Tänker inte vänta 12 veckor

Googlade runt lite om när det är läge att börja träna efter en förlossning. 12 veckor stod det på många ställen. Så länge? Jag tänkte nog försöka komma mig iväg på mamma-baby-gympa inom en månad, känner mig faktiskt pigg och redo! Sen måste jag passa på innan gymkortet går ut vid årsskiftet ;)
 

Kiviga Kruse med..löjrom?

Min godisånger blev lite för stor igår, jag blev tvungen att döva den. Med socker. Har insett att jag har ett enormt sockerberoende, det här måste åtgärdas. Borde köra några sockerfria veckor. Har testat det förr och efter en vecka brukar sockerbegäret ge med sig, men första dagarna går jag runt som en heroinist på rehab. Kroppen skakar, huvudvärk, jag kan nästan döda för en chokladbit... Någon som upplevt samma sak?
Så jag drack även lite läsk igår. Vi hade en intressant dricka här hemma. Någon som kan förklara varför krusbärsgubben har löjrom på huvudet??
 

Dumma mig!

Fasen. Idag ångrar jag allt godis jag tryckt i mig under helgen. Varför gjorde jag det? Jag har ju x antal gravidkilon jag vill gå ner och då hjälper det ju knappast att frossa i choklad och annat.
 
En del vaknar idag med bakfylleångest. Jag vaknade med godisånger. Förbenat!
 
http://petite.myshowroom.se/files/2012/09/tumblr_ln9crh4n841qk7ckvo1_500.png
 
(bild från petite.myshowroom.se)

Blev så sugen...

..på choklad igår att jag nästan gick av på mitten! Tack och lov drog sambon iväg och handlade lite och därmed räddade han min kväll! Fast jag misstänker att han gjorde det mest för sin egen skull. Ni vet, happy wife = happy life ;)
 

Återbesök

Idag hade vi tid för  återbesök på BB Hemvård då lillans hörselkontroll inte blev godkänd när vi skrevs ut från BB. Lite nervöst var det ska erkännas, vore så tråkigt om hon skulle starta livet med fel på hörseln. Men det hade hon minsann inte, testet visade godkänt idag! Hurra!
 
screening utförs på ett spädbarn

Snö

Hösten blev kortvarig, idag föll snön! Tack och lov försvann den lika fort som den kom. Nu hoppas jag att den inte visar sig igen på minst en månad!
 

Höst

Nu känns det verkligen att hösten är här. Kyliga vindar viner och trädens löv skiftar i färg. Men det är fantastiskt vackert när solen skiner och alla vackra färger lyser i all sin prakt! Även om jag saknar sommarvärmen så har hösten sin charm, det måste jag medge. Ser däremot inte riktigt fram emot vintern. Visst är vintern vacker på sitt sätt, men den är lite väl lång. Två månader hade varit lagom för min del.
 
Har du någon favoritårstid?
 

Fantastiskt!

Gjorde en underbar upptäckt igår! Mina gamla vanliga jeans passar! Eller, ja, passar och passar. De går på iallafall. Sen är det lite för mycket degig mage som hänger ut över jeanskanten, men det är något för mig att jobba med. Men det var så skönt att dra på sig dem och slippa de otäcka mammabyxorna!
 

Findus - tävling

Tänkte tipsa er om att 100 personer vinner varje dag en lunch från Findus. Inte illa, va? Kan ju vara värt att testa lyckan! Klika på bilden nedan så kommer du till tävlingen, observera att du behöver tillgång till Facebook för att kunna delta.
 

Kryp!

För en månad sedan köpte jag en läcker chiliväxt till sambon som passade bra i vårt köksfönster. Tyvärr dök det upp vidriga bladlöss på den för några dagar sedan. Då jag inte kände för att sitta och mosa tusentals löss för hand så placerade jag växten i badkaret och spolade av den med kallt vatten. Vet inte hur effektivt det är, men såg tips på nätet om att den metoden kunde funka. Sen ska jag ärligt erkänna att jag mer eller mindre glömt bort växten då jag har annat för mig om dagarna (amma, amma, amma) så den har fått klara sig själv i sin ensamhet. Men nyss var jag inne i badrummet och min blick sökte sig till badkaret.
 
                                                                   UÄK!!!!
 
