Halloweenjakt - tips till alla godisälskare

Har du inga direkta planer för dagen kan jag tipsa om Karamellkungens Halloweenjakt! De har gömt godis på 200 ställen runt om i landet och den som först hittar ett gömställe och säger “bus eller Karamellkungen-godis” får hela 5 kilo godis! Det enda kravet är att du är utklädd. Och att du hinner före alla andra godismonster, såklart.
 
Startskotten för tävlingen går klockan 16:00 idag och håller på fram till 20:00.
 
För att du lättare ska kunna hitta ditt närmsta Karamellkungen-hus så kommer de att släppa ledtrådar under kvällen på halloweenjakten.se. Där kan du också se vilka hus som redan hittats och lite annan info som är bra att veta.
 
Lycka till!
 
 

Idag är det dags!

Idag är det busellergodis-dags här i kvarteret. Alla barnen klär ut sig och mellan kl 18-20 går de runt och skräms. Vill man ha besök av små monster tänder man brolampan, vill man vara ifred låter man lampan vara släckt. Jag gillar att det är så uppstyrt! Skulle bli tokig om grannbarnen var här och sprang i flera dagar. Inte för att jag inte gillar ungarna, men tycker det är jobbigt när något pågår i flera dar. Jag har väl kanske blivit gammal?!
 
Sonens jämnårige kusin kommer hit och ska sova över. Jag ska följa dem runt här i kvarteret ikväll, de har båda förberett sin utstyrsel samt vad de ska samla sitt godis i. Behöver jag tala om att de är taggade till tusen?! Imorgon tar jag med dem på bio, ska bli mysigt. Har inte varit på bio sen innan lillan föddes. Lär väl somna där i biomörkret, hehe.
 
Kommer ni klä ut er idag? Önskar er en fin fredag hur ni än väljer att spendera den!
 
Jag som pirat, 2012
 

Explosion

Hittade igen några gamla bilder jag hade laddat upp på Facebook för länge sen. Jag hade ramlat över nån sida på internet där man kunde roa sig med att leka med bilder på sig själv. Minns att jag tyckte hur kul det var att trixa runt med bilderna, bland annat kunde man få sitt ansikte som reflektion i en spegel.
 
Idag är det här jättevanligt, måste finnas massor med appar för bildredigering! Det här med appar har ju verkligen exploderat! Till exempel Instagram är ju hur stor som helst! Har du någon favorit bland alla appar?
 
 

CupCard - för dig som gillar det personliga!

Det är inte ens två månader kvar till julafton och det är hög tid att börja tänka på det här med julkort. Jag vet att många som har barn och/eller husdjur gärna skickar personliga sådana med bild på sina små skatter. Är själv likadan då jag tycker det är tråkigt att köpa färdigtryckta kort med en tomte eller två på.
 
Så därför vill jag tipsa er om sidan CupCard! Där kan du enkelt utforma dina egna julkort med deras smidiga designverktyg och beställa hem precis så många kort du vill ha. Du laddar upp din egen bild, kan skriva din egen text och ändrar precis som du vill ha det.
 
Det är förresten inte bara julkort du kan beställa där, utan du kan även designa tackkort, inbjudningskort för kalas och bröllop och så vidare. Kika in där, du kommer inte bli besviken på utbudet!

Just nu har jag förmånen att få erbjuda mina läsare en rabatt på hela 15%! Ange koden CAMILLA-806D vid beställning. Koden gäller till den 14 november 2014, så passa på nu!
 

 
 

Min hemlighet senaste veckan

Jag ska berätta en liten hemlis. Ni som har hängt med ett tag vet att jag  vill bli av med mina sista gravidkilon och gärna nåt enstaka kilo till. Jag anser mig inte vara överviktig på något sätt, men jag vill må bra i min egen kropp. Jag strävar inte efter att bli pinnsmal, vill bara hitta tillbaka till den vikt där jag vet att mådde som bäst. Men jag vill inte bara gå ner i vikt, jag vill stärka kroppen genom styrketräning. Jag vill ha en stark och sund kropp så att jag mår bra och att jag orkar mer. Jag vill orka leka med mina barn utan att behöva pausa efter bara några minuter för att vila.
 
I maj/juni körde jag Beach 14 med World of Shape och fick jättebra resultat och jag mådde toppen! Jag kände hur jag fick mer muskler och jag kände mig piggare. Men när jag slutade med det föll jag tillbaka till gamla vanor och lade på mig kilon igen. Sen augusti har jag försökt köra på egen hand, men det har inte funkat. Jag har inte den karaktären, jag måste helt enkelt ha ett program av något slag att följa.
 
För 15 år sedan var jag med i Viktväktarna. På 3 månader fick jag fina resultat, gick ner 13 kilo och jag höll min nya vikt väldigt länge. Tyvärr var jag i en period i livet då det mesta gick ut på att festa och ha kul. Det innebar även en hel del snabbmat som hamburgare och pizza. Detta ledde till att tillslut hade jag förstört mitt resultat. Men VV var lätta att följa och jag mådde hela tiden bra, så därför har jag börjat hos dem igen.
 
Jag ville inte berätta detta för er förrän jag visste hur det skulle gå, skulle jag greja det? Men första veckan är avklarad, jag har knappt märkt att jag är med där! Snacka om att det funkat smidigt! Det har inte heller varit några konstigheter för maten med resten av familjen, tvärtom. Det här känns bra, det känns som jag hittat rätt väg nu!
 
Dessutom har jag insett att jag inte ska vara så hård mot mig själv. Tidigare har jag ansett en hel dag vara förstörd om jag tagit en godis eller två och "gett upp" den dagen, dvs jag har fortsatt proppa i mig. Jag måste vara mer förlåtande mot mig själv. Än sen om jag tar en chokladbit? Viktigast är att jag inte äter upp hela chokladkakan!
 
Så, för er som orkat läsa allt detta kan jag berätta att jag tappat två kilo första veckan! Säkerligen en del vätska, brukar ofta vara så när man börjar en ny kost/diet. Men ändå! Det känns jättebra!
 
 

En natt i spökhuset

Sitter och kikar lite på Anna Book, Kissie och Samir som är instängda i något spökhus sen kl 19 och de ska vara där till klockan 7 imorgonbitti. Jag avundas dem icket! Det behöver inte finnas något spöke i det där huset, men bara det att någon sagt att det är ett spökhus och jag skulle behöva vara instängd där en hel natt skulle göra mig helt kallsvettig! Minsta lilla knarr i huset skulle hålla mig sömnlös.
 
Vill du också kika på denna cirkus så kan du kolla på Aftonbladet som sänder live hela natten.
 
