Annorlunda föräldramöte

Det är så mycket som händer just nu, hinner inte riktigt blogga om allting. Men kan berätta att i tisdags så var jag på föräldramöte på förskolan. Det var ett lite annorlunda föräldramöte. Istället för att sitta och lyssna på på en massa information i nån timme så fick vi föräldrar vara aktivt deltagande. De hade gjort 6 olika stationer, en för varje avdelning. Dessa stationer handlade om vad barnen får lära sig på förskolan och vilket tänk pedagogerna har bakom sitt lärande.
 
Vi föräldrar fick själva välja vilja tre av dessa stationer som vi ville besöka. Till exempel var det en station som handlade om vad som finns att lära barn i ett kapprum och på en annan station fick man lära sig mer om stödtecken. Jag besökte en station där man bland annat fick pyssla och göra tuffa bokmärken till sina barn (se bild). De berättade lite om hur de tänker när de är på biblioteket och lånar böcker, vilka budskap de vill förmedla till barnen via den litteratur de läser. Medan vi pysslade skulle vi föräldrar bland annat diskutera om det är ok som förälder att byta ut han mot hon/hen i böcker och liknande. Måste erkänna att det var svårt att pyssla och prata samtidigt!
 
Men det var ett intressant föräldramöte måste jag säga, väldigt olikt andra möten jag varit på och betydligt roligare! Dessutom hann man möta så många andra föräldrar som man vanligtvis aldrig ser!
 
 
 
 

Toppits Plastfolie

Vem har inte stått och svurit över plastfolie som har levt sitt eget liv och totalvägrat samarbeta med dig? Erkänner att jag har gjort det åtskilliga gånger!
 
Via Buzzador har jag nu fått prova den nya och förbättrade plastfolien från Toppits. Först var jag lite skeptisk faktiskt, men blev glatt överraskad! De har ett nytt Easy-Cut-System som gör det enklare att riva av folien. Dessutom finns en integrerad rullhållare som håller rullen på plats. Tycker att det funkar bra med den nya avrivningssågen och hittills har jag då inte svurit över Toppits nya plastfolie!

Kan komma med några smarta tips på vad man kan göra med folie:
 
* Linda in lite plastfolie runt kronan av bananklasen så håller de sig fräscha längre (bananer gillar fukt).

* Lägg ett lager plastfolie ovanpå glassen efter du har öppnat paketet. Då undviker du att det bildas ett frostlager ovanpå glassen.

* Om du målar och vill fortsätta penseln med samma färg dagen efter kan du linda in penseln i plastfolie, för då torkar inte färgen och du slipper skölja av penseln vid dagens slut.

 
 
#toppitsbuzz #nyatoppitsfolie #buzzador
 

Skratt och kräks

Igår avrundade jag veckan med en trevlig afterwork tillsammans med mina kollegor. Vi samlades hemma hos den ende killen i vårt lilla gäng, betydligt roligare än att sitta på någon krog! Åt massor med gott (se bildbevis nedan) och tog mig några glas vin. Det är ett fantastiskt gäng jag jobbar med. Tror vi kan prata om ALLT! Skrattade mig halvt fördärvad, underbart!

Mindre underbart var det att komma hem. Då hade sonen kräkts över halva soffan, sambon hade i all hast lyckats krascha ett glas och vad säger man... Det var nog tur jag kom hem redan vid 22-tiden!
 
 

When Doves Cry

En stor artist har gått ur tiden. Prince dog idag, endast 57 år gammal...
 
Rip.
 

Hurra!

Idag har jag uppvaktat min fine far med en härlig tårta. Detta då han fyller fantastiska 79 år! 💖🎈🎈🎂

Sockerstopp

Nu är det slut med godis och kakor resten av månaden. Har gått till överstyr senaste tiden och kläderna sitter mer tight än någonsin.
 
Ska även försöka att inte äta så mycket vitt bröd. Det sätter sig direkt på höfterna för mig. 
 
Så eventuellt kommer det en del sockerfria recept här på bloggen framöver. 
 
Nutellahinken försöker jag förtränga. ..
 

Förkyld..

..och kroniskt trött. Häng med på Snapchat (camilla7503) och/eller Instagram  (@camillaigj), lite mer action där än på bloggen just nu.