Jag såg tusentals bladlöss på flykt från chiliväxten! De försökte ta sig uppför badkaret och någon var till och med på kanten. Vidrigt! Tog fram vattenslangen och spolade för fulla muggar. Nu ska växten ut ur mitt hus!
 
http://maroons.se/2-Tradgard/bilder2/5%20bladl%F6ss%20p%E5%20rosgren.jpg
                                                     bild från maroons.se

Hembakat

Medan sambon var i Cannes så hade jag besök nästan dagligen av mina systrar och mina föräldrar. Även några av barnens kusiner kom förbi. Riktigt trevligt och avslappnat. Visst sitter jag och ammar konstant, men när det är familjemedlemmar som är här så blir jag inte uppstressad över det på något sätt.
 
Innan lillan föddes passade jag på att baka och fyllde frysen med bullar, kakor och även ett antal matlådor. Toppen att bara plocka fram sådant ur frysen när någon kommer förbi. Fast nu börjar förrådet sina, dags försöka börja baka mera. Hur jag nu ska lyckas med det mellan amningstillfällena?
 

Låt bli "min" kiosk!

Stadsdelen jag bor i har tyvärr ingen livsmedelsbutik, men däremot finns en liten kiosk där man kan köpa mjölk, fil, godis och lite annat smått och gott. Tyvärr verkar den bli rånad med jämna mellanrum och idag hände det igen! Var ute på promenad med lillan när jag såg att det var flera polisbilar och en SVT-bil utanför kiosken. Jösses, kan de inte låta denna lilla kiosk vara? Tänk om ägarna beslutar sig för att stänga igen den? Vore inte roligt alls! Jädrans rövare och banditer!
 
VK
 
http://1.bp.blogspot.com/_77JZiZpkG7A/S8TowNjiOkI/AAAAAAAABUM/yqgiZaWDCqo/s400/polisbil_fram300dpi.jpg
 
 

Hur?

Jag skrev igår att jag ska jobba för att gå ner de graviditetskilon som jag fortfarande har kvar. Frågan är bara vilket sätt jag ska välja att göra det på? Ska jag satsa på långa höstpromenader? Diet? Någon mer avancerad aktivitet? Man är ju lite begränsad när man har ett spädbarn att ta hand om, så jag måste nog fundera lite på vad som kommer passa mig bäst.
 
Om du gått ner efter en graviditet, vilket sätt valde du?
 
http://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/886903/images/2009/apple_58164957.jpg

Vikt

Nu när jag var gravid gick jag upp 23 kilo. 23 kilo! Förstår ni hur mycket det är? Alldeles för mycket iallafall. Inte undra på att det var tungt och jag knappt kunde röra mig. Vägde mig idag och så här 1½ vecka efter förlossningen har jag gått ner hela 13 kilo, wiho! Blev jätteglad, för jag vill gärna ner till min vanliga vikt så snart som möjligt så jag kan börja använda mina kläder och slänga dessa hemska mamma-byxor.
 
Lust att följa mig på min viktresa?
 
                                         Snart är jättemagen en minne blott. Hoppas jag.
 
 

Hallelujah!

En av mina favoriter när det gäller musik är Lars Winnerbäck, jag tycker han är fantastiskt bra! Har lyssnat på honom sen 2001 och gått på otaliga konserter. Här i dagarna har han släppt en ny skiva och åh, vad jag har längtat efter den! Så idag damp den äntligen ner i min brevlåda. Här ska spisas Winnerbäck hela helgen lång!
 

Bärbart

Fick en väldigt fin present av min familj igår. De har gått ihop och gett mig något jag vet att jag kommer att använda dagligen, en bärsele! Åh, jag är så glad! Hade en sådan med första barnet och det var en sån befrielse att kunna använda båda armarna och ändå ha barnet hela tiden.
 
Dagens ord: tacksamhet
 

Cannes

Varför åka till Cannes när man kan sitta hemma och amma dygnet runt?

Idag åker sambon till Cannes med jobbet. Avis, jag? Nej då. Börjar jag bli grön? Växer min näsa? Vad säger du???
 
http://www.clickandgo.com/destinations/france/french-riviera/cannes.jpg
 
 

Gunilla

Tack vare Viaplay så kan jag kika på Svenska Hollywoodfruar lite i förväg. Så igår tittade jag på avsnittet som kommer att sändas nästa vecka och allt jag kan säga är Oh my God! Den där Gunilla Persson är ju helt vansinnig! Allt är verkligen svart eller vitt för henne, det finns ingen gråzon överhuvudtaget. För mig personligen blir hon mest bara underhållande och det är väl därför jag kikar på programmet. Men man kan ju undra hur de som verkligen befinner sig i hennes omgivning mår? Snacka om att de lär tippa på tårna för att inte väcka hennes vrede.
 
http://chic.se/files/2011/09/gunilla-persson-hollywoodfruar-430x286.png

Why?!?!?