 

Ballerina Pepparkaka Limited Edition

Igår skrev jag om att jag är svag för att testa nya produkter gärna sådant som är limited edition. Måste erkänna att jag även är svag för nya fina/roliga förpackningar. Så gissa min glädje när jag såg att Göteborg Kex kommit ut med Ballerina Pepparkaka Limitied Edition i en fantastiskt charmig förpackning!
 
Göteborgs Kex har till och med vunnit pris för denna söta förpackning, inte illa! Läs juryns motivering så får du samtidigt en bra beskrivning av förpackningen, för den är lite speciell även på insidan!

"Göteborgs Kex har i samarbete med designbyrån Identity Works tagit fram en kampanjförpackning för Ballerina Pepparkaka som på ett lekfullt sätt lockar den nyfikne betraktaren. Pepparkaksgubben tittar fram i dörrfönstret på framsidan som gjorts öppningsbar som en dörr. Inuti välkomnas man av en vinterklädd pepparkaksgubbe på den klassiska cylinderformade Ballerinaförpackningen. Och när den plockats ur tittar man in i pepparkaksgubbens mysigt inredda hem. Med stor idé- och detaljrikedom har man byggt ett kul koncept där förpackningens konstruktion och grafiska design går hand i hand. Underbart juliga färger och en oemotståndligt söt pepparkaksgubbe kommer sannolikt att locka både liten och stor, och i många familjer göra Ballerina Pepparkaka till en ny jultradition."
 
Jag har dock inte provsmakat dessa än, men anar att de nog är farligt goda! Återkommer så fort jag unnat mig en kaka eller två!
 
 
 
 

Vik hädan!

Så typiskt, jag hade kommit igång så bra med min träning igen och då kommer en dum förkylning och slår undan benen på mig! Blir så trött, känns som det alltid blir så här. Är inte så dunderförkyld att jag hade sjukskrivit mig från jobbet om jag hade arbetat, men tillräckligt för att det ska vara jobbigt att andas om nätterna och går jag uppför trappen här hemma flåsar jag som bara den.
 
Försvinn dumma förkylning, försvinn!
 
bildkälla
 
 
 

Apotekarnes Årsmust

Både jag och sambon tycker om att prova nya saker, helst sånt i matväg. Därför är det roligt att julen närmar sig, för då kommer många företag med nyheter och smaker som är limited edition.
 
Ifjol lanserade Apotekarnes sin Årsmust, en must som smaksätts med hemliga ingredienser och som säljs i en lyxig flaska. Så nu kunde jag inte låta bli att hugga en av årets flaskor när jag var iväg och handlade lite idag. Ska överraska sambon med den och jag hoppas han inte dröjer för länge med att öppna den. Är så nyfiken på årets smak! Vill man tjuvkika finns en liten flik på baksidan som man kan öppna och kolla, men varför förstöra det roliga?!
 
Gillar du att prova nyheter som tex Apotekarnes Årsmust?
 
 

Julklappstips

Här kommer ett julklappstips till dig som känner dig pysslig och som har egna barn eller barn i din närhet som använder sig av halksockar. Panduro säljer färgen "Touch Textile Volume" från märket Pëbëo som kostar 36 kr per tub. Man kan lätt skriva eller rita på ett par strumpor då det är en bra spets på tuben och färgen är inte alltför rinnig. Sen ska det hela få torka i 6 timmar och sen måste man fixera färgen med strykjärn. Tvätta dem sen i 40 grader och de är färdiga! Jag gjorde ett par strumpor till sonen för några år sedan, och det blev riktigt bra!
 
 
 
 

Gratis kvarg från Lindahls

Här kommer ett trevligt kvällstips till dig som tränar med appen RunKeeper! Du har väl inte missat att Lindahls ger dig kvarg isåfall? Kvarg är ju toppen till mellanmål, frågar du mig så äter jag det faktiskt dagligen. Det är inte svårt att få kvarg. Du tränar, går in på sidan jag länkat nedan (klicka på bilden så kommer du dit), ansluter med RunKeeper, anger ditt mobilnummer och vips har du fått en eller flera kuponger att nyttja! Ju fler träningspass du har, desto mer kvarg!

Själv hade jag tydligen förtjänat hela 4 förpackningar god kvarg. Det tackar jag för!
 
 
 

Billiga maskeradkläder

Är du på jakt efter maskeradkläder till ett barn mellan 4 och 8 år? Isåfall kan jag tipsa om att Rusta har ett grymt bra pris på just sånt! 49 kr för en utstyrsel, wow! Så skynda dit! Även ÖB sägs ha billiga utklädningskläder.

Sonen gillar dock inte att klä ut sig (det måste han ha efter sin far!), så han vill inte ha några maskeradkläder säger han. Själv är jag tvärtom, sitter nästan och surar över att Rusta inte har maskeradkläder i min storlek!
 
 
 
 

Jädrans vintertid!

Det här med att ställa om klockan till  vintertid är aldrig nån höjdare för småbarnsföräldrar. Inte fattar ju barnen att de ska somna senare och sova längre än vad de är vana vid nu när vi ändrat tiden framåt en timme! Så just nu känns det ju sisådär med allt som har med sömn att göra, även om jag vet att om en vecka eller två så har även lillan justerat sin "klocka".
 
 
 
Apropå vintertid så hoppas jag sonen gillar att skotta lika mycket den kommande vintern som den förra!

Hjälp, jag gjorde fel!

Råkade markera alla kommentarer till inlägget om den borttagna bloggen och sedan tryckte jag på spam-knappen. De försvann och jag vet inte var jag hittar igen dem! Är de borta för gott?! Aaaah! Vad fasen, så dumt! Jag är ju bara SÅ klantig! 
 
bildkälla
 
 

Nutellastjärna, Stjärnbröd med Nutella..

EDIT: Vill hänvisa till det här blogginlägget för en bättre variant av receptet samt en bättre beskrivning  om hur man gör! 
 
 
..Stjärnnutella, Gottigottgott, ja denna godbit kan kallas lite olika. Ni vet vad man säger, kärt barn har många namn! Vilket namn du än väljer så är den jättegod! Receptet hittade jag hos Bambi och jag har kopierat det nästan rakt av. Kika gärna in hos henne, hon gör ofta smarriga saker! Dessutom har hon en bra steg-för-steg-beskrivning med bilder på det här receptet. Bakade den för första gången i våras, men insåg idag att jag glömt dela med mig av receptet. Så här kommer det!
 
Du behöver
 
9 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 äggulor (spar äggvitorna till pensling)
25 g jäst
30 g smör, rumstempererat
3/4 dl  strösocker
en nypa salt
en halv burk Nutella
 
 
Häll mjölken i en kastrull och värm den till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över den ljumma mjölken och rör om till jästen är upplöst. Häll mjöl, salt och socker i en annan skål. Rör om och tillsätt även smör och äggulor i bunke nr 2. Häll sist i mjölken och knåda ihop till en smidig deg och låt den jäsa i ca 40 minuter. Obs, degen blir inte så jätteluftig, så bli inte förskräckt om du tycker den blir hård.
 
