårpepp och den innehöll följande:

- Blackberrie –  LSHP Mealbar från Naturdiet. Den är berikad med 1/5 av dagsbehovet av vitaminer och mineraler. Tog den till lunch igår då jag inte orkade göra mig någon mat pga febern. Höll mig mätt hyfsat länge på den även om den är mer tänkt som ett mellanmål.

- Supernature Purely Greens Max är ett kraftfullt och avancerat supermatkomplex som är speciellt sammansatt för nordiska förhållande. Produkten innehåller supergräs, alger, grönsaksextrakter, enzymrika frukter och speciella utvalda örter.  Supergräs?! Detta ska bli intressant...! Erkänner att det ska bli lite läskigt att testa denna då jag inte alls vet vad supermatkomplex är egentligen?!

-  Sun-Kissed Bronzing Minerals från Sheer Cover. Ska bli spännande att testa denna, har hört så mycket positivt om just Sheer Cover!

- Nya Vitalinea PRO från Danone är ett gott, naturligt proteinrikt mellanmål i portionsförpackning som finns i smakerna jordgubb, blåbär och passionfrukt. Letar ständigt efter nyttiga mellanmål, förhoppningsvis kan denna bli en ny favorit!

 - Friggs Te+ Sockerbalans är ett rootboste berikat med krom som bidrar till att bibehålla kroppens normala blodsockernivåer. Jag dricker gärna te och kan det hjälpa blodsockret att hålla sig på en bra nivå är det aldrig fel!

- Bok från Herlequin; ”Min så kallade Kärlek”. Hoppas jag kan njuta av den i sommar!

- STEP BY STEP från Ekorrens Ekologiska Godis. Innehåller inga konstgjorda färg- och smakämnen  eller syntetiska sötnings- och konserveringsmedel. Inga konstigheter – bara 100% naturligt gott. Perfekt! Detta ska jag dela med sonen imorgon, vilket bra lördagsgodis!

Stort tack Loppi!!

 

Urk

Vilken djävulsk natt. Jag har frusit och svettats om vartannat. Huvudet har dunkat och törsten har varit stor. Sjukstugan fortsätter med andra ord. Idag är BÅDA barnen hemma, blir en höjdare att försöka ta hand om dem. Tur sambon bara ska jobba halvdag...
 
 
http://www.mmsports.se/images/D/McNeil_Ipren_400g.jpg
bild från mmmsports.se

Inställt

Härmed är dagens och morgondagens alla härliga promenader inställda.
 
Ska erkänna att det är lite jobbigt ta hand om en liten med närmare 39 i feber...
 
Återkommer när jag piggnat på mig, hej!
 

Man ska ha husvagn..!

Under min promenad igår såg jag denna ommålade husvagn. Bu eller bä?
 

Dagens pw

Jag älskar att bo så nära en liten sjö som jag gör! Det är helt underbart att promenera längs den! Idag gick jag längs den hela vägen till mina föräldrar, solen sken och fåglarna kvittrade. Ljuvligt!
 
 
 

Petterssons korv

Både jag och sambon gillar att testa nya saker, gärna när det handlar om mat. Så häromdagen kom han hem med några korvar från Petterssons Charkuteri. De hette Brazil, Copacabana och Samba. Då jag älskar Brasilien så hoppade jag högt av glädje när jag såg dessa.
 
Vi har lagt dessa på grillen och de var inte dumma alls. Eller, Copacabana har jag inte provat då sambon åt upp dem själv i en rasande fart, ett gott betyg med andra ord! Brazil var helt ok, men lite blek i smaken med tanke på namnet. Samba var desto godare, med en god smak som nog tilltalar de flesta.
 
Så var inte rädd att testa dessa på grillen i sommar! Detta är dock ett mindre norrländskt företag, så jag är rädd att de bara finns i Norr- och Västerbotten än så länge. Men håll utkik!
 
 
 

Jalapenoyoghurt

Just nu pågår en chipskamp mellan tre kända kockar; Tommy Myllymäki, Christian Hellberg och Tom Sjöstedt. De har alla varit utsedda till Årets Kock och nu fightas de om att få sin smak i OLWs ordninarie sortiment. Så under påskhelgen passade jag på att lätta på "tyglarna" och provade Myllymäkis chips med jalapenoyoghurtsmak.
 