Äntligen!


Gårdagens ljusglimt

Intensiv dag igår med både heldagsföreläsningar och sedan en utbildning på kvällen. Somnade ovaggad... Bästa på hela dagen var lunchrasten som vi spenderade i solen med utsikt över älven. Som balsam för själen!!


Vab i vårsolen

Sonen fick feber inatt så idag stod det VAB på schemat. Fördelen med att vara hemma med större barn är att man inte behöver sitta med dem i soffan varje vaken minut. Så jag passade på att röja i trädgården en liten stund medan sonen kikade på barnprogram. Härligt bli av med en hel del gamla löv samtidigt som man fick lite sol på näsan! Nu hoppas jag att sjukstugan inte håller öppet alltför många dagar.Födelsedagskalas

Har haft en intensiv, men ack så trevlig söndag! Körde ett gemensamt kalas här hemma för sonen och för min far. Dessutom firade vi lite mig och sambon samtidigt då vi fyller år ungefär samtidigt som vår lilla T (som inte är så liten längre). Fick vackra tulpaner som nu ståtar på köksbordet i all sin prakt.
 
Kommande vecka är minst lika intensiv. Bland annat ska jag på utbildning då jag blivit god man åt en närstående och på onsdag är det bowling med några från jobbet som gäller. Förhoppningsvis kommer det jag ska göra bidra med massa energi även om det blir några sena kvällar i rad.
 
 

Nu är det vår!

Vilken härlig vårdag vi har haft! Solen har visat sig, temperaturen har stigit och jag har ägnat timmar åt att påta i trädgården! Eller, påta och påta. Jag har svettats med att röja undan ogräs som jag inte orkade ta tag i i höstas.
 
Lillan fick dessutom årets första utomhusglass idag, så även hon verkade nöjd med dagen!

 

Liebster award

 
 
Fina Anna utmanade mig på att svara på ett antal frågor om mig själv. Jag ska sedan skriva ner ett antal frågor och utmana tre bloggare att svara på dem. So, here we go!
 
1. Hur träffades du och din partner?
Helt ärligt så fick vi kontakt via nätet. Men det tog nog ca 6 månader innan vi träffades irl första gången. Sen var det kört ;)
 
2. Hur dags lägger du dig på kvällen?
Well, kl 22.00 ligger jag för det mesta under täcket, vare sig det är vardag eller helg. Är fantastiskt att ha barn som gärna vaknar senast kl 06 veckans alla dagar.
 
3. Hur länge har du bloggat?
Jag började blogga 2008. Min första blogg lade jag ner väldigt mycket tid på. Det kunde bli 4-5 inlägg per dag! Den tiden och energin har jag inte riktigt med den här bloggen.
 
4. Vad dricker du helst, kaffe eller thé?
Jag har aldrig vuxit upp och börjat med kaffe, hehe. Så det får bli thé! Gärna nåt med smak av bär!
 
5. Vad är historien bakom ditt bloggnamn?
När vi flyttade från hyreslägenheten till radhuset och samtidigt väntade lillan så kände jag att jag var redo för ett nytt kapitel, såväl i livet så som i bloggvärlden. Jag stängde ner min gamla blogg och startade denna. "Radhuslivet" kändes som ett passande namn då jag bloggar om mitt liv här i det gula radhuset.
 
6. Vilken är din favoritårstid och varför?
Varje årstid har sin charm!
 
7. Vad jobbar du med?
Jag sitter som en handläggare på en statlig myndighet. Det är en myndighet som inte alla känner till och jag tycker jag arbetar inom ett roligt område, särskilt då jag är intresserad av kriminologi och beteendevetenskap.
 
8. Använder du något bildredigeringsprogram/app för dina bilder till bloggen?
Nja, använder mig av Picasa ibland för att klippa till bilderna och för att märka dem. Men några större retuscheringar hittar man inte i min blogg.
 
9. Har du några husdjur?
Inte i dagsläget. Men kanske snart?!
 
10. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Vet inte ens om jag har någon klädstil?! Men, avslappnat obrydd kanske?
 