Knåda degen lite, dela den sen i 4 lika stora delar. Kavla ut först en del och lägg på ett bakplåtspapper, lägg över en tallrik och skär ut runt om med en kniv så att du får en fin rund form på degen. Bred ut Nutella på degen, men du kan lämna kanten längst ut på degen fri från Nutella. Fortsätt sedan och kavla ut nästa del. Lägg den ovanpå den första Nutella-täckta delen och skär ut samma runda form. Bred på Nutella på även denna del. Upprepa så med nästa, men bred inte på någon Nutella på sista delen som blir den översta.
 
Dela degen först i fjärdedelar utan att skära hela vägen in i mitten. Dela sen varje fjärdedel i två lika stora delar så att du har åtta delar. Dela delarna ytterligare en gång, så att du får sexton delar Ta sen en del i varsin hand och snurra dem åt motsatta håll. Vill du ha två stjärnor i ditt bröd så snurra delarna två gånger. På bilden nedan skar jag inte delarna tillräckligt långt in mot mitten för att kunna snurra dem två gånger, så det blev bara en snurrning och därmed bara en stjärna. Platta till kanterna lite så att dom går ihop. Fortsätt sedan runt på samma sätt. Pensla sen brödet med äggvitan och grädda mitt i ugnen, 180 grader i ca 20 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 

Host, host, krax!

Hörde sonen hosta.
 
- Hur är det?
- Bra, jag fick bara en kallsup. Fast med spott.
 
Uhm. Okej.
 
Min lilla golfare

Bloggen är borttagen

Det finns massor av bra bloggar därute och några av dem har jag turen att följa! Ibland är det flera uppdateringar per dag på en blogg och ibland tas det bloggpauser på några dagar eller veckor, vilket är helt förståeligt med tanke på att man ska hinna med familj, arbete och annat. Men jag blir alltid lika paff när en blogg bara försvinner helt utan förvarning. Jag kan grunna i evigheter på vad som hände, hur mår bloggaren bakom bloggen, är allt ok?!

Nu har det hänt igen och jag hoppas det inte har hänt något, utan att bloggaren helt enkelt bara fått nog av cyberspace.
 
 
 

Har shoppat

Vet att jag skrev att jag inte skulle köpa nåt till lillan inför Halloween, men jag kunde inte låta bli. Att sitta och glo på Ebay är inget jag rekommenderar för den som inte har tänkt göra av med pengar. Finns alldeles för mycket fint där!
 
Så jo, nu har jag klickat hem en klänning till sötisen ändå. Men den är inte så maskeradbetonad, så hon kommer kunna ha den även vid andra tillfällen. Så därför blev det här köpet mycket motiverat! ;) Den kommer nog bli lätt att sälja sen på Tradera om inte annat.
 
 
 
 
 
 

Gnöl och gnäll

Lillan behagade vakna vid 3 imorse. Eller ska jag säga inatt? Sen ville hon INTE somna om trots att hon fick välling. Bara att masa sig upp med andra ord, stånk och stön! Ringarna under mina ögon har nog aldrig varit mörkare... Dessutom har det blåst full storm hela natten, så det har känts som att huset ska blåsa omkull ibland. Sömnbristen är med andra ord total!
 
Det regnar just nu och jag är inte alls upplagd för den här dagen. Insåg precis att kylskåpet är tomt och sambon hinner inte handla efter jobbet. Han ska ut med kollegorna på en tidig middag då de ska fira nån lyckad leverans. Så jag måste alltså iväg för att handla i ovädret. Jippie.
 
Men barnen är pigga och glada iallafall. Fattar dock inte hur lillan kan vara det, men det är bara att gilla läget.
 
Vad händer det för roliga saker hos er idag? Liva gärna upp min dag med alla skojigheter ni ska göra!!:D
 
 

Gott mellanmål

Jag har en ny smoothie-favorit! Den har funnits länge på marknaden, men av nån anledning har jag inte testat den förrän nu. Men det är en smoothie från Froosh med smak av ananas, banan och kokos. Så god! Perfekt som ett snabbt mellanmål! Dessutom är ju flaskan väldans snygg, så den kan man spara och återanvända genom att fylla den med hemmagjord smoothie eller annat.
 
Froosh har även andra goda smaker, prova gärna om du inte redan gjort det. De kostar kring tjugolappen, lite beroende på var du köper dem.
 
Betyg: 4 frukter av 5 möjliga
 
 
 
 
 

Den här killen har tröttnat på originalversionen!

Här kommer ett litet klipp till alla er föräldrar där ute som har eller har haft småbarn hemma och som gillar hårdrock. Enjoy!
 
 
 
Erkänner att jag hjärntvättas just nu med några av dessa sånger... Kan komma på mig själv att sjunga "...runt, runt, runt...hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt.." även när jag är helt själv.

Smarta fuskare

Det finns otaliga filmer som handlar om människor som försöker tömma kasinon på pengar på olika sätt. Bland annat har vi Ocean Eleven-filmerna där de helt enkelt rånar olika kasino. Sedan har vi de som försöker lura systemet genom olika slags fusk, tex genom korträkning.
 
Dessa fuskare finns även utanför vita duken och de verkar vara riktigt sluga. Men gissa om jag häpnade när jag hörde talas om Stephano Ampollini, en italienare som lyckades lura till sig stora pengar genom att använda kort märkta med en speciell vätska som blev synlig genom de infrarödkänsliga kontaktlinser han hade på sig. Va?! Snacka om avancerat! Låter ju som nåt man skulle kunna se i en Bond-film!
 
Nu gör världens kasinon vad de kan för att motarbeta dessa fuskare, de vill såklart inte att folk ska vinna pengar genom fusk. Till exempel har kasinon i bland annat Las Vegas börjat anställa folk vars enda uppgift är att försöka fuska så att de på så sätt ska hitta brister i säkerhetssystemen.
 
Frågan är hur alla smartphones och andra tekniska prylar (tex googleglasögon) kommer att underlätta för de som vill fuska? Jag tror inget kasino kan slappna av, för folk är verkligen uppfinningsrika. Se bara på Stephano Ampollini! Detta är en ständig kamp, fuskare vs kasinot.

Vill du läsa mer så finns en intressant artikel på den här länken!
 
 
 
 

Lakrits- och citronmuffins

Det var muffins som vi gjorde igår med smak av citron och lakrits. Jag utgick från ett av de muffinsrecept jag använder mig av och modifierade det lite. Resultatet blev jättebra med mycket lakritssmak!