De var inte dumma alls, väldigt smakrika och goda! Skulle lätt köpa dem igen om det inte var för att jag helst ska undvika chips och godis. Men jag är nyfiken på de andra kockarnas chips, får se om jag får tillfälle att testa dem.
 

Som jag har längtat!

Äntligen har jag fått ta fram min kära gamla Kärscher! Swisch, så var alla fönster rena. I love it! Har rekommenderat den här maskinen förut och jag gör det igen. Spring och köp, du lär inte ångra dig!

Har även hunnit byta jord på mina blommor och bakat bröd. Produktiv dag, nu tar jag ledigt resten av dagen och låter karln fixa middagen. Det blir grillat idag igen då vi har riktigt fint väder. Ljuvligt!
 
 

Dags att deklarera

Ingen har väl missat att det snart är dags att lämna in deklarationen?! Jag är nästan klar med min, men det har varit svettigt. Brukar i vanliga fall låta en revisor göra jobbet, men bestämde i år att göra det på egen hand för att slippa betala revisorn tusentals kronor. Erkänner att jag haft huvudvärk några gånger, balansräkningar är inte vad jag gör varje dag.
 
Men snart så är det klart, snart! Tror jag pausar och bakar lite bröd först bara.
 
Har du deklarerat?
 

77

Idag fyller min far 77 år. Ett stort hurra för honom! Är glad och tacksam för varje ny födelsedag jag får fira honom, har insett att inget varar för evigt.
 
 

Mamma-son-dag

Igår for jag till IKSU och badade med sonen. Är så härligt att kunna ha lite tid för honom, då det bara är han och jag. Annars är det mest hans lillasyster som pockar på uppmärksamhet. Att vi var ensamma där gjorde inte saken sämre! Så medan han flöt runt i en livboj passade jag på att beta av några längder i bassängen, hur skönt som helst! Avslutade det hela med en stund i bubbelpoolen, kändes verkligen lyxigt avkopplande!
 

Årets premiär!

Igår vaknade vi till grått och tråkigt väder, men det tog sig under dagen så sambon körde igång grillen för första gången i år. Tjihooo! Vi grillade kyckling, korv och paprika. Mmmm, grillad paprika är ju så gott! Men bland det bästa jag vet att ha på grillen är lax. Det är svårslaget! Fast jag gillar nog det mesta som kan grillas...
 
Vad är din favorit på grillen?
 

Öppet vatten

Gick förbi sjön jag bor bredvid i för någon dag sedan och fick ett fint vårtecken - det är nu öppet vatten! Åh, så härligt! Nu känns det verkligen att sommaren är på g! Visst, en del is ligger kvar, men det kommer att försvinna hyfsat snabbt.
 
 

Nybakat

Nybakat bröd med smör och ost - mmmm!
 
 

Glad påsk!

Vill önska er alla en riktigt härlig påskhelg!!
 
 
 
bild från lolpix.com
 
 
 

Nytt i sminklådan

Jag blir alltid lika glad när jag vinner något! Fick hem detta igår. Perfekt! Ska bli skönt att slänga min gamla mascara som jag inte använt sen augusti! Vad är egentligen hållbarheten på en mascara? Brukar tycka de känns rätt ofräscha efter 2-3 månader...
 

VIP-paket från Reddville

Fick hem ett paket för några dagar sedan som innehöll Reddvilles vip-utskick innehållandes tamponger och produkter från Modifast. Modifast erbjuder kost- och måltidsersättningsprodukter för den som vill kontrollera sin vikt. Jag har personligen aldrig använt sådana produkter tidigare, men ska testa dessa och se om det kan vara något för mig. Har ju 7 väldigt envisa gravidkilon som vägrar försvinna och så länge de sitter kvar får jag inte på mig mina kläder!
 
Fram till 28 april så kan du få testa 8 portioner av deras chokladpudding för endast 79 kr (ord pris 109 kr). Dessa köper du på Modifast hemsida och ange kampanjkoden APRIL2014 så drar de av rabatten.
 