VARFÖR sa jag att hon sover mycket? Idag är sömn det sista hon bryr sig om! Hon bara ammar, ammar och åter ammar! Nu somnade hon dock precis så jag ska försöka...
 
...nehepp, hon är vaken! Vilken överraskning!
 
 

Sömn

När vi fick vår son så fanns det inget som hette sömn. Han sov aldrig. Ingen överdrift. Så jag var inställd på samma visa den här gången. Men, flickebarnet gör inget annat än att sova! Jag springer och kollar titt som tätt att hon andas, för mig är det så ovant med ett barn som sover att jag knappt kan tro att det händer.

Nu ska jag väl inte säga för mycket, det här kan ju ändras redan idag och hon blir precis som sin storebror och håller sig vaken dygnet runt. Men för stunden njuter jag!
 
 
mammablogg
Foto av Tracy Raver

Onsdagsmirakel

I onsdags hände det. Hon kom och familjen blev komplett!  En fantastisk liten skapelse som är helt perfekt i sin mors ögon! Det var en jobbig förlossning och jag ska bespara er alla detaljer, men när jag väl fick henne på mitt bröst var det värt varenda sekund av smärta. Kärleken är enorm och villkorslös!
 

Första promenaden klarades av igår.

Äntligen!

Jo, ni förstår va?
 
:)

Saknad

 Har dragit på mig massor utav extrakilon under graviditeten, vilket iofs är helt normalt. Men jag längtar tills jag kan börja röra på mig igen. Bara en sån sak att orka med en promenad, vad ljuvligt! Under graviditeten har jag knappt orkat gå till soprummet för att kasta skräp, så det där med promenader har jag kunnat glömma. Men snart så! Promenixer, here I come!
 
IKSU, I miss you!

Snart jul! Eller?

Hm, 3½ månad kvar till julafton. Känns som en evighet, men ändå inte. Tror jag ska börja fundera på vad som ska inköpas, känns som jag inte kommer springa på stan alltför mycket när det börjar dra ihop sig. Det stora bekymret brukar vara sambon, vill ju ge honom något bra och genomtänkt. Men svårt då han egentligen har allt han behöver (sin gitarr och innebandyklubba).

Hur dags drar du igång ditt julklappsinköp?

 
 

V 40+5

Jag börjar förstå vad de säger, att det är jobbigt som tusan att gå över tiden. Varje dag känns som en månad. Eller iallafall som en vecka. Besökte specialistmödravården idag för en kontroll. Barnet mår bra, är inte överdrivet stort och lagom mängd fostervatten. Så, ingen igångsättning enligt farbror doktorn.
 
Det är bara att fortsätta vänta, vänta, vänta....
 
 

Grävdags

Då är det slut på morgonfriden resten av veckan. Nu kommer de för att hjälpa mig med allt ogräs som jag inte orkat ta hand om sen vi flyttade hit...
 

Avskum!

Läser att en pappa i Malmö har blivit misshandlad av okända människor som dessutom försökt kasta ner honom från en bro. Inför ögonen på hans son på 1,5 år! Tydligen råkade även sonen illa ut, de hade kastat honom till marken innan de gav sig på pappan.
 
Vilka är människorna som gör en sådan sak? I det här fallet hade de tydligen attackerat pappan då de hade något emot hans hudfärg och etnicitet, helt vansinnigt. Blir så ledsen över att människor kan göra en sån här sak mot varandra. Och mot barn! Det här handlar om sjuka människor, för man kan inte vara frisk när man gör en sådan sak. Jag hoppas verkligen att de grips och ställs inför rätta så att far och son känner att de får någon slags upprättelse.
 
A E DN
 
FÖRSÖKTE KASTA NER PAPPAN FRÅN BRO Pappan och hans ettårige son överfölls på en bro över Hyllievångsvägen i Malmö. Både pappan och hans son blev misshandlade.
(bild från aftonbladet.se)
 
 

Begär

Klockan är har knappt passerat 8 på morgonen och jag är så galet sugen på choklad! Tur jag inte har något hemma, då hade jag tryckt i mig allt på fem röda.
 
Kan dock tipsa om två goda chokladsorter som sambon köpte hem hem till mig för nån vecka sedan. Det är Lindts Blueberry Intense och Raspberry Dream. Mmm, de smakade både gott och fräscht! Try them!
 