Du behöver
(9 stora muffins)
 
100 gr smält smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rivet skal från en citron
pressad saft från en citron
ca 15 st turkisk peppar
 
Vispa ägg och socker så det blir poröst. Lägg sedan till alla ingredienserna utom lakritsen och rör ihop ordentligt. Bli inte förskräckt om du tycker att det blir en "trög"/hård smet, det är helt i sin ordning. Krossa lakritsen (den ska ej pulviriseras) och blanda ner i smeten. Klicka ut smeten i formar och grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 13-15 minuter.
 
 

Dagens kloka...

 

Citron + Lakrits = ?

Igår bakade vi här hemma. Idag är det Öppet Hus på skolan och de som vill får bidra med fika eller saker till loppisen som ska äga rum där. Så jag och sonen bestämde oss för att bidra med något gott. Än en gång fick han bestämma vad vi skulle baka, så det var bara att köra på det. Tycker det är roligt när han kommer med egna idéer även om det är jag i slutänden som får ihop själva receptet.
 
Det vi gjorde blev SÅ gott! Receptet kommer lite senare, så stay tuned!
 
 

Snöfall och glädjerop

Idag snöade det på morgonen. Kan inte påstå att det vräkte ner snö, men lite vitt blev det allt på taken. Behöver jag säga att sonen gillade det? Han gick med ansiktet mot himlen hela vägen till skolan; "Mamma, nu fick jag en snöflinga på näsan!"

Väl framme vid skolan hörde jag hur alla barnen skrattade och tjoade, de var så glada över att det kom snö! Ingen ville gå in, så flera av dem stod kvar ute på gården medan alla föräldrar suckade och såg stressade ut. Just då kände jag att det var underbart att inte behöva skynda vidare till jobbet, jag kunde stå där och låta T njuta av snöflingorna som föll! Tillslut ringde skolklockan och barnen masade sig besvikna in i kapprummet.
 
Efter dessa glädjescener med barnen gick jag en promenad. Trots att det var kallt och blåsigt var jag alldeles varm i hjärtat!
 
En av de första gångerna sonen bekantade sig med snö...
 
 

Innehåll Aladdin Specialutgåva

Kunde inte hålla mig! Har nu köpt en Aladdin-ask, specialutgåvan. Frågan är hur länge jag kan hålla mig ifrån att öppna den? Ska bli så gott att smaka pralinerna däri! Mest ser jag fram emot att testa de från 30-talet.
 
Vilken smak vill du helst smaka?
 
Innehåll i Aladdin Specialutgåva med 9 utvalda favoriter i ljus och mörk choklad:
 
1939 - Orange
1939 - Jordgubbscréme
1940 - Marsipan
1950 - Curacao Créme
1960 - Trofénougat
1970 - Tosca
2000 - Höstnougat
2010 - Vanillatryffel
2010 - Chokladmedaljong
 
 

En inspirationskasse

Jag hade en sån tur häromdagen att jag vann i en gissningstävling! Man skulle gissa hur många matkassar en lokal ICA-butik hade sålt under ett år och jag gissade på 3470. Rätt svar var 3465! Snacka om bra gissat! Jag som annars brukar gissa heeeelt åt skogen!

Ni förstår nog vad jag vann?! Just det, en matkasse! Wiho! Kanon att spara in lite matpengar och kanon för att både jag och sambon har noll inspiration och lust till matlagning just nu. Jag får välja fritt bland deras matkassar och jag har valt just matkassen Inspiration, kanske kan den ge oss en liten spark därbak.
 
Har inte testat ICs matkasse innan, så det ska bli spännande. Kör ni med matkasse hemma och vilken har ni isåfall?
 
 

Aladdin 75 år

I år fyller den populära Aladdin-asken från Marabou hela 75 år, wiho! Därför ges det i år ut en specialutgåva och hugg en om du ser dem i butik, för de ges ut i begränsad upplaga!
 
Jag vet iallafall att jag ska njuta av en sådan här chokladask. Det ska bli spännande att se vad som finns där i, men jag är övertygad om att det är något gott, mmmmm!
 
 

Deppig morgon

Vi rivstarar veckan med allas vår fantastiska Johnny Depp! Han är en av mina favoritskådisar, Jag springer gärna till biografen när han samarbetar med Tim Burton eller agerar som Kapten Jack Sparrow. Men visst, det finns fler bra skådisar. Gary Oldman, Judy Denche osv.
 
Vem är din favoritskådespelare?
 
 
 

Lyx!

Sambon tog med sig lillan när de drog iväg på sonens innebandyträning. Så jag kunde i lugn och ro packa min tränignsväska och cykla till gymmet, yeey! Har dessutom hunnit städa undan lite och de har fortfarande inte kommit hem! Så nu ska jag ta mig en lååång härlig dusch och bara njuta av lugnet!

Detta är lyx i min tillvaro! För sju år sedan tog jag sån här egentid för givet...
 
 
 
bildkälla
 

Tankeflykt

Lillan väckte mig vid 0430-tiden idag. Becksvart ute, kallt och regnet öser ner. Åh, nu vill jag bara packa väskan och åka iväg till nåt varmt ställe! Vännerna i Brasilien har kring 30 grader just nu, vilken dröm få hänga där i några dagar!
 
Var drömmer du dig helst iväg?
 
 
bild från min vän marcos
 

Värdefull dag

Jag är just nu ett stort fan av lördagar! Det har jag väl iochförsig alltid varit, det finns många anledningar till att gilla lördagar! Men just nu är de väldigt speciella för mig. För på lördagar får jag kvalitetstid med sonen! Sen lillan föddes har jag inte riktigt haft den tiden att vara med honom som jag önskar att jag hade haft. Tyvärr har han fått stå åt sidan en hel del, det är tex svårt spela monopol med honom när lillasyster kräver sin uppmärksamhet.
 
Nu är det så att på lördagar har han simskola och det är jag som följer honom dit. Efter badet brukar vi passa på att ta en fika i kafeterian, eller ja, fika och fika. Han får nötter och jag käkar keso eller banan. Men då hinner vi sitta i lugn och ro och prata om veckan som har varit och det är så roligt att få höra vad som pågår i hans lilla söta huvud.
 
Sedan brukar vi ta en promenad till närmsta köpcentrum och handla något gott inför kvällens mys. De senaste helgerna har vi sett Fångarna på Fortet tillsammans och ätit något smarrigt, det kan vara lite lördagsgodis eller grönsaker med dipp. Så mysigt och så värdefullt! Jag sparar våra fina stunder ihop i modershjärtat!
 
 
Duktiga T hjälpte mig med ogräset när vi flyttade till radhuset ifjol.
 