Ska som sagt testa denna chokladpudding och de två bars som följde med i utskicket, jag återkommer senare om det!
 
 
 
 
 
 
 

Latest news!

Senaste nytt - hon kryper!
 
Då har lilla gullungen kommit på hur man rör sig framåt och numera är ingenting sig likt i det gula radhuset!
 
Modern i huset uppges vara mycket stolt.
 

Morgongympa

Lillan är en riktig gymnast. Vig som tusan och stark som en tiger! Är en riktig utmaning att försöka hänga med i hennes rörelser!
 
God morgon på er!
 
En bild från igår, upp på tå, hej och hå!

Hemmabryggare

Sambon har tagit sig an ett litet projekt, han ska prova att brygga egen öl! Så förra helgen drog han igång med sitt pyssel och nu ska det stå och jäsa till på lördag. Är riktigt spännande! Får väl se om det smakar ok, han har inte höga förväntningar då det är första gången han gör det. Vi får väl se!
 
 
 
 

Dags att pynta

Påsken närmar sig med stormsteg och det är väl dags att försöka med nåt slags pynt för sonens skull. Själv har jag aldrig varit nån större påskpyntare, så för mig personligen kan det kvitta. Men vad gör man inte för de små? Så igår fick han sätta fast rosa och gula fjädrar på vår buske som omgärdar tomten. Blev riktigt käckt!
 
 

Monster House

Igår hade vi barnens ena kusin på besök större delen av dagen. Superkul, särskilt med tanke på att han och sonen är riktigt bra vänner och de leker verkligen fint ihop. Så efter att de hade bakat chokladbollar, tvättat sina cyklat och härjat ute rätt länge tänkte jag att de skulle få varva ner med en bra film.
 
Så jag körde igång Viaplay och gick in bland barnfilmerna. Då såg jag en ny film som jag inte hade sett där förut, Monster House. Det lät ju sådär med den titeln, men det stod att det var en komedi och var under kategorin barnfilmer så vi körde igång den.
 
Men jösses! Filmen börjar med att kvarterets sura gamla gubbe får ett utbrott, faller ihop och dör. På huvudpersonen! Sen får huset eget liv och börjar ringa (!) nattetid till pojken som har huvudrollen i filmen.
 
Den var riktigt läskig, till och med jag blev rädd! Eller, JAG tyckte att den var läskig, barnen sa att filmen var "häftig". De fick inte se klart filmen, de är trots allt bara 6 år gamla. Men jag kan inte förstå hur den kunde kategoriseras som komedi? Jag tycker den var klart olämplig som barnfilm. Så tänker du låta ditt barn se denna film kan jag rekommendera att du sitter med och tittar.
 
Har du sett den här filmen? Vad tyckte du?
 
http://i.viaplay.com/pdl/Images/BoxArt/Swedish/002/00234/V23455_monsterhousehd_6hlgb9adnwlmeglq.jpg?width=186&height=260
 
bild från viaplay.se

Good morning sunshine!

Måndag och vi vet ju alla vad det innebär. En ny vecka och nya möjligheter! Själv tappade jag greppet i helgen och frossade i både glass och chokladbollar. Idag kör jag på igen med de mer nyttiga varianterna, tex äpple och banan.
 
Hoppas solen visar sig för oss alla idag!
 
 
 
Havregrynsgröt:
1 dl havregryn
2,5 dl vatten
ev lite salt
 
Koka ihop i 2-3 minuter under omrörning - toppa med färsk frukt - njut!

Lera

Om jag säger att det är lerigt i äventyrslekparken som vi bor granne med, så överdriver jag inte för fem öre. Skönt ha egen tvättmaskin sådana här gånger!
 
Leriga barn = glada barn!
 
 

Gloss Cosmetics

Hade en sådan tur att jag fick en jättefin goodiebag från Gloss Cosmetics som finns i Utopia-gallerian här i Umeå! Den innehöll många fina saker och nu känner jag att jag kan ta mig upp från sunkiga-föräldralediga-mamman-träsket! Det tackar jag för!
 