 

Grilla

Något vi verkligen har gjort i sommar är att grilla. Här snackar vi verkligen om nyhetens behag. Men vilken frihet att kunna ställa sig och grilla närhelst man vill. Dessutom är det så fantastiskt gott! Vi varierar oss gärna när det gäller vad som ska grillas. Hamburgare, fläskfilé, lax, kyckling, grönsaksspett..mmm, vad gott! Fast jag står gärna över när sambon grillar chili. Fy tusan så starkt det blir!!
 
Vad föredrar du att grilla?
 
 
 

Har du en farlig diskmaskin?!

Idag kan man läsa om brandfarliga diskmaskiner på Aftonbladet. Det är någon elektronisk komponent som tydligen kan börja brinna. De länkar även vidare till en sida där man kan kolla om ens egen diskmaskin är en av dessa. Så klart tillhörde våran den skaran... Suck. Så nu ska vi kontakta tillverkaren för att gå vidare med detta.
 
Har du en diskmaskin från Bosch eller Siemens som är tillverkad mellan 1999-2005 så tycker jag att du kan klicka dig vidare till Aftonbladets sida för mer info.
 
 
http://www.toutvendre.fr/Lave-vaisselle-BOSCH-Aquasensor_44689930L.jpg
(lånad bild från toutvendre.fr)

Sonens rum

När vi flyttade in så var det vita tapeter i det rum som vår 5-åring fick. Det känns ju ganska trist med sådana väggar för en aktiv liten kille. Men vi kände att vi inte hade  varken tid eller budget till att fixa hans rum alltför mycket, så en fondtapet fick bli en snabb lösning på "problemet". På Jysk hittade vi en hyfsad billig easy-up-tapet som han blev jätteförtjust i, så den blev det. Måste säga att en fondvägg verkligen kan göra skillnad!
 
Behöver jag tillägga att pojken tycker om bilar?
 
                              Får återkomma senare med en bild som visar lite mer av rummet.

Ananas

Har fått tips från Karin om att ananas kan funka som en igångsättare. Så igår köpte jag hem ett packe och frossade i mig. Har hittills inte märkt av några sammandragningar eller så, däremot har jag blivit risig i kistan. Ah well, jag fortsätter testa med ananas under dagen. Trägen vinner sägs det ju!
 

BF idag

Jahaja, då är dagen här. Beräknad födelsedag är idag. Men kommer det någon bebis? Icket! Har inte känt något överhuvudtaget som indikerar på att h*n ska vilja kommade ut i stora världen. Personligen känner jag att bebisen hade kunnat få komma för tre veckor sedan, hade varit finemang. För jag är less på att vara stor och tung, att inte orka något överhuvudtaget. Men jag får försöka njuta av det mysiga det är ändå att ha en liten i magen. Det är trots allt en väldigt speciell känsla.
 
Jag fortsätter titta på klockan helt enkelt.
 
                                                                        Komsikom!

Kärcher fönsterskrapa

En dag kvar till beräknat födelse, jag är rastlös och orkeslös.Tack och lov finns det bra hjälpmedel, så jag passar på att skura en del fönster då de täckts av ett fint lager slipdamm. Har en Kärcher fönsterskrapa och den är toppen. Att få rena fönster går på ett kick och även en höggravid tröttis grejar det utan att falla ihop. Dessutom blir det inget spill och inga ränder på mina fönster, toppen! Ångrar inte detta inköp för ett ögonblick.
 

Färgskiftning

Bara att inse fakta, hösten har visat sig.....







Utrensning

I samband med vår flytt har jag insett hur mycket jag samlat på mig under åren. Sådant som jag aldrig kommer behöva eller använda. Sådant som mina barn kommer att grimasera åt när jag dött och de ska rensa upp efter mig. Så jag har försökt rensa så gott det går. Mycket är det inget fel på, men inget jag behöver samla på, och sådant kan man alltid försöka kränga på loppis. Aldrig dumt försöka få en liten slant för sånt man ändå inte vill ha kvar.
 
Brukar du sälja saker på loppis?
 

Kanelbullar

Häromdagen passade jag på att baka lite bullar. Lika bra fylla frysen med sånt innan bebisen behagar komma, för sen lär det väl inte bli något bakande på ett tag. Brukar använda mig av ett recept jag hittat på ICA.se och jag har aldrig misslyckats med det.
 
 
Ingredienser:
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl socker
 
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
 
Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
 
Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
 
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Om man vill kan man pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.
 
Pst, den som vill kan tillsätta lite kesella i degen för ett lite saftigare resultat.
 
 
Bullar på jäsning



Matbloggstoppen

RSS 2.0