Har du ett åkpåsebarn?!

Har insett att lillan måste ha en åkpåse, annars blir det kallt för henne då  hon kommer sova ute en hel del i vinter. Så jag har kollat runt lite och oj, det finns hur många åkpåsar som helst att välja mellan. En del är dessutom riktigt dyra...
 
Så jag måste höra med er som har småbarn därhemma, vilken åkpåse har ni och är ni nöjd med den?

bildkälla
 

Halloween-kläder

Sitter och tittar på halloweenutstyrslar för småbarn på Ebay. Ååh, så mycket gulligt, fint och roligt det finns! Tänker dock inte lägga pengar på något därifrån i år då lillan kanske kommer ha på sig plagget nån timme och sen har hon hunnit växa ur det innan det blir något mer tillfälle att ta på sig det. Men titta och drömma kostar ju inget!

 
bilder från ebay.com
 

Felmatchat

Igår hade sonens skola stängt, bara fritids hade öppet. Så han fick stanna hemma och vi hade en lugn morgon. Sen drog vi iväg till Busplaneten där han fick springa av sig lite energi! Jag hade sådan tur att lillan behagade sova en stund när vi var där, så jag lyxade till det med en bit morotskaka och lite avkopplande läsning. Dock skar det sig lite mellan kakan och tidningen...
 
 

Gratis bröd

Här kommer ett litet kvällstips om att man kan få gratis bröd hos Polarbröd på Facebook! Jag tycker själv att gratis kan vara ganska gott, så jag tycker absolut att du ska skynda dig att se om det finns kvar några kuponger! Du kan välja att få kupongen till din mail eller som sms till din telefon.

Klicka på bilden nedan så kommer du till Polarbröd!
 
 
 

Glasögonorm

Jag har ofta ont i huvudet nuförtiden. Antingen beror det på att jag aldrig får sova ordentligt eller så behöver jag nya glasögon. Gissar på sista alternativet då jag inte kollat min syn sen 2009, ehum. Gruvar för att ta mig iväg till optikern. Dels så brukar jag aldrig kunna bestämma mig för ett par bågar och dels så är det så dyrt. Men det vore roligt att ha 2-3 bågar hemma som man kunde välja mellan beroende på vilket humör man var på. Dagen jag vinner på triss ska jag ordna det! Tills vidare knaprar jag ipren...
 
Dessa hade jag turen att vinna för några år sedan, tjiho!

Gryta med kyckling och gnocchi

Här kommer ett gott middagstips om man tycker om kyckling! Jag använde ofta det här receptet för några år sedan och har nu börjat köra det igen då det är både enkelt och gott! Gillar när det går fort att laga mat på vardagarna.
 
Du behöver
(3-4 port)
 
1 gul lök
5-8 champinjoner
2 kycklingfiléer
3 msk ajvar relish
2,5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk tomatpuré
salt
peppar
500 gr färsk gnocchi
 
Skär kycklingen i bitar och fräs på bitarna. Lägg sedan i champinjoner samt lök som du har skivat och hackat. Krydda kycklingen och tillsätt sedan tomatpuré, ajvar relish och matlagningsgrädde. Låt det hela puttra en stund med medelstark värme. Ett par minuter innan servering häller du i gnocchin så de får sjudas varma.
 
 

Sambon

Det slog mig att jag aldrig har presenterat sambon här i bloggen. Men det finns en anledning till det, han vill helst inte vara med i min blogg överhuvudtaget. Han är en av de få personer som inte har facebook och inte tänker han registrera sig där heller. Karln vill hålla sig utanför cyberspace helt enkelt och det får jag respektera. Tänkte bjuda på en bild på honom iallafall! Nu gillar han inte heller att bli fotograferad, han är en besvärlig typ, den där sambon! Men laga mat, ja det kan han! Så, he's a keeper!
 
 
 
 
 
 

Får det vara ett monster till middag? Läskig mat till Halloween!

Halloween står för dörren och här kommer ett litet tips på vad du kan överraska barnen med till middag! Det är inte alls avancerat på något sätt.
 
Du behöver
 
stora körsbärstomater
mozzarella (runda)
ketchup
 
Laga till spagetti och köttfärssås i vanlig ordning. Köp körsbärstomater som är någorlunda stora och skär bort toppen på dem. Gröp ut innehållet och tryck in en rund mozzarella (finns att köpa i din matbutik), klicka dit lite ketchup och voila, du har ett öga som du kan placera i köttfärssåsen!

Man kan tex ha flera ögon i maten, eller stoppa dem i salladsskålen och då kan man lägga en liten bit isbergssallad eller gurka på ögat istället för ketchup. Låt fantasin flöda!
 
scary food otäck läskig skrämmande enkelt roligt
 
 
 
 

Arla Wellness Protein Control - mjölkshake

När man tränat är det bra att äta något direkt efteråt. Det finns olika anledningar till det, men bland annat så återhämtar kroppen sig snabbare samt att du fyller på med energi. Så jag har testat en mjölkshake från Arla Wellness med smak av jordgubb och hallon. En proteindryck som även passar bra som mellanmål och är lätt att ta med sig om man ska iväg någonstans då den kan förvaras i rumstemperatur.
 
Mjölkshaken innehåller 21 gr protein per flaska och finns även i smaken blåbär/vanilj. Priset ligger omkring 11-12 kr för en flaska som innehåller 250 ml.
 
Måste erkänna att jag inte jublade över smaken i första taget. Det var egentligen inget fel på den, men det tog emot lite att dricka den sista tredjedelen av flaskans innehåll. Däremot blev jag pigg och hade en lång mättnadskänsla efteråt, sötsuget höll sig borta resten av dagen!
 
Betyg: 3 armhävningar av 5 möjliga
 
 

Känner mig som en häxa?!

Halloween närmar sig och då kommer alla ungarna i kvarteret gå runt och köra bus eller godis. Är lite sugen på att klä ut mig själv, men inte till nåt avancerat. Kanske en häxhatt och en lösnäsa räcker? Jag älskar att klä ut mig och det vore synd att missa ett sånt här gyllene tillfälle att spöka ut sig! Frågan är om jag ska vara häxa? Kanske vampyr? Troll? Byggare Bob?
 
Jag för x antal år sedan.
 

God sås till kyckling

Minns inte om jag hittat receptet någonstans eller om jag fipplat ihop det själv, men jag har gjort den här såsen i några år och den är inte dum alls. Den passar väldigt bra till kyckling.
 
Du behöver

2 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
1 rödlök
1 tomat
2-3 msk chilisås eller sweet chili-sås
salt
svartpeppar
aromat

Hacka rödlöken och tomaten och rör ner i creme fraichen/yoghurten. Tillsätt sedan kryddorna, glöm inte att provsmaka under resans gång! Färdigt!
 