Jag vill tipsa om butiken för er som bor i Umeå med omnejd. De säljer kosmetika och skönhetsprodukter, men även jättefina tvålar! De är helt perfekta att ge bort i present om någon fyller år eller om man vill ha med sig en present till värdinnan vid någon middagsbjudning till exempel. Hur bra som helst!
 
 
 

Internationella lakritsdagen

Det kom till min kännedom att det är internationella lakritdsdagen idag. Vilken trevlig dag för en lakritsälskare som mig! Mmm, saltlakrits, finns det något godare? Men jag säger pass på det idag då jag undviker godis så gott det går.
 
Gillar du lakrits och vilken lakrits gillar du isåfall? Sötlakrits? Saltlakrits?
 
http://migrated.ifokus.se/uploads/100/100b122e99f2247c79954f7f5476bc28/lakrits-1202038957-1860998.jpg
 
bild från allergier.ifokus.se

Nu är det våååår!

Häromdagen såg jag det bästa vårtecknet av alla, sopbilen! Wiho! Det blir så fint och härligt när allt grus har försvunnit och man får inte en hel sandlåda innanför dörren hela tiden.
 
 
 
 

7 månader

Jösses, vad tiden går fort. Idag blir min lilla tjej 7 månader! Hon är en glad liten sötis som verkar rätt förnöjsam med tillvaron. Men visst, även hon har sina stunder... Hon har blivit riktigt duktig på att sätta sig upp på egen hand och förflyttar sig blixtsnabbt, fortfarande baklänges, men det är bara en tidsfråga innan hon tar sig framåt. Iförrgår såg jag att det är på g, då tog hon två små "steg" fram, men sedan dess har inget mer hänt på den fronten. Närsomhelst nu, närsomhelst... Lugnet är iallafall över sen länge för min del.
 
 

Rynkeby 50

För en vecka sedan fick jag hem produktcheckar av En Chic Mammas Bekännelser för Rynkeby 50, en nektar som innehåller 50% mindre kalorier än andra nektar. Rynkeby 50 finns i 3 varianter – Orange, Apple och Tropical. Nu har jag provat den med apelsin och den var inte dum alls! Dessutom gillar jag att det är stora förpackningar på 1,75 liter, tycker att 1-liters tar slut alldeles för fort. Fick tips om att denna ska vara god i smoothies, så det ska testas!
 
Ska bli spännande att prova även de andra produkterna, har hört att många har den tropiska som favorit. Men jag kan rekommendera den med apelsin, en fin törstsläckare!
 
Skickar ett tack till Chica Mamman än en gång för att jag fick prova på denna produkt, nu är jag hooked! :D
 
 
 
 
 

Dagens promenix

Har äntligen återupplivat mitt RunKeeper-konto! Är toppen att kunna se hur långt man har gått/sprungit och diverse annan info, sånt sporrar en latmask som mig! Idag blåser det som tusan, så vissa sträckor fick jag nästan kämpa för att komma framåt pga motvind. Jösses! Att jag fortfarande känner mig småkrasslig gjorde inte det hela enklare på något sätt.
 
Brukar du använda RunKeeper eller någon annan bra app?
 
 

Är du en blivande buzzare?

Gillar du att testa nya produkter? Då är Buzzador något för dig! Jag har själv varit med i flera år och fått vara med i roliga kampanjer från bla Falbygdens, Marabou, LÓrèal, Dove osv. Man får hem en produkt att prova på och ofta får man även så att man kan dela med sig till vänner och bekanta, det handlar om marknadsföring helt enkelt. Efter att man provat produkten ska man rapportera in vad man tyckte om den, något som inte tar lång tid att genomföra.
 
Just nu söker de de följande målgrupper:

-kattägare
-matintresserade
-tonåringar 15-18 år
-skönhetsintresserade
-pedanter
-personer över 30 år med värk i kroppen
-bloggare
-mammor
 
Registrera dig kan du göra här. Lycka till!
 
 
Buzzador

Döda gubbar?

Näe, jag kunde inte hålla mig. Det blev en promenad ändå. Går ju inte att sitta inne när det är vackraste vädret på länge! Lillan bäddade jag ner så hon låg varmt och skönt och själv drog jag på mig vinterjackan. Perfekt! Var bara Winnerbäcks låt "Solen i ögonen" som fattades!
 