11. Har du några bra filmtips?
Ser sällan filmer, tyvärr. Men tycks minnas att jag gillade Benjamin Buttons otroliga liv.
Mina frågor är:
 
1. Vilken maträtt skulle du kunna äta en hel vecka utan att tröttna?
2. Vilken var din första skiva och var det en LP eller CD?
3. Var i världen vill du helst resa?
4. Vad är det mest äventyrliga du har gjort?
5. Om du vann 1 miljon, vad skulle du göra med pengarna?
6. Vilket är ditt drömjobb?
7. Vad är/skulle vara nr 1 på din bucket list?
8. Vad gör du när ingen ser?
9. Vad kan du störa dig på?
10. Om du skulle leva i en tv-serie, vilken skulle du vilja leva i då?
 
 
Jag skickar mina frågor vidare till Anna, Mammsen och Karin! Om någon annan känner sig manad att ta sig an dessa frågor är det helt ok! Kör på bara!

Brandsläckardags

Igår gjorde vi något riktigt roligt på jobbet! Vi fick åka ut till ett övningsfält brevid flygplatsen och där fick vi alla prova att använda en handbrandsläckare! Det är en del av den brandutbildning vi får via jobbet. Tidigare har vi haft en teoretisk del där en trevlig brandchef kom och berättade massor med matnyttigt och en hel del avskräckande historier. Det var helt klart mycket som jag tog till mig av det han sa. Så nu var det dags för lite praktik.
 
Mycket bra måste jag säga! ALLA borde få prova att släcka en eld med en handbrandsläckare! Helt klart en värdefull erfarenhet! Jag hoppas så klart att jag aldrig får nytta av den kunskapen, men nu känner jag mig betydligt tryggare med vetskapen att jag kan hantera handbrandsläckaren vi har här hemma.
 
 
 
 

Fler kissekatter

Idag har vi varit och kikat på ytterligare några kattungar. Så galet och bedårande söta! Erkänner att jag är väldigt sugen, men det är ett stort beslut. En katt kan man ju få leva med de närmsta 20 åren, så det gäller att tänka genom det hela ordentligt.
 
Tåls att fundera på helt enkelt!
 
 
 

Säg Mjau till livet!

Förra veckan for vi iväg och kikade på kattungar. Så fina, söta så jag höll på att svimma av! Nåt annat som nästan fick mig att svimma var priset. Det var det dubbla än vad uppfödaren hade uppgett i annonsen. Men vi fick svar på många av våra frågor och bara det var ju värdefullt i sig.
 
Men nej, det blev inget kattköp.
 
 
 
 

Veckans matsedel

 
 
Kommande vecka tänker vi rensa ut lite från skafferiet. Så då blev matsedeln enligt följande:

Måndag - Hamburgare
Tisdag - Uncle Bens köttgryta
Onsdag - Fiskgryta
Torsdag - Pasta med soltorkade tomater, basilika och kyckling
Fredag - Tacos

Sliders - minihamburgare - hamburgerbröd

Igår gjorde vi sliders, eller minihamburgare som man också kan kalla dem. Jag bakade bröden och sambon skötte resten. Blev mer än nöjd över bröden! De blev precis som jag ville ha dem! Lär absolut göra dem utifrån det här receptet fler gånger!

Du behöver
(30 st)
 
25 gr jäst
2,5 dl mjölk
2 tsk strösocker
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
ca 6 dl vetemjöl
 
ägg
sesamfrön
 
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (ca 37 grader) och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt då övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Täck över degen och låt jäsa i 30 min. Lägg sedan degen på mjölat bakbord och dela upp degen i 30 lika stora dela. Rulla varje del till en boll och placera på plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem lite försiktigt med handen och låt sedan jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter, 250 grader. Håll koll så du inte bränner dem, det går fort när de väl är färdiggräddade!
 
Hamburgare
(ca 30 st)
 
600 gr köttfärs
salt
peppar
hackad persilja
 
Blanda ihop alla ingredienser och forma till lagom stora hamburgare utifrån brödens storlek. Stek på dem ett par minuter på vardera sida. Sätt sedan ihop din slider med valfria tillbehör, tex dressing, ost och bostongurka.
 
 
 
 
 
Originalreceptet hittar du här.Matbloggstoppen

RSS 2.0