 

Bloggdesign

Jag börjar känna att min blogg är lite trist och tråkig när det kommer till dess design. För innehållet är ju lysande och brilliant, hehe ;) Men jag tänkte höra om ni vet någon som kan hjälpa till med bloggdesign så att jag kan få det lite mer personligt här i mitt virtuella radhus?
 
Kanske skulle jag kunna greja det själv, men känner att jag har inte tiden för att sitta och klura.
 
Hojta gärna om ni har något tips! Tusen tack!
 
bildkälla
 

En tvåa

Ofta kommer man ihåg vem som vinner tävlingar som Robinson och Idol, men hur ofta minns man personen som kom tvåa? Minns du vem som vann American Idol 2005? Carrie Underwood kanske klingar bekant? Men vem blev tvåa? Det var den skönsjungande långhåriga killen  Bo Bice. Frågar du mig borde han ha tagit hem spelet! Här pratar vi sångröst och karisma! Vill du veta mer om honom kan du besöka The Offical Bo Bice Site.
 
Hade tänkt skoja lite om hans namn, men det kändes inte så moget att skriva "Bosse Bajs" som rubrik..hihi.
 
 

Resmål

Att resa måste vara bland det roligaste man kan göra, men även bland det dyraste man kan sysselsätta sig med. Tyvärr, för annars skulle jag resa betydligt oftare än vad jag gör. Men det kostar inget att drömma!
 
Just nu när höstmörkret har lagt sig tungt runt husknuten vore det väldigt härligt få resa iväg till något varmt och skönt ställe så att man kan ladda kroppen med lite energi. Men det finns så många platser jag skulle vilja åka till för att få uppleva kultur, historia och något helt annat än det vanliga här hemma, tex Japan. Även Island står på min önskelista, men drömmen vore helt klart en matresa till Italien, wow!
 
Har du något favoritresmål?
 
 
Island, fotat av sambon
 

Julmust Gammeldags - VASA Bryggeri

Det kanske är lite väl tidigt, men idag köpte jag årets första julmust. Borde väl ha låtit bli, men ni vet hur det kan vara. Jag hade ju tränat, tyckte jag var värd något att fira med. Aja, borde kanske ha firat med ett äpple eller nåt istället. Får ta det nästa gång.
 
Men den här julmusten från VASA Bryggeri var riktigt god! Den smakade så där som julmust ska smaka. Tycker ofta att julmust kan tendera att smaka mer cola eller nåt helt annat än just julmust. Hur beskriver man smaken av julmust förresten? Tycker att Aportekarnes julmust är en av de bästa och den här från VASA Bryggeri kan mäta sig med den, så den kommer jag köpa när julen närmar sig.
 
Betyg: 4 tomtar av 5 möjliga
 
Inte den bästa bilden...
 
 

error

Känt dig såhär någon gång? Jag gör det emellanåt, särskilt när jag inte fått sova.Ja, bortsett från den där mustaschen då... Fast den kommer väl tillslut den med.
 
#sömnbristenärtotal
 
 
 
 
 
 
 
 

Dumle Wafer

Helgen hägrar och många av er ska nog få besök av släkt eller vänner under dessa lediga dagar. Då kan jag tipsa om något gott att bjuda på om ni inte vill baka något själva. Köp en påse Dumle Wafer, så goda! Nästan så jag vill kalla dem beroendeframkallande. Gillar du Dumlekolor så är dessa något för dig då de
smakar just som dem, mmm! Det är små rån täckta av choklad och fyllda med en ljuvlig Dumlefyllning. Garanterat succé på barnkalas och själv skulle jag kunna äta dem som godis!
 
 
Betyg: 4 radhus av 5 möjliga!
 
 

Återträff

Igår hade sonen återträff på dagis. Alla barnen som slutade i våras var inbjudna till en liten "reunion" på förmiddagen. Då alla 08-orna har splittrats till 5 olika skolor var det extra roligt för T att få träffa de gamla vännerna igen. När vi gick sa en av pedagogerna att vi ses när det är 10-årsjubileum. Jösses, då kommer T vara 16 år! Ska verkligen bli kul att se alla barnen då! Fast då är de inte riktigt barn längre, utan tonåringar på väg ut i livet.
 
Efter återträffen fick han stanna hemma med mig och lillan resten av dagen istället för att stressa tillbaka till skolan. Vi passade på att baka lite då vi ska få besök av grannfrun och hennes döttrar idag. Allt flöt på helt problemfritt och vi hade en riktigt mysig dag tillsammans!
 
 

Besvärjelse

Kikade in hos Karin som hade en sån fin låt på sin blogg, så jag måste dela med mig av den. Lyssna och njut!
 
 
BESVÄRJELSE
Du kommer resa dig och gå.
Du kommer lära dig mitt namn.
Det kommer tidvis att bli svårt.
Det blir kallt och åskan kommer gå.
Men jag ska gnugga dig varm,
jag ska viska ditt namn,
du ska somna i min famn.
Vi kommer att älska dig då

Och det kommer att bli tjat,
och vi kommer säga nej.
Du kommer smälla i dörrar,
och skrika: jag hatar dig
Det blir många hårda ord.
När du sätter oss på prov,
för att se om vi står kvar
Vi kommer att älska dig då.

Och så kommer det en dag,
när någon sliter ditt hjärta itu.
Du gråter på ditt rum,
och vi undrar: vad gör vi nu?
För den tröst som vi vill ge,
den vill du inte ha.
Du kommer vända dig bort,
du kommer be oss att gå
Och vi, vi kommer att älska dig då.

Du växer och blir stor
och en dag är du längre än jag.
Hittar nån annanstans att bo.
Det är tyst, ditt rum står tomt.
Vi ställer in nåt gammalt skräp,
och blir sittande en stund
och tänker tillbaks
Vi kommer att älska dig då.

Men det kommer alltid finnas dom,
som vill sätta dig plats
Och dom, som vill tala om,
att du är ingenting värd
Men då minns du vad vi sagt,
och du vet att dem har fel
Du kommer inte höra på,
du kommer vända dig och gå

Och vi ska följa dina spår.
Vi vill veta vad du gör
och hur det går.
Sen efter några år,
sitter vi barnvakt så ofta vi får
Och vi är stolta, kan du tro.
Stolta som få.
När vi ser dig med de små
Vi kommer älska dig då

Och så en mörk
och kulen höst.
När din far är gammal
och mor är trött.
Då tar du dig tid,
kommer över nån söndag
med en flaska vin,
Du gör vinter i vår trädgård,
medan vi sitter och ser på.
Och sen äter vi en bit
Vi kommer älska dig då

Jag lägger handen mot din kind,
mina läppar mot din panna.
Viskar några ord,
som du inte kan förstå.
Men som ska skydda dig ändå
 
 

Begravning

Nu kl 13 är det begravning för min vän som dog för några veckor sedan. Önskar jag kunde vara där, men det är lite långt att åka till södra Sverige för mig just nu. Tyvärr. Jag kan fortfarande inte förstå att hon är borta för evigt. Varje gång jag loggar in på Facebook väntar jag mig ett glatt meddelande från henne, "Tjohooo...!"
 