Lämnade lillan sovandes på altanen och avnjöt sedan lite turkisk yoghurt med jordgubbar. Nu längtar jag verkligen tills jag får skörda mina egna gubbar! Frågan är bara om jag dödade plantorna i höstas när jag försökte rensa upp lite. Får se om jag vågar ta kort på dem och visar er, kanske nån av er är haj på sånt och kan tala om ifall de är döda eller ej?
 

En ofrivillig lögn

Jag ska bekänna en sak... Damdidam...*trumvirvel* Jag använder mig ibland av tidsinställda blogginlägg. Inlägget som publicerades imorse skrev jag i ärlighetens namn igårkväll. För mig som inte alltid har så mycket tid att sitta vid datorn om dagarna tycker det är smidigt att kunna förinställa en del inlägg, tex recept som jag lägger ut. Nackdelen med tidsinställda blogginlägg är att det inte alltlid blir så korrekt och riktigt.
 
Så inlägget som kom upp imorse stämmer inte riktigt. För den här dagen känns varken magisk eller ljuv. Jag, sambon och lillan vaknade snoriga och jag har lite ont i halsen. Förbaskat. Solen skiner och himlen är blå, men jag håller mig inne för både min och lillans skull. Typiskt. Eller, ja, för andra här i stan är det ju en ljuvlig dag med tanke på vädret. För min del får dagen gärna ta slut så jag kan gå och lägga mig.
 
Kjell och jag har ont i halsen
bild från adlibris.se

Ljuva onsdag!

God morgon på er! Idag är det en ny dag och därmed nya möjligheter! Jag undrar vad denna magiska onsdag ska bjuda på?!

Vad händer hos dig idag?


Plankstek

Det är inte så avancerat att göra plankstek så länge du har planksteksbrädor.
 
 Du behöver
 
valfritt nötkött (tex ryggbiff eller entrecote)
potatismos (helst hemmagjord sådan!)
bearnaisesås
sparris
bacon
tomat
 
Banka ut köttet så det blir jämntjocket och torka sedan av det. Salta och peppra. Stek sedan köttet ca 2 minuter på varje sida, det ska inte genomstekas. Spritsa ut potatismoset, en del väljer att ha potatismos runt hela plankan, andra inte. Lägg dit köttet, en tomathalva, sparris som du lindat in i bacon och skjuts in i ugnen! 225 grader blir bra och håll koll, när potatismoset fått färg är maten redo att ätas tillsammans med lite bearnaisesås!
 
Man kan lägga precis vad man vill på plankan. Senast sambon gjorde denna rätt förkokade han morötter som han sedan skar upp och lade på plankan, blev riktigt gott! Glöm inte att kolla hur just dina plankor ska skötas, så de inte spricker!
 
 
 

Sjunkna bär

Försöker alltid göra något vettigt till mellanmål så att sonen ska äta ordentligt. Oftast blir det smoothies då det är lite av hans favoritmellanmål. Att det är enkelt och går fort att göra skadar inte heller.
 
Så, igår blev det vår lilla klassiker med vaniljyoghurt, banan och kakao. Försökte dekorera lite fint med jordgubbar, men det blev inte så käckt direkt. Men gott iallafall. Nu längtar jag till sommarens färska jordgubbar, förhoppningsvis får jag några egna här ute på tomten. Misstänker dock att plantorna har dött under vintern, de ser inte alls så roliga ut just nu.
 
Erkänner att jag inte har några gröna fingrar, jag har mycket att lära.
 
 

Telefonförbud upprör

Kikade nyss på de lokala nyheterna på tv. Ett inslag handlade om en skola här i Umeå som från och med idag förbjuder påslagna mobiler under lektionstid. Detta för att eleverna ska få arbetsro och inte ska distraheras av sina telefoner.
 
En ung tjej blev intervjuad om vad hon tyckte om det hela.
"Jag ska byta skola! Jag har hela mitt liv i telefonen och nu tar de ifrån mig den!"
 
Allvarligt?! Kan man inte ha sin telefon avstängd i 40 minuter medan man har lektion och ska koncentrera sig på vad läraren har att säga utan att det ska kännas så jobbigt att man vill byta skola? Men visst, byt skola. Fokusera på mobilen och inte på läraren. Det blir jättebra. Verkligen jättebra.
 
Min personliga åsikt är att alla skolor borde ha mobilförbud under lektionerna! Varför ska man sitta och lattja på instagram/facebook/annat när man har lektion? Inte undra på att svenska skolan presterar sämre och sämre i jämförelse med andra länder. Dessutom borde man återinföra betyg i ordning. Som jag förstått det så kan det vara high chaparall i skolan nuförtiden.
 
Som parantes kan jag nämna att jag intervjuade många ungdomar när jag arbetade med rekrytering. En del av dem satt och grejade med sin mobil under intervjun. Jag ljuger inte, de skickade/läste sms under en anställningsintervju! Tror ni jag erbjöd någon utav dessa jobb efteråt?
 
 
http://www.skyltar.se/wp-content/uploads/telefonf%C3%B6rbud-150x141.png
bild från skyltar.se
 
 
 
 
 

Separationsångest?!

Måste väl säga att jag är nöjd med min helg överlag! 3 timmars promenad, ett träningspass, inget godisätande och det bästa av allt..EGENTID! Det var första gången jag var ifrån lillan och fick umgås lite på tu man hand med sonen. Härligt! Nu har jag slutat amma, så då går det lite lättare för sambon att sköta lillan under längre stunder. Erkänner att jag kanska var lite nojig och undrade hur det gick här hemma, kanske man kan kalla det separationsångest?
 
Men jag hade oroat mig i onödan, allt hade gått bra. Så nu blir det träning på IKSU varje lördag här framöver, wiho!
 
Sambon är nöjd över sina plankskivor, så det blev planka även den här helgen och jag fick mig ett glas rött till det. Kände dock efteråt att det glaset hade jag kunnat stå över. Det tar ju ett tag att träna bort ett glas rödvin...
 
 

Vad jag har saknat detta!

Nu har jag inte bakat på länge och idag slog bakabstinensen till! Det fick bli ett stjärnbröd med nutella. Yum! Fast jag har bara ätit en liten bit, måste ju tänka på mitt slutmål! Men fick viss tillfredsställelse bara av att baka, åh, i love it!
 
Annars är det full rulle här, berättar mer imorgon! Nu måste jag kila vidare, tjipp tjipp!
 
Edit: Nu finns receptet upplagt, du kommer till det genom att klicka på bilden nedan.
 

Shopping at H&M

När jag var på H&M nöjde jag mig inte med sjömansklänningen som jag visade igår. Hade kunnat shoppa mig fördärvad där... Nu kunde jag behärska mig lite, men köpte även dessa superläckra hängselshorts i jeans! Blir perfekt att ha nu när det börjar bli varmt, ett par strumpbyxor och en body under så blir hon finaste bebisen i kvarteret!
 
 

Jobbigt

Överdriver inte när jag säger att mitt första träningspass på länge var asjobbigt...




Sailor

Att gå in på babyavdelningen i vilken klädbutik som helst är livsfarligt! Jag kan shoppa upp varenda öre jag har på sådana ställen, så jag får anstränga mig för att hålla hårt i plånboken. Nu besökte jag H&M häromdagen och skulle köpa en body till lillan. Slutade med att jag köpte lite mer än så. Kika bara på denna bedårande lilla sjömansklänningen! Fin, eller hur?! Den ska hon få ha när morfar fyller år lite senare i april. Han kommer bli jätteglad, han är ju en gammal sjöbjörn som har en förkärlek till hav och båtar.
 
 

Cool kille

Sådärja, helgen är här! Hoppas ni alla har några riktigt härliga dagar framför er! Själv ska jag träna imorgon, får återkomma med rapport om jag svimmade eller inte.
 
Vi avslutar väl veckan med något som får oss att skratta. Spana in det här klippet som visar vad som kan hända om man vill ge sig på en meteorolog...
 