Jag är så ledsen för hennes döttrars skull som förlorat sin fantastiska mor. Jag hoppas de hittar styrka och tröst hos varandra och i tanken att deras mamma hade sin bästa sommar på många år!
 
Vila i frid, min omtänksamme vän. Vi är många som saknar dig.
 
bildkälla

Hjälp!

Jag har upptäckt något jättestörigt! Mina kommentarer fastnar inte hos många bloggare jag besöker! Blir tokig! Särskilt när jag trott att jag deltagit i en tävling och så har min kommentar inte ens kommit med, buhu!

Hos bloggar hos blogg.se brukar det funka bra, men det är desto värre med bloggar hos bla alltforforaldrar.se och vimedbarn.se. Sedan är det några med egen bloggadress som jag inte heller kan skriva kommentarer hos, en av dem är Fröken M. Så störigt, jag gillar ju att lämna små spår efter mig när jag kikat in hos nån. Detta har pågått ett tag och nu vill jag att det ska börja funka!
 
Är det någon av er som har samma problem? Eller som vet vad som kan vara problemet och vad jag kan göra åt saken? Det är ju inte så att jag kan LIMMA fast mina kommentarer, även om jag gärna skulle göra det. Suck.
 
Edit: Kommentarerna fastnar inte i ngt skräpfilter, jag har frågat flera av bloggägarna :/
 
 
bildkälla
 

klick klick

Ibland går sonen runt och fotograferar här hemma och det är alltid lika intressant att se vad han tar kort på. För han fotar inte det som jag skulle fota, det kan jag lova. Dessutom tar han ibland bilder ur ett väldigt intressant perspektiv... Kanske skulle man bli en bättre fotograf om man försökte tänka som ett barn och inte vara så låst vid hur bilder 'borde' se ut? Om inte annat skulle man ha mer spännande bilder att lägga ut på bloggen, hehe.
 
 

Fudge brownies

Jag kan inte stå emot choklad, så när jag såg Hembakats recept på fudge brownies var jag tvungen att baka dessa godsaker på en gång!
 
Du behöver

125 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt

chokladtryffel
1,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
0,5 tsk smör

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan socker, salt, kakao, vaniljsocker och ägg medan du rör om. Sist blandar du i mjölet och rör tills det blir en slät smet. Häll smeten i en form som är ca 18*25 cm (smöra och bröa alt använd bakplåtspapper). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, 175 grader.

Chokladtryffeln gör du genom att koka upp grädden. Stäng av plattan och stoppa i chokladen och smöret som får smälta på eftervärmen medan du rör om. Häll sedan över allt i en skål som du stoppar i kylskåpet så att tryffeln får tjockna. Rör om emellanåt och var observant på att tryffeln inte stelnar.

När tryffeln har tjocknat kan du breda ut den över kakan och skär sedan kakan i rutor i valfri storlek.

Vid servering kan du strö lite flingsalt över kakorna för en spännande smakkombination.

 
 

Did I Ever Love You

Jag har lyssnat på Leonard Cohens senaste skiva "Popular Problems" och fått mig en klar favorit bland de olika låtarna. Tryck play nedan och njut!
 
 

Ångest

Insåg att vi närmar oss mitten på oktober med stormsteg. Det betyder att om allt går enligt planerna så kommer vi att pyssla med inskolning av lillan på dagis om ganska precis 3 månader. När det är klart börjar jag jobba igen, in in hamsterhjulet som snurrar och snurrar och snurrar... Jag vill inte. Jag vill verkligen inte! Inte för att jag vantrivs med mitt jobb, det är inte det. Men jag trivs med att vara hemma med barnen, baka, pyssla och greja. Vissa dagar är så klart verkligen jobbiga pga sömnbrist och kinkiga ungar, men i det stora hela så är det här min grej även om jag kan sakna den sociala biten.
 
När jag börjar jobba igen ska jag jobba tills jag gå i pension. Förstå ångesten jag känner över detta. Nästa hållplats på livsresan är alltså pensionen och vad väntar efter det?! Jo, döden...
 
Ok, ok, jag vet att jag överdriver det nattsvarta nu. Men jag vill vara föräldraledig lite till, bara lite. Dessa tre månader kommer passera så fort och jag vill inte att detta ska ta slut.
 
På picknick med kidsen en härlig sommardag!
 
 

Dress from America

När jag och mina systrar var små fick mamma vackra klänningar till oss från sina släktingar i USA. Dessa har hon sparat och nu har hon lämnat dem till mig så att Linnea ska få möjlighet att bära dessa fina plagg. Så när hon fyllde ett år så tog jag fram en av dem som hon fick ha på sitt kalas. Hon blev bedårande söt! När hon satt ner blev ibland klänningen som ett enda stort fluffigt moln runtom henne, så fint! Tyvärr lyckades jag inte riktigt fånga det på bild.
 
 
 

Brigadeiros

När jag hade besök från Brasilien gjorde de brigadeiros som är väldigt populärt hos dem och vanligt på tex barnkalas. Det är en liten godbit som rent uteseendemässigt påminner om arraksbollar, men smakar något helt annat! De är mycket goda, men då de är väldigt söta så är det bra att inte göra dem alltför stora. Jag gjorde mina med en chokladblandning som mina vänner hade med sig från Brasilien, Nescau från Nestlé. Det påminner lite om o'boy, så kanske kan man använda sig av det om man vill?
 
Du behöver
 
1 burk kondenserad mjölk
4 msk osaltat smör
7-8 msk o'boy alt 4 msk kakao
 
Smält smöret på låg värme. Tillsätt sedan kakao och kondenserad mjölk. I ca 8-10 minuter ska det hela småkoka på låg värme och man måste röra om med träslev hela tiden, annars riskerar man att det hela bränns fast i kastrullen. Får det inte småkoka tillräckligt länge kommer bollarna inte att hålla sin runda form.
 
Ta sedan bort kastrullen från plattan och låt det hela svalna. Smörj in händerna med smör och gör små bollar av smeten. Rulla dem i kokos, strössel, mandelflarn eller något annat du tycker är gott. Sedan är det bara att njuta!
 