 

Kompisar

Varje dag tänker jag på hur glad jag är över att vi flyttade. Där vi bodde tidigare fanns det knappt några barn, och de som fanns såg man nästan aldrig till. Här kryllar det av barn i olika åldrar och sonen har fått flera nya kompisar. Det är verkligen lätt för barn att få kontakt. Vi såg en ny tjej på området som verkade vara i sonens ålder, så han gick helt sonika och knackade på. "Hej, kan jag få leka med ditt barn!?" hade han sagt till flickans pappa. Det var inte svårare än så!
 
Så nu är det en del spring hos oss, vilket jag tycker är jätteroligt! Har skaffat en liten pyssellåda med muffinsformar, kartongbitar, sugrör, fina band och annat smått och gott som barnen kan få pyssla med emellanåt. Perfekt att ta fram när det blir lite väl mycket stim och stoj!
 

Solen i ögonen

Känns som tiden inte riktigt räcker till längre till att göra det jag vill. Lillan vill inte sova så mycket dagtid och när hon är vaken vill hon helst bli buren sen några dagar tillbaka. Försöker ta mig ut på minst en promenad per dag och då somnar hon såklart i vagnen och så fort vi kommer hem vaknar hon. Ah well. Det kommer andra tider, jag vet.
 
Jag var nere vid sjön imorse. Isen ligger fortfarande kvar, men nu börjar det verkligen kännas som vår. Solen sken och värmde mitt ansikte även om vindarna var kalla. Så ljuvligt!
 

200 kalorier

På lördag ska jag iväg och träna för första gången sen 2012, wiho! Ser fram emot det med skräckblandad förtjustning då jag lär svimma av utmattning efter en kvart eller så. Men jag läste någonstans att under ett vanligt styrketräningspass bränner man ca 200 - 400 kalorier. Det där med kalorier säger inte mig så mycket, så nu har jag kollat upp det lite mer. Jösses...

200 kalorier motsvarar:

36 gram mörk choklad
30 st M&Ms
2 små kakor
1 dammsugare
ca 80 gram köpespizza
2 glas rödvin
6 kiwis
2 kilo (!) gurka
4 äpplen
3 ägg
2 bananer
2 glas juice
 
http://www.balorina.se/1037-1730-thickbox/vaggord-kalorier.jpgbild från balorina.se

Yoghurtsås

Svängde ihop en riktigt god sås häromdagen. Nu höftade jag ihop det hela, men ska försöka skriva ner hur jag gjorde. Men smaka gärna av under resans gång så såsen blir som du vill ha den. Såsen passar bra till kött, kyckling och lax. Jag lär göra denna många gånger i sommar när det ska grillas.


Du behöver
 
2-3 dl turkisk yoghurt
3-4 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta (pressad)
2-3 msk honung
salt
 
Rör ihop alla ingredienser, voila!
 
 
 
 

Framsteg

Att få vara hemma med lillan och få följa hennes framsteg och utveckling är helt fantastiskt! Det händer något mest hela tiden och igår hände en stor grej; hon lyckades sätta sig upp själv!!

Dock skedde detta när jag skulle natta henne, så det var lite svårt att få henne att lägga sig ner och komma till ro. Men tillslut somnade hon iallafall. Min lillsötis, jag är så stolt över henne!
 
Så här tycker hon om att bli fotad hela tiden... ;)
 
 
 
 
 

Dum sill?!

Någon som blivit lurad idag? Fast idag är ju en sådan dag man verkligen är på sin vakt och man går nog inte på vad som helst! Erkänner att jag gillar aprilskämt som är gjorda med finess. Min favorit är den som publicerades för några år sedan i min lokala tidning, Västerbottens-Kuriren och den är väl numera en klassiker som de flesta sett!
 
 
 

Min solstråle

Har haft en jättestökig natt, mina ögon blöder. Måste verkligen vänja av lillan att ha mig som napp, hon har legat som klistrad på mig och så fort hon tappat greppet har hon börjat gnöla, gny och gråta. Zzzz...
 
I vanliga fall kan sömnbrist göra mig sur och grinig på morgonen, men inte lätt vara sur när man har en solstråle vid frukostbordet!
 
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0