 
 
 

Nytt i shoppingkassen

Innan jag rundar av kvällen klämmer jag in en bild på ett plagg som jag uppdaterat sonens garderob med. Det är ytterligare en tröja jag köpt på HM, men denna har tack och lov inte krympt som de andra! Så den behåller vi.
 
Tycker det är tacksamt att köpa åt barnen, kläderna passar oftast utan att de behöver följa med för att prova plaggen. Själv avskyr jag att behöva masa mig in i en provhytt, köper hellre 50 plagg till kidsen än att själv behöva svettas i en provhytt med folk som står i kö utanför, brrr.
 
 

Skofynd

Fyndade skor på Skopunkten igår som körde halva reapriset. De ska flytta butiken till nya gallerian Utopia, så därför ville de bli av med så mycket som möjligt av sina varor. Perfekt! Så jag hittade ett par snygga skinnskor till mig och ett par vinterskor till sonen. För dessa två par skor betalade jag 449 kr istället för ordinarie pris 1199 kr, så jag är mer än nöjd!
 
 
 

Frosseri hela dagen

Jag ska ärligt erkänna att det inte blev någon kanelbulle för min del idag. Vi investerade i en påse gifflar istället. Farligt gott! Tror jag åt en två tre för många...
 
Men det har varit en bra dag idag! Efter sonens simskola drog hela familjen in till stan och shoppade bland annat skyddsglasögon som sonen ska ha när han spelar innebandy. Jag lyckades även göra två riktiga fynd! Ska dela med mig av dem imorgon. Sambon gjorde supergoda crepes till middag, jag åt så jag nästan storknade! Men nu hägrar dock lördagsmys framför Fångarna på fortet och det är dags att stänga av datorn.
 
Vad händer hos er ikväll förresten?! Jag hoppas ni har en riktigt härlig kväll vad ni än gör!
 
 
 
 

*reminder*

Glöm inte att fira idag!
 
bildkälla

Pruttmamman

Min älskade son skrev igår en sång till min ära. Han sa dock efter ett tag att sången handlar om en mamma som är död..?!
 
"Mamma
Pruttaren
Mamma
Prutt
Åh
Mamma ååh
Vad hon
Kissar"
 
Mmm, tack för det hjärtat. Det är rart med barn...
 
 
 
 

Smart mat

Hur man äter påverkar hjärnan enligt forskning. Här kommer några tips att lägga på minnet inför nästa besök i matbutiken!

Ägg - bra för minnet.
Ska jag skriva upp på min inköpslista. Om jag kommer ihåg vill säga...

Bär - bra för koordination och minne.
Som sagt, om jag kommer ihåg...

Spenat - håller hjärnan ung och lindrar spänningshuvudvärk.
Ska inhandla bladspenat idag!

Fisk - minskar risk för demens och förbättrar minnet.
Ops, här måste jag skärpa till mig med andra ord!

Nötter och mörk choklad - innehåller antioxidanter, ät med måtta.
Måtta? Ett ord jag inte känner till...

Gul senap - mindre kalorier än majonäs.
Uhm, ok.

Äter du smart kan du även undvika att bli trött och förkyld nu när mörkret breder ut sig över oss inför vintern. Kanske nåt jag borde tänka på själv. Frukt och grönt är alltid att föredra framför godis och annat. Motion är också bra, att röra sig får igång kroppen. Men allt sånt här vet man ju egentligen redan. Gäller bara att hitta moroten och komma till skott. Har dock insett att morötter funkar dåligt för min del, jag behöver en piska! En PT kanske vore nåt och en personlig kock?!
 
bildkälla

Return to HM

Jag tog tröjorna jag hade köpt på HM, tog bussen ner till stan och knatade vidare till HM-butiken. Förklarade mitt ärende, att en av tröjorna som jag hade köpt där hade krympt i tvätten och att den hade krymt mer än vad jag tyckte var ok. Sa att jag inte hade kvar kvittot, men att jag nyligen hade köpt tröjorna (det var två tröjor som såldes ihop för 99 kr).
 
Karln i kassan började granska tröjorna, slog in några siffror i kassaapparaten och hummade.
 
-Det var ganska länge sen du köpte dessa, va? frågade han.
-Nej, jag köpte dem förra veckan, svarade jag.
 
Han fortsatte humma nåt ohörbart och knappade vidare på kassaapparaten. Plötsligt hade jag ett returkvitto under näsan som han bad mig skriva under och sedan fick jag 99 kr i handen. Jippie! Det var schysst med tanke på att jag inte hade kvar mitt kvitto! Thanks H&M!
 
 
Umeå by me
 
 
 

Tröjretur

Förra veckan köpte jag två tröjor till sonen på HM, fina och sköna! Men så tvättade jag den ena och den krympte rejält! Detta trots att jag följde tvättråden. Åh, grym besvikelse! Så idag ska jag åka dit och gnälla lite, känns superkul göra sånt. Inte har jag kvar kvilttot heller, men jag hoppas det funkar ändå. Tycker inte att ett plagg ska krympa en hel storlek!
 
 

Värsta natten so far

Lillan hade värsta natten någonsin natten som var. Tror jag inte fick sova längre än 40 minuter åt gången innan hon vaknade och skrek. Jag misstänker att hon hade lite magont, vi har bytt välling och det kanske ställde till det. Så idag har jag varit helt slut! Huvudvärk och tröttare än tröttast.
 
Så vet ni vad jag gjorde? Jag ringde min mamma och bad om hjälp. Hon kom på en gång och tog lillan på en låååång promenad så jag fick lägga mig. Fick sova nästan två timmar och jag vaknade som en ny människa. Helt underbart! Min mamma är fantastisk!! Är så glad att jag har henne, det är guld värt.
 
Nu hoppas jag på bättre nätter framöver. Ska dock krypa till kojs redan nu, man vet ju aldrig när lilla fröken behagar att vakna nästa gång. God natt på er!
 
En bild från morgonpromenaden längs sjön
 
 
 

Ökar på rörelseschemat

Aktiviteter har på allvar gjort intåg i vårt liv! Eller, ja, det är sonen som blivit så pass stor att han vill göra roliga saker förutom att leka med kompisar. Tidigare har han fått testa barngympa, något som funkade sådär. Han var nog för liten då (4 år) för att greja det där med att stå och vänta tålmodigt på sin tur.
 
Sakta men säkert växer han dock till sig och förra terminen drog vi igång med simskola och den här terminen adderar vi innebandy. Så på lördagar är det jag som åker med honom till simhallen och på söndagar tar sambon honom till gympasalen. Jag hoppas han kommer tycka det är roligt och att han får många nya kompisar. Han var iallafall väldigt taggad efter första träningstillfället och det faktum att bästa vännen från förskolan var där bidrog nog till den stora glädjen!